• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2015

18:21

SNP: Pokrećemo inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o legalizaciji objekata!

Politika

SNP: Pokrećemo inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o legalizaciji objekata!

Podeli vest

Srpska narodna partija (SNP) najavila je da će pred Ustavnim sudom Srbije pokrenuti inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o ozakonjenju objekata


Tim zakonom su, smatraju u SNP, narušena ustavna načela vladavine prava i socijalne pravde, povređena Ustavom zabranjena diskriminacija po bilo kom osnovu, a naročito imovnog stanja, što bi dovelo do neravnopravnosti građana.

Ocenjuje se i da su učinioci krivičnih dela sada privilegovani u odnosu na građane koji su poštovali pravo i gradili legalno, sa urednom dokumentacijom i dozvolama, i ističe da zakon ne štiti siromašne koji grade objekte za rešavanje stambenog pitanja, već investitore koji grade 1.000 i više kvadrata.

ZORANA: Jeftinija i lakša legalizacija!

U saopštenju SNP se navodi da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, pre nekoliko dana, potpisao taj zakon, a da je "već juče i sam doveo u pitanje njegovu usklađenost za najvišim pravnim aktom Srbije".
SNP je upitala Nikolića zašto je potpisao ukaz o stavljanju na snagu tog zakona, ako je smatrao da je zakon neustavan.

U saopštenju se izražava žaljenje što Nikolić nije prihvatio zahtev predsednika i potpredsednika SNP Nenada Popovića i Milana Stamatovića, koji su u pismu zatražili da spreči stavljanje na snagu tog zakona, jer je time "urušeno jedinstvo pravnog poretka Srbije".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hercegov Grad

pre 8 godina

Bio je na vlasti, a nista nije uradio?! Stetocina koja se hoce da navali na grbacu naroda! n

Lev

pre 8 godina

Ovde je pitanje svih gradjana srbije. Mislim na nas koje smo placali sve redovno. To sad ide u vodu, a ovi kriminalci ce lepo proci ispali su naj pametniji kao i uvek.

Đorđe

pre 8 godina

Jednostavno ovaj zakon odgovar samo pojedincima koji su bliski vlasti nikome više...Sramota

Mitar

pre 8 godina

Vlast je u previše navrata dokazala da joj narod nije na prvom mestu, nagrada za sve tajkune je ovaj zakon.Dobro mi ikako stojimo kad se ovoliko krade i otima..

Ja Som

pre 8 godina

Srbija - zadnja rupa na svirali Evropske Unije.

Gorica

pre 8 godina

Da neće Toma da se pokaje možda? Nema ništa od tog vašeg pokretanja inicijative, biće ugušena kao i sve normalno što je ugušeno u ovoj zemlji.

bravo

pre 8 godina

bravo treba to ispitati, taj zakon ne ide na ruku postenim gradjanima. sad su lopovi privlegovanii..

Sladjan

pre 8 godina

Prave magarcima ljude koji su postovali zakon!

Anica

pre 8 godina

Vladavina nezakonja i nepravde. To su isti oni ljudi koji se "bore" protiv kriminala i korupcije!

Zoran

pre 8 godina

Sve se radi kako bi se lopovima i prevarantima pomoglo. Dokle više tako u ovoj državi? Zakon je sraman i niko normalan ga ne bi potpisao.

Vojislav

pre 8 godina

Ja sam stvarno mislio da ovo neće potpisati. Pa šta sutra da očekujemo, donose zakone prema svojim potrebama. Ova država je sama sebi svrha.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija