• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt.com/informer.rs

14.12.2015

08:59

ČURKIN OPTUŽUJE: Turska i SAD znale da IS krijumčari naftu, ali ćutale u Savetu bezbednosti!

Politika

ČURKIN OPTUŽUJE: Turska i SAD znale da IS krijumčari naftu, ali ćutale u Savetu bezbednosti!

Podeli vest

I Ankara i Vašington su bili obavezni da obaveste Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) da Islamska država (IS) ilegalno trguje ukradenom naftom, ali nisu to učinili, rekao je ruski izaslanik u UN Vitalij Čurkin, upozorivši da je time prekršena rezolucija UN o finansiranju terorizma



- Primili smo ozbiljne pritužbe o primeni rezolucije UN - rekao je on agenciji RIA Novosti, a prenosi "Raša tudej" navodeći da je reč o rezoluciji 2199, kojom se zabranjuje finansiranje terorističkih organizacija.

Čurkin je ukazao da su, u skladu sa tom rezolucijom koja je u februaru usvojena na inicijativu Moskve, zemlje obavezne da Savetu bezbednosti pruže informacije o finansiranju terorista, ukoliko imaju takve podatke.

- To znači da su Amerikanci morali da pruže takve informacije, kao i naravno Turska, koja je trebalo da prijavi bilo kakvu ilegalnu trgovinu koja se tamo odvija. A oni to nisu učinili - istakao je Čurkin.

(VIDEO) RUSI OBJAVILI DOKAZ: Ovaj snimak pokazuje da je Suhoj oboren na teritoriji Sirije!

On je dodao da se trenutno priprema nova rezolucija UN o ilegalnoj trgovini nafte.

- Zajedno sa Amerikancima radimo na nacrtu nove rezolucije kojom se pooštravaju odredbe o toj vrsti izveštavanja. Možda bismo mogli da obavežemo generalnog sekretara da predstavlja redovne izveštaje o tom pitanju, ili će to biti neka vrsta antiterorističkih agencija - objasnio je Čurkin.



On je, takođe, izrazio nadu da će nova rezolucija biti usvojena 17. decembra.

RT podseća da je prošle nedelje rusko Ministarstvo odbrane iznelo dokaze o tome da IS transportuje naftu u Tursku, a da je Vašington saopštio da je, prema njihovim informacijama, reč o beznačajnoj količini nafte, mada je priznao da su neki delovi tursko-sirijske granice i dalje neobezbeđeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Јесте - па да одсеку "грану", на којој "седе"...?! И кад, и где је то, САУЧЕСНИК, "пријавио" - ЛОПОВА...?! Свашта и којешта,.. ИС + ТУРСКА + САД-е су "осовина" ТЕРОРИЗМА.

koja d inn

pre 8 godina

Cutali su kad su lekari bez granica prevozili oruzje preko granica, Cutali su kad su teroristi palili verske objekte na Kosmetu. Cutali su kad su Zenge ubijali starce od 80 godina i pucali na kolone naroda proteranih sa svojih ognjista . Pa sto ne bi cutali da bi bolje zaradili.

XXL

pre 8 godina

Ma koji amerikanci i Amerika i kakva rezolucija sa njima kada su Oni najveći teroristi na globalnom nivou i kao pokretač svih novih terorističkih ćelija kao i njihov finansijer i logističar, a o snabdevanju oružjem da ne govorimo.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija