• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2015

10:34

DAČIĆ: Ova Vlada Srbije je postigla istorijske rezultate, koji će ostati zapisani za sva vremena!

Politika

DAČIĆ: Ova Vlada Srbije je postigla istorijske rezultate, koji će ostati zapisani za sva vremena!

Podeli vest

Prvi potpredsednik i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je Vlada Srbije u ovoj godini postigla više značajnih, štaviše, istorijskih rezultata

 

- Želim da se ne zaboravi da je Vlada Srbije u ovoj godini ostvarila nekoliko veoma važnih istorijskih stvari koje će ostati zapisane - rekao je Dačić.

On je precizirao da je prva važna stvar - odbijanje Rezolucije o Srebrenici, što će, kako je kazao, imati trajne pozitivne posledice po srpski narod.

- U eri dnevno-političkih događaja i raznih izmišljenih afera i omalovažavanja rada vlade, često se i mi kao članovi vlade ne bavimo opštim uspesima i ciljevima, nego se dnevno-politički bavimo i reagujemo na određene afere - rekao je Dačić za RTV Pink. 

DAČIĆ: Cilj besprizorne hajke na premijera Aleksandra Vučića destabilizacija Srbije!

Dačić je kazao da ono na čemu treba raditi jeste obnavljanje odnosa sa prijateljskim zemljama, "koje su na našoj strani, a sa kojima niko ne radi"

Kao važan rezultat naveo je i odbijanje Kosova za ulazak u Unesko, ističući da je to takođe jedna "kapitalna borba koja je vođena".

Od velikog značaja kako je kazao, bio je i održavanje velikog Ministarskog saveta OEBS u Beogradu proteklih dana, otvaranje pregovora, kao i uspešne posete i razgovori premijera Aleksandra Vučića, njega (Dačića) i drugih državnika sa najvažnijim silama sveta poput SAD, Rusije, obnavljanje odnosa sa Nemačkom, Francuskom, Italijom...

Dačić je kazao da ono na čemu treba raditi jeste obnavljanje odnosa sa prijateljskim zemljama, "koje su na našoj strani, a sa kojima niko ne radi".

Prvi potredsednik vlade je kazao da je u ovoj godini zaustavljen i proces priznavanja samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Upitan da li su se učesnici konferencije OEBS-a u Beogradu zanimali šta se dešava u Srbiji imajući u vidu medijsku scenu, Dačić je kazao da je bilo takvih pitanja, pre svega u smislu interesovanja šta se dešava.

Izjava Dunje Mijatović se zloupotrebljava

Tanjug

Dačić je, govoreći o stavu Dunje Mijatović, rekao da misli da je njena izjava malo zloupotrebljena i da je ispalo kao da staje na stranu nekih medija u Srbiji.

- Mislim da ona nije dala ovu poslednju izjavu u tako oštrom tonu kao što je preneta, ali s druge strane njoj ističe mandat i ja nemam ništa protiv da se razgovara o primedbama, ali mišljenje Dunje Mijatović je mišljenje jednog nezavisnog tela unutar OEBS-a, a ne stav cele organizacije - kazao je Dačić.

- Kada neko vidi na naslovne strane i tabloide da se poziva na ubistvo premijera, svaka vrsta daljeg razgovara se prekida, zato što to ne može da opstane ni u jednoj zemlji i to je velika razlika - rekao je Dačić.

On je naglasio da zato država ima obavezu da reaguje.

- Kada se govori o pozivu na ubistvo premijera ili bilo kog državnog funcionera, to je nešto na šta državni organi treba da reaguju. Nije na premijeru da reaguje svojim privatnim tužbama, ovde je reč o ozbiljnim stvarima, moraju da postoje neka pravila - rekao je Dačić.

On je važnim ocenio i da se stavovi međunarodne zajedncie i međunarodnih predstavnika ne zloupotrebljavaju na domaćoj političkoj sceni, jer, kako je podvukao, onda ispada da neko staje u odbranu nekih medija, što apolutno nije tačno.

Govoreći o predsedavanju Srbije OEBS-om, Dačić je kazao da su mnogi prihvatili naš način predsedavanja i da je on bio relaksirajući i da je naš način dolaska do konsenzusa oko nekih pitanja, takođe svakako nešto što će OEBS-u nedostajati.

Dačić je ponovio da su se organizacijom 22. Ministarskog saveta i Srbija i Beogard pokazali u najboljem svetlu.


BEOGRAD BIO DIPLOMATSKA PRESTONICA SVETA: Završen 22. Ministarski sastanak OEBS!

DAČIĆ ZADOVOLJAN ODLUKOM BUNDESTAGA: Odlična vest za građane i potvrda dobrog rada Vlade


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Uradjen

pre 8 godina

Ovaj izgleda ne samo sto prodaje drogu vec poceo istu i da koristi.Blago njemu.

Rajko Zoric

pre 8 godina

Ovaj bi kevu sopstvenu prodao za nogar fotelje u kojoj sedi. Gmaz.

pjerdelagar

pre 8 godina

Slobin pionirčić stalno ponavlja istu mantru...od kad se pojavio - sve sami "istorijski rezultati"...Njegova guza sve veća, a Srbija sve manja.

UFOLOG

pre 8 godina

Za neke stvari je u pravu. A ovaj novinski poziv na ubistvo bi se negde drugde bezbednosno obradio i procesuirao po hitnom postupku. Nije to mala stvar.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ова Влада је остварила резултате које ће памтити , ПЕНЗИОНЕРИ, - до краја живота...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija