• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

03.12.2015

19:20

DRUGA STRANA MEDALJE Oliver Ivanović u petak iznosi odbranu!

Politika

DRUGA STRANA MEDALJE Oliver Ivanović u petak iznosi odbranu!

Podeli vest

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović koji se tereti za teška krivična dela počinjena nad Albancima 1999. i 2000. godine u južnoj i severnoj Mitrovici, sutra će u Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici izneti svoju odbranu

Ivanović se u pritvoru nalazio skoro dve godine.

Sledeće nedelje biće saslušena i ostala četvorica Srba koji su, kao i Ivanović, obuhvaćeni jedinstvenom optužnicom - penzionisani pukovnik Ministarstva unutrašnji poslova Srbije Dragoljub Delibašić, advokat Ilija Vujačić, pravnik Nebojša Vujačić i profesor Aleksandar Lazović.

Prema rečima Ivanovićevog advokata Ljubomira Pantovića, njegov branjenik izneće odbranu i odgovarati na pitanja svojih branilaca, medjunarodnog javnog tužioca Romula Mateuša, zastupnika oštećenih, ali i ostalih branilaca ukoliko budu imali pitanja.

- Oliver Ivanović će negirati navode optužnice. Reći će ono što je rekao i 27. januara 2014. kada je pritvoren, reći će istinu, a to je da ništa od onoga što mu se stavlja na teret nije istina - kazao je Pantović.

On je naveo i da bi do kraja ove godine trebalo da bude objavljena presuda i da je optimista jer nijedan od 55 svedoka optužbe nije okrivio optužene.

- Od 17. decembra završnu reč će davati javni tužilac Euleksa, zastupnik oštećenih i branioci optuženih. Iznošenje završne reči trajaće nekoliko dana, a po mojoj proceni presuda će najverovatnije biti donesena krajem meseca - rekao je Pantović.

On je podsetio da je za Ivanovića i Delibašića Vlada Srbije u dva navrata davala garancije da će biti dostupni kosovskom i medjunarodnom pravosudju, ali je Euleks ignorisao garancije i produžavao im pritvor koji je zamenjen merom kućnog pritvora 18. septembra ove godine.

SUD: Ivanoviću produžen kućni pritvor!

OLIVER IVANOVIĆ: Priština teško podnela poraz u Unesku


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17