• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.12.2015

13:11

NOVI OKRŠAJ RUSA I TURAKA! Razarač "Smetlivi" morao da puca da bi izbegao sudar sa turskim brodom!

Politika

NOVI OKRŠAJ RUSA I TURAKA! Razarač "Smetlivi" morao da puca da bi izbegao sudar sa turskim brodom!

Podeli vest

Novi incident dogodio se između Rusije i Turske kad je, prema navodima ruske strane, ruski brod morao da koristi oružje kako bi izbegao sudar sa turskim brodom

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, posada ruskog razarača "Smetlivi" bila je primorana da koristi vatreno oružje kako bi sprečila sudar sa turskim brodom u severnom delu Egejskog mora.

NE INTERESUJE IH OBORENI SUHOJ? Zapad ignoriše Putinov poziv za otvaranje crne kutije!

- 13. decembra 2015. godine posada ruske broda " Smetlivi" sprečila je sudar sa turskim brodom 22 kilometara od grčkog ostrva Limnos u severnom delu Egejskog mora - navodi rusko Ministarstvo odbrane.

Rusko ministarstvo odbrane pozvalo je turskog vojnog atašea na razgovor zbog ovog incidenta. 

Kako se navodi u saopštenju, posada ruskog broda uočila je turski brod koji se približava na udaljenosti od oko jednog kilometra. 
 

 

- Turski brod nije odgovarao na radio kontakt, kako ni na svetlosne signale. Hici upozorenja su ispaljeni kad se turski brod približio na udaljenost od oko 600 metara kako bi bio izbegnut sudar - navodi se u saopštenju. 

(VIDEO) PUTIN NAREDIO VOJSCI: Svaka sila koja nam preti u Siriji - BIĆE UNIŠTENA!

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je naredio vojsci da "uništi svaku sili koja predstavlja opasnost za Rusiju".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SasaV

pre 8 godina

Evidentno da se Turska opasno zaigrala uz precutnu saglasnost Amerike.Verovatno je sve usmereno da se Rusija isprovocira i reaguje,to je vec isprobani americki sablon za izazivanje sukoba i uvlacenja u rat a i turci imaju na pretek kriminalnih motiva.Erdoganov klan ili svesno ili nesvsno gura turke u propast......

amigo

pre 8 godina

vise nema oprostaja ..ni camcima za pecanje..spretno

XXL

pre 8 godina

Po pomorskom pravu "prvenstvo prolaza" ima slabija plovna jedinica, a jača je dužna da je propusti. Osim ako nije ratno plovilo i na zadatku. Dobro su turci i prošli jer da su se našli na putu podmornice one po nepisanom pravilu potapaju sve bez upozorenja i tu nema "ljutiš".

Zloxi

pre 8 godina

Video snimak nema veze sa vezom... Na snimku se vidi kako sleper vuce brod...\n

Miloš

pre 8 godina

Putine nema kompromisa sa umno poremećenim pedofilima iz Vatikana..,

Lala iz Banata

pre 8 godina

Само је питање дана - када ће експлодирати "Буре Барута".. Јер, овде, сем Русије...сви имају "кратак" - фитиљ....!

ekolog

pre 8 godina

Sad sam malkice razocaran g-dine Putin. Ovo je bila dobra prilika da se izvrsi Vasa naredba da se unisti svaka opasnost po vojne ciljeve Rusije. U isto vreme to bi bila prilika da vidimo sta bi to Nato i Vasi "zapadni prijatelji" nakon toga napravili ?? Nemojte da se vise to ponovi zarad svih nas koji podrzavamo Rusiju.

SasaV

pre 8 godina

Nisu Putin i Sojgu naivni i nije ribarski brod problem koliko Kim Dzong ako je suditi po njegovim upozorenjima ne da bi potopio brod nego i celu Tursku,vise se nebi letovalo u Izmiru,Kusadasiju i Bodrumu.....

Djoka

pre 8 godina

Pa ti Turci nisu samo slepi već su izgleda i ćoravi!

Boban

pre 8 godina

Moguće je, da je taj ,,ribarski brod'' bio napunjen eksplozivom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija