• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2015

18:14

LAZANSKI: Kurir je ovo loše odradio!

Politika

LAZANSKI: Kurir je ovo loše odradio!

Podeli vest

Novinar Politike Miroslav Lazanski nije krio čuđenje povodom afere koju je pokušao da lansira tabloidni list Kurir

On je tokom gostovanja na televiziji Pink, skrenuo pažnju na rupe u priči koju je bez dokaza lansirao Kurir.

- Iskreno rečeno jutros sam se veoma začudio kad sam video ovu priču u Kuriru...Profesionalno loše smišljena priča. Kao premijer je nekog ispitivao u podrumu..pa onda vozili su ga s troje kola Ovo je baš primitivan način da se otvori neka afera...Onako Džems Bondovski, bez pravih dokaza i argumenta. Kurir je ovo mogo loše odradio..

Kolumnista Politike se zatim zapitao, kako je moguće da se ovakve stvari dešavaju u pojedinim ključnim momentima za Vladu Srbije i našu zemlju. 

- Zašto se sve ovo dešava..Konstantan prtisak na Srbiju zbog spoljne politike...u stvari to je pritisak na premijera i Srbiju, baš onda kada se vratio sa veoma uspešne poste Kini...

Ono što me čudi su privatne veze naših političara sa ambasadorima...to nigde u svetu nema...Zašto na primer neki naš političar nije prijatelj s ambasadorom Nigerije...Gane...Mongolije...nigde u svetu ne može da se ima privatna šema sa ambasadorima...Mi smo bezbednosno izbušena zemlja..Moramo biti svesni da Srbiji niko nije veći pritlelj osim građana Srbije...nemojmo to očekivati od stranaca.

Lazanski se osvrnuo na čudan mentalitet pojedinih građana Srbije. 

Ovde čim je neko ugrožen po pitanju neke pozicije..u firmi ili partiji, on se odmah hvata za strane ambasadore....

Setite se slučaja direktora Hitne pomoći..pa on je pisao pismo Beloj kući..takav mentalitet građana Srbije je pogodno tlo za strane agencije..Ono što postoji na nivou građana postoji i na nivou pojedinih redakcija...Neko to forsira i postoji kao konstantan pritisan na vladu uoči ključnih političkih odluka ili poseta - kaže Miroslav Lazanski ističući da država mora ovu "nametnutu aferu" da istera do kraja... 

PROČITAJTE JOŠ: 

MINISTAR POLICIJE OTKRIO: Kurir lagao! Ne postoji Branko koji je "ucenjivao" Kornica!

OVO JE SAŠA OBRADOVIĆ, čovek koga je Kurir zloupotrebio u napadu na Vučića!

TUŽILAŠTVO: Pokrenut krivični postupak zbog pokušaja destabilizacije zemlje i optužbi protiv Vučića!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
UFOLOG

pre 8 godina

Lepo je napisao u svojoj knjizi veliki srbski prijatelj Arčibald Rajs o nama Srbima "Čujte Srbi čuvajte se sebe". Tu piše da je Srbima bolji i draži do skorašnji neprijatelj nego provereni prijatelj a i sam naziv dela dosta govori. Naši političari bi to štivo trebali da znaju napamet da bi ova zemlja išla napred.

lile

pre 8 godina

Ja vam predlažem da se usvoji zakon da svi političari,lopovi,kriminalci,lažovi idu na poligraf,tek onda možemo imati pravnu Državu.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Уместо апарата за кафу - по свим министарствима...ПОЛИГРАФИ..! А у Влади Србије, два комада - један "мали" за оне што улазе у Владу, а највећи на ИЗЛАЗУ. из Владе, ...па да видимо, ко је ко.....(?)

Nemanja

pre 8 godina

Ajde da razjasnimo neke stvari. Tacno je da poligraf nije dokazno sredstvo, i da rezultati poligrafskog testiranja na sudu ne znace nista. Ali isto tako moram da naglasim da je poligraf uredjaj sa izuzetno visokim stepenom tacnosti kod utvrdjivanja istinitosti odgovora na postavljena pitanja. Tako da vas molim, nemojte praviti sprdnju od toga. A vezano za naslov, da, kurir je ovo jako lose odradio, ne samo neprofesionalno vec i dosta traljavo, ali to se i moze ocekivati od nekog ko je sam sebi lazima vidno suzio manevarski prostor. Kurir treba obuzdati sto pre, jer takvo ponasanje ne prilici profesiji, jos vise joj narusava ugled a svakako jednom drustvu ne cini uslugu. Gospodu koja stoje iza kurira bih zamolio za dobro svih nas da se ne igraju tuzioca i sudije, vec da taj posao ostave nadleznim intitucijama.

Bojan

pre 8 godina

Ајде да до краја разјаснимо неке ствари: баш зато што полиграф НЕ ДАЈЕ с високом тачношћу одговор да ли неко говори истину, баш зато се и не признаје на суду! Без обзира на то што много тога зависи и од формулације питања, не постоји начин да се разлучи објективна истина од оног што неко субјективно мисли да је истина, или онога што неко може да представи као истину а да не трепне, односно да уопште не реагује емотивно ни на једно питање. Полиграфско испитивање није доказ ни на суду ни у свакодневном животу, оно служи само као притисак полиције на оптуженог који то не зна, односно "верује" у његову прецизност.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija