• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.12.2015

21:31

VUČIĆ OTKRIO: Bata Živojinović i Novak Đoković zovu u goste turiste iz Kine!

Politika

VUČIĆ OTKRIO: Bata Živojinović i Novak Đoković zovu u goste turiste iz Kine!

Podeli vest

Broj domaćih i stranih turista u našoj zemlji porastao je 12 odsto ove godine u odnosu na prošlu, a Vlada Srbije nastaviće da radi na tome kako bi ih privukla još više, posebno onih iz Rusije i Kine, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je, u obraćanju narodnim poslanicima, dodao da je u toku izrada televizijskih, reklamnih spotova za ruske nacionalne televizije, kao i da su Beograd i Kopaonik ove godine ušli u turističku ponudu njihovih najvećih tur operatora.

Kada je reč o Narodnoj Republici Kini, čijih 150 miliona državljana otputuje u posetu ostalim zemljama, Vučić je istakao da je i to ciljna grupa koja interesuje Srbije.

Prema njegovim rečima proslavljeni glumac Velimir Bata Živojinović će uputiti svoju poruku kineskim gledaocima da dođu u Srbiju, a to isto će premijer, kako je rekao, zamoliti i teniskog asa Novaka Ðokovića.

Krajem godine, između 27. i 29. decembra, u posetu Srbiji trebalo bi da dođe i turski premijer Tuske Ahet Davutoglu koji će, kako je rekao Vučić, dovesti "dva aviona puna turskih biznismena".

- To je naša velika prilika. Zainteresovani su za ulaganje u banje, u njihovu privatizaciju. Žele da naprave velnes hotele i spa, kakve imaju u Turskoj. Time ćemo moći da privučemo još više stranih turista nego što je to slučaj danas - rekao je premijer.

Predsednik Vlade se osvrnuo i na akciju s vaučerima koji su obezbeđivali popust za letovanje u destinacijama širom Srbije koja je, kako je istakao, obezbedila 120.000 noćenja, "a plaćena je veoma malo".

- Tu politiku ćemo nastaviti i napravićemo još bolje predloge za sledeću godinu- poručio je Vučić i dodao da će Srbija graditi nove hotelske kapacitete.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija