• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.12.2015

18:47

MOGERINI U BEOGRADU: EU 14. decembra otvara poglavlja sa Srbijom!

Politika

MOGERINI U BEOGRADU: EU 14. decembra otvara poglavlja sa Srbijom!

Podeli vest

Srbija će 14. decembra otvoriti poglavlja 32 i 35 u pristupnim pregovorima sa EU, rekla je danas u Beogradu šefica evropske službe za spoljne poslove Federika Mogerini

Nakon sastanka sa premijerom Srbije tokom ministarskog sastanka OEBS, ona je rekla da je to veoma značajno za Srbiju, ali i za EU i dodala da će nakon toga saradnja biti još bolja.

EVROPA NA VRATIMA: Mekalister pozvao EK da otvori pregovaračka poglavlja sa Srbijom!

Poglavlje 32 je o finansijskoj kontroli, a u okviru poglavlja 35 - Ostala pitanja obrađivaće se normalizacija odnosa s Kosovom.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, ona je navela da će EU nastojati da se osigura primena postignutih sporazuma i dalji dijalog.

STEFANOVIĆ O OTVARANJU POGLAVLJA: Vučić nije pogrešio kada je verovao u nemačku reč!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da 14. decembra predstavnici Srbije idu u Brisel s velikim nadama, uvereni da je Srbiji mesto u Evropi i da je Srbija to zaslužila.

- Razgovarali smo i kako da izađemo iz probema u dijalogu sa Prištinom. Izneo sam stav da želimo da nastavimo dijalog - naveo je premijer.

DEVENPORT: U narednim nedeljama otvaranje prvih poglavlja za pristupanje EU!

- Naročito smo zainteresovani za veću slobodu kretanja. Želeli bismo u budućnosti da naši avioni, avioni najuspešnije regionalne aviokompanije Er Srbija mogu da sleću na prištinski aerodrom, da možemo da uzimamo putnike u Prištini, da dovodimo putnike u Prištinu. Zainteresovani smo takođe za brz prelazak takozvane administrativne linije i za rešavanje brojnih problema jer to znači i ekonomski napredak Srbije - naveo je Vučić.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17