• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.11.2015

21:28

KO ŠTITI REKETAŠA RODIĆA?! Već 18 dana policija ne saslušava gazdu Kurira!

Politika

KO ŠTITI REKETAŠA RODIĆA?! Već 18 dana policija ne saslušava gazdu Kurira!

Podeli vest

Specijalno tužilaštvo još 9. novembra izdalo nalog da se Rodić sasluša povodom priznanja Miroslava Bogićevića da mu je isplatio reket od milion evra u kešu... Policija do danas nije reagovala

Aleksandar Rodić, gazda "Kurira" koga je biznismen Miroslav Bogićević javno optužio za reket (tvrdi da je, pod pretnjama i ucenama, početkom 2012. Rodiću morao da isplati milion evra u kešu), ni posle 18 dana od tužilačkog naloga za istragu nije saslušan!

Šta smo sve pisali o Rodiću

* Objavili smo dokumentaciju iz istrage koja je u vreme Tadića "stavljena u fioku", a tokom koje je dokazano da su Aleksandar, njegov otac Raja, brat Vukadin i drugi saučesnici od 2000. do 2008. utajili porez od 201.710.754 dinara, dok su izvlačenjem novca i skrivanjem imovine izbegli plaćanje obaveza prema bankama i drugim poveriocima od čak 1,1 milijardu dinara!
* Istraga još 2009. i 2010. utvrdila da su Aca i Raja Rodić nezakonito sa računa firmi na svoje privatne i ofšor račune ispumpali 984 miliona dinara!
* Miroslav Bogićević je priznao da je Rodiću isplatio reket od milion evra u kešu, tvrdi da mu je gazda "Kurira" tražio još pet miliona!
* Predmet iz istrage KT 1436/09 protiv Aleksandra Rodića tajno prebačen iz Beograda u Zaječar i izgubljen!

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević je 9. novembra izdao naredbu policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom Bogićevićevih optužbi.

DVOLIČNI REKETAŠ RODIĆ: Citirao Bogićevića kad je optužio Dinkića, a sad tvrdi da je lažov!

Policijski istražitelji, međutim, Rodića na saslušanje nisu pozvali ni do danas! Zašto?! Ko štiti Rodića i da li to znači da je gazda "Kurira" jači od sistema i da za njega ne važe zakoni?!

Papiri kao izgovor

Da misterija bude veća, juče ni u tužilaštvu ni u policiji nije bilo moguće dobiti nikakvu zvaničnu informaciju ili komentar u vezi sa slučajem "Rodić".


REKETAŠ RODIĆ U PANICI: Aca kanalizacija u "Kuriru" prepisuje bajate tekstove "Tabloida"!

Nezvanično, međutim, naši sagovornici u tužilaštvu kažu da je tužilac uradio ono što je bilo u njegovoj nadležnosti, te da je sad "sve na policiji".

KAKAV LAŽOV, STRAŠAN LAŽOV: ACA KANALIZACIJA RODIĆ pere biografiju!

Informerov izvor iz MUP, na drugoj strani, kaže da se ništa ne odlaže, već da je u toku "šira, ozbiljna istraga koja zahteva izvesno vreme":
- Potrebno je da se još neki podaci prikupe i slože, posle čega bi i Rodić i Bogićević trebalo da objasne međusobne optužbe - prenosi naš sagovornik.

Policijski ekspert Marko Nicović kaže da ceo slučaj "Rodić" sada zavisi od specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića.

Treba ubrzati istragu
Istraga bi trebalo da ide mnogo brže, jer je reč o organizovanom reketiranju i velikom iznosu
Marko Nicović, policijski ekspert

- Istraga bi trebalo da ide mnogo brže, jer je reč o organizovanom reketiranju i velikom iznosu. Pored toga, priča je privukla veliku pažnju javnosti. Radisavljević je još onog dana kad je Bogićević izneo navode o Rodiću mogao da zatraži od policije prikupljanje podataka. Tužilac bukvalno svakog sata može da insistira na novim podacima. Međutim, poznato je da Radisavljević ima mnogo "fleka" u karijeri zbog slučajeva koji su propali i tu je sad svašta moguće - naglašava Nicović.

Miljko čeka mandat

Advokat Branko Pavlović ističe da se istraga neće pomeriti sa mrtve tačke dok se ne završe izbori za tužioce, koji su aktuelni ovih dana.

RODIĆ IGRA NAJPRLJAVIJE! Aca kanalizacija spremao narkomana za lažnog svedoka!

- Radisavljeviću je karijera na prvom mestu i zato sad gleda da mu nešto ne poremeti te planove. Taj čovek neće raditi ništa dok ne dobije novi mandat, bez obzira na osnovanost ili neosnovanost slučaja. Kad sve prođe, onda će videti šta će i kako sa njim i da li će se uopšte baviti Bogićevićevim navodima - zaključuje Pavlović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Тужилаштва у Србији су рак-рана правосуђа...!? Докле год је каријера важнија од истине и правде, нема закона у овој јадној држави..! Још увек Тужилаштва - раде приоритетно " по партијској" линији а лустрација те врсте - Вучићу није била дозвољена, да се не замери ваљда Девенпорту или шта ти ја знам којим све не, вуцибатинама, и ко још у Тужилаштвима фаворизује кадровике "Жутих" који и данас ЦАРУЈУПО СВИМ ТУЖИЛАШТВИМА...То је карцином Србије...!! Дошли су по ПАРТИЈСКОЈ ЛИНИЈИ, а сада "желе" да се са њима поступа само по легалистичкој линији....они су срамота за државу..!!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Kanda te "žulji" tesna cipela..? Kaži, nisam u pravu..?...Sve gola istina..!

Lav

pre 8 godina

Koji bre Bogicevic??? Lazov nad lazovima, olos koji je i kucu u kojoj zivi prepisao na drugog. To SVEDOK!!!! Majko moja!!!! Tog lopova i kriminalca treba zatvoriti na sto godina. On ce da svedoci???? Joj Srbijo........

aleksandrovčan

pre 8 godina

Штити га "Жуто" партијско крило, чији је продукт и дужник, спонзоруша и спонзор....који још имају дубоке корене и у Тужилаштвима и Полицији... Још увек се "солидарно" држе један уз другога и штите "своје" бивше и садашње "кадровике" посебно оне - "заслужне", са малим бројем чланске књижице...!! Тражили смо ИЗБОРИМА промене, а само се променио Председник и Премијер...остала сва багра претходног режима на свим функцијама ( МУП, Тужилаштва,Судови, ПИО, Јавна Предузећа, Установе, Директори, Начелници...) и који смо онда К..ац и имали изборе...? Тражили смо промене - добили....Q....!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

За то је крив Вучић..! Знаш кад је реко: Како неће да врши лустрацију да не би било, као СНС се "свети" "Жутима" па да га не прозову у свету због тога( што се обрачунава са преходним режимом) и ондак као последицу - имамо потпуну правну опструкцију и хаос који се намерно производи, као у дотичном примеру ! Али није он једини..! И хај, има тога колко оћеш ! Само кад би Министар Правде кренуо мало да изврши "Управни Надзор" над роковима! Прпа Бато...али он то неће урадити .. не сме( иако има овлашћење по Уставу )..јер би га ОПТУЖИЛИ за напад - на независно Тужилаштво..! Па где је одговорност ? Може ли се у овој земљи - тражити ОДГОВОРНОСТ..?

NMarija

pre 8 godina

kako je moguce pisete ,,videce sta ce i kako ce sa njim i da li ce se uopste baviti.. pa zar takva krivicna dela mogu da se ignorisu kao da nisu ucinjena i nista se ne preduzme, sta je onda POSAO Tuzioca uopste!!!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

...da drži u fioci - do zastare..! Tako se štite "kadrovici" iste partije....a drže se - ko sitna crevca..! Sad kada su videli da neće biti LUSTRACIJE, još više se osilili...a Ministar Pravde ne može ništa! Kaže. ako se umeša i počne da kontroliše ROKOVE, to je - napad na Nezavisno Tužilaštvo....!!

Rade

pre 6 godina

Osvedoceni srbomrzac je taj Rodic koji bi tatu prodao za pare.

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Aleksandar Vučić je jedan jedini, unikatni, niko mi nije ni malog prsta na nozi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija