• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.12.2015

21:20

MILJKOV UDAR PROMAŠIO TEMU I METU! Specijalni tužilac se zaigrao, traži privođenje urednika Informera

Politika

MILJKOV UDAR PROMAŠIO TEMU I METU! Specijalni tužilac se zaigrao, traži privođenje urednika Informera

Podeli vest

Tužilac Miljko Radisavljević naložio BIA da hitno privede i sasluša glavnog i odgovornog urednika "Informera" Dragana J. Vučićevića zbog istupa u javnosti... Stručnjaci: Gde je tu organizovani kriminal?!

Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal, zatražio je od Bezbednosno-informativne agencije (BIA) da hitno privede i sasluša glavnog i odgovornog urednika "Informera" Dragana J. Vučićevića!

Informer

Vučićević: Raduje me Miljkova brzina

Dragan J. Vučićević potvrđuje da je dobio poziv BIA i kaže da ga raduje brzo reagovanje tužioca.
- Nadam se samo da će Radisavljević i u nekim drugim slučajevima biti ovako efikasan. Koliko znam, nije nijednom urgirao u MUP da Aleksandar Rodić bude saslušan o optužbama Miroslava Bogićevića da mu je dao milion evra u kešu. Koliko se sećam, isti taj Miljko je dozvolio da mu ključni svedok tajkunske pljačke "C marketa" umre u pritvoru a da nije saslušan. Kad bih bio zlonameran, mogao bih zaključiti da je Radisavljević politički komesar koji štiti žutu političko-tajkunsku ološ-elitu - ističe Vučićević, dodajući da je afera "državni udar" na silu isfabrikovana u delu medija.
- Rekao sam da će biti državni udar i desio se pokušaj. Ko to nije video, ili je lud kao Aleksandar Kornic ili je plaćen da se pravi lud. U BIA ću reći sve što znam. I ono što sam već rekao, i ono što nije za javnost. Nadam se da će država dokazati da zakon važi za sve - zaključuje Vučićević.

U nalogu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Radisavljević navodi da su Vučićevićevim istupima u javnosti potencijalno ugroženi ustavni poredak i državna bezbednost!

KORNIC TERA RODIĆA U ZATVOR! Bivši direktor Kurira će reći zašto je lažno optužio premijera!?

Pravnici, međutim, ocenjuju da je više nego čudna ažurnost tužioca u slučaju u kom je čak upitna i nadležnost, jer ovde sigurno nema organizovanog kriminala.

Reagovao pre svih

Upućeni dodaju da je interesantno i to da je Radisavljević, čiji je osnovni posao organizovani kriminal i koji je čuven po tome što su mu sve važnije optužnice pale, dopisom BIA pokazao da nema važnijeg ni prečeg posla od saslušanja Vučićevića (!?!).

- Po zakonu, svaki tužilac može da traži istragu o svakom slučaju u kom smatra da je kršen zakon. Ipak, praksa ukazuje na to da bi slučaj kakav je "državni udar" pre bio u nadležnosti Republičkog ili Višeg tužilaštva - ističe naš izvor, jedan od poznatih beogradskih advokata koji je insistirao na anonimnosti.

U LAŽI SU KRATKE NOGE! Uskoro krivična prijava protiv vlasnika Kurira Aleksandra Rodića?

Radisavljević je, kako dalje otkrivamo, nalog za Vučićevićevo saslušanje dao još u ponedeljak, 23. novembra (samo dva dana posle gostovanja na TV Pink), i u više navrata u BIA urgirao i raspitivao se dokle je stigla istraga.

Još je zanimljivije to što je reagovao pre potpredsednice Vlade i SNS Zorane Mihajlović, koja je Višem tužilaštvu uputila krivičnu prijavu protiv Vučićevića zbog "širenja panike i pronošenja lažnih vesti" i koja je takođe lično i u više navrata urgirala kod tužiteljke Zagorke Dolovac da pokrene istragu (?!?).

- Kad je Dolovčeva htela da uputi policiji nalog za prikupljanje potrebnih obaveštenja, rečeno joj je da je istraga već pokrenuta po nalogu specijalnog tužilaštva! - kaže naš izvor.

Miljkove brljotine

* "Stečajna mafija" - skoro sve oslobađajuće presude
* "Galenika" (suđenje u toku)
* Agrobanka (suđenje u toku)
* Oliver Dulić (počelo suđenje)
* Razvojna banka Vojvodine (suđenje u toku)
* Miroslav Mišković (suđenje u toku)
* "Azotara" (suđenje u toku)
* Darko Šarić (jedan proces završen, drugo suđenje u toku)
* Slavko Ćuruvija (suđenje u toku)
* "Luka Beograd" (suđenje u toku)
* Miroslav Bogićević (čeka se suđenje)
* Goran Perčević (čeka se suđenje)
* Dragan Đurić (istraga za Veterinarski zavod)
* "C market" (umro Slobodan Radulović, ključni svedok)

Miljko bez komentara

Na pitanje zašto je Radisavljević nalog za Vučićevićevo saslušanje prosledio baš BIA, a ne MUP, sagovornik iz vrha bezbednosnih službi kaže:

- Tužilac po zakonu na to ima pravo u izuzetno važnim slučajevima, kad smatra da su ugroženi državna bezbednosti i ustavni poredak. Očigledno Miljko sumnja da je Vučićević počinio ozbiljno krivično delo...

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ: Sve što je objavio Kurir je gnusna laž - sad je jasno da je u toku - DRŽAVNI UDAR!

Miljko Radisavljević se nije oglašavao ovim povodom, dok komentar nismo dobili ni u Tužilaštvu za organizovani kriminal ni u BIA.

Na drugoj strani, advokat Borivoje Borović smatra da je tužilac u ovom slučaju trebalo malo da sačeka s nalogom za saslušanje.

- Ovo je bila preuranjena akcija specijalnog tužilaštva. Toliko zasad mogu da kažem, za ostalo ćemo videti - zaključuje Borović.

Šta je Vučićević rekao na TV Pink

* Zorana Mihajlović je deo mafijaške hobotnice, koja se obavila oko Vučića. Radi mu o glavi direktno! Nada se da će je CIA jednog dana postaviti na neko važno mesto u Srbiji
* Mafijašku hobotnicu čine klasična (kriminalci), medijska, policijska i politička mafija. Spremaju zlo
* U Beograd se vratila grupa ubica koja stoji iza atentata na Zorana Đinđića
* I Kori Udovički mrzi premijera. I ona mu radi o glavi jer je i nju raskrinkao
* Aleksandra Rodića obezbeđuje pukovnik Milan Milović, savetnik direktora MUP Milorada Veljovića. Znate li čiji je lični trener? Zorane Mihajlović




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Основ за потпуну ДЕМОКРАТИЗАЦИЈУ СРБИЈЕ је - њена ДЕКРИМИНИЗАЦИЈА, а да би се извршила ДЕКРИМИНИЗАЦИЈА Србије, била је н е о п х о д н а - ЛУСТРАЦИЈА, као "кастрација" свих у Тужилаштву и Полицији, Судству и Јавним Институцијама, који су на чело дошли - "жутом"чланском картицом, без дипломе или дигнитета... Е, то је актуелна Власт ПРОПУСТИЛА ДА УРАДИ ( као свака нормална) а ми смо ТРАЖИЛИ ПРОМЕНЕ на свим нивоима Србије и целог српског друштва а не само ПРЕМИЈЕРА и ПРЕДСЕДНИКА... И саде, цела Србија, а и сама Власт .....ИСПАШТА....а грађани трпе...

portal S

pre 8 godina

Lalo , malo si promasio; lustracija je trebala da pocne odmah posle 5. oktobra ! A onda je bila sansa posle ubistva Djindjica. To nije iskorisceno, pa su onda tek zuti se udruzili sa crvenima i napravili haos. Zajednicki imenitelj celoj nesreci Srbije od 1989 do danas je SPS !! Oni su u vlasti ili na vlasti taj ceo period sem 2000-2003! Zato nema promena ! Zato pljacka pljacku stize i Srbija i dalje, u stvari, tone!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ти си се дечко - зајебо скроз...!? Кад кажем "Лустрација" мислим "кастрација"...!? Разумеш..?

dokle ovaj vise

pre 8 godina

Alo imali i zemlji nekog normalnog i ko ima otvorene oci da ovog smrada od tuzioca skine vise sa te pozicije.Pa taj mafijas nije nikog uspeo da optuzi i svi slucajevi su mu kao slucajno propali.Pa skinite vise ovu lopovcinu i dovedite seljaka sa njive vise njih ce da optuzi i da dobije.Dokle god su ovakvi u izvrsnoj vlasti nema nama poboljsanja samo mozemo u mestu da tapkamo.Promenite njega i njemu slicnim pa da vidite kako ce da izadju silni dokazi i za Miskovica i za Cmarket i za sve ostale lopove.Dok narod nevidi da se hapse lopovi to je znak da nema zakona i pravne drzave.Pa prema tome nece ni narod da se povinuje zakonima nego ce svako po svome.Zivi bili pa videli.

djole1953

pre 8 godina

a ko to treba da uradi opozicija ili vlast ili mozda neko treci.

Sale

pre 8 godina

Jedna od prvih kompromitovanih osoba, sa kojom je nova vlast pokusala da se obracuna jos u avgustu 2012 je bio Oliver Dulic, jedan od brace Dulic koji haraju u Subotici i nakon pozamasne optuznice doticni Miljko Radisavljević nije mu odredio pritvor sto je Zuta kamarila proslavila u Skupstini Srbije a potom i uvece uz prisustvo pomenutog 'tuzioca'.

milena

pre 8 godina

Da li je ovaj tuzilac i onaj drugi crnogorac za ratne zločine , najbolje što Srbija ima od tuzilaca , prosto da neverujete kao da rade protiv Zemlje i naroda.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija