• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.12.2015

20:59

PREDSEDNIK NIKOLIĆ OTVORENO: Radujem se otvaranju pregovora sa EU, strahujem od poglavlja 35!

Politika

PREDSEDNIK NIKOLIĆ OTVORENO: Radujem se otvaranju pregovora sa EU, strahujem od poglavlja 35!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je gostujući na RTS da je otvaranje poglavlja sa EU početak svih uspeha Srbije, ali je istakao da strahuje od poglavlja 35, onog poglavlja koje se tiče Kosova

- Nema građanina koji nije ostetio bar olakšanje zbog toga što je EU pokazala da ceni napore Srbije. Radujem se što je EU postavila Srbiju na mesto sa koga nema povratka. Oni više neće moći da nas vrate nazad - rekao je Nikolić.

- Mislim da će poglavlje 35 biti najvažnije i najteže. Ove godine smo prihvatljiviji nego predhodnih godina - podvukao je Nikolić.

 

 

Komentarišući njegovu izjavu da nema mesta euforiji, Nikolić je rekao da ni premijer Aleksandar Vučić nije euforičan tip čoveka, i da su oni saglasni da je reč o ogromnom uspehu koji bi trebalo da bude početak svih uspeha Srbije na putu ka EU.

Neki se raduju smeni Gašića

Govoreći o izjavi koju je ministar Gašić uputio novinarki, Nikolić kaže da ne može da veruje da ga pojedini mediji optužuju da se raduje njegovoj smeni.

- Imam potpuno korektan odnos i najviše sam sarađivao sa Bratislavom Gašićem. Zaista ne mogu da verujem da neko napiše da se ja radujem smeni Gašića. Ja koliko znam Gašić nije ni smenjen, niti je podneo ostavku - naglasio je Nikolić.

Govoreći o radu ministara, Nikolić je rekao postoje ministri čijim radom nije zadovoljan, ali da neće reći ko su oni.

Nikolić je poručio da otvaranje poglavlja znači i veću stabilnost za investitore iz celog sveta. 

- Voleo bih da otvaramo poglavlja kojima uređujemo državu, ali bih voleo i da odmah dođemo do sporazuma o Kosovu i da vidimo šta je, u stvari, taj sporazum u očima Evropske unije - rekao je
predsednik Srbije.

- Danas je ambasador Nemačke, na pitanje hoće li biti novih uslova, jasno rekao da pregovarački okvir predviđa pravno obavezujući sporazum sa Kosovom o dobrim odnosima. Ja bih voleo da odmah počnemo da sklapamo taj sporazum - dodao je predsednik Srbije.

TOMISLAV NIKOLIĆ OTVORENO: Izbacio bih napolje svakoga, ko bi mi rekao da rušimo Vučića!

  Na pitanje da li realno da Srbija 2019. zatvori poglavlja, predsednik je rekao da je to malo godina a mnogo poglavlja.

 

 

Prema njegovim rečima, već sutra treba da angažujemo 1.000 ljudi, bog zna kako će tada izgledati politički odnosi, svako bi želeo da uspeh veže za svoj mandat.

- Hajde da verujemo da je to moguće - naveo je Nikolić.

Ne bih odgovarao na Šešeljeva pitanja

Predsednik je, na pitanje da li bi pristao da mu lider radikala i njegov najžešći kritičar Vojislav Šešelj postavi pitanja kako je to nedavno postavio premijeru Vučiću, odrično odgovorio.

- Ne, on to ne zaslužuje! - rekao je Nikolić.  

Govoreći o radu ministara, Nikolić je rekao postoje ministri čijim radom nije zadovoljan, ali da neće reći ko su oni. 

- Nema boljeg u Srbiji od predsednika Vlade - rekao je predsednik i istako da ova Vlada ne kleca.

Srbiji nisu potrebni vanredni parlamentrani izbori, ponovio je Nikolić.

Na pitanje o eventualnim predsedničkim izborima, predsednik je rekao da izvanredno obavlja svoj posao.

 

 

- Mnogima smeta što sam posle mnogo godina muka pobedio na predsedničkim izborima. Znam da nije prestala borba protiv mene od kada sam položio zakletvu - rekao je Nikolić.

Govoreći o odnosima u regionu, predsednik je rekao da će ići i u Sarajevo i u Zagreb.

- Podržavam Republiku Srpsku, ne možete govoriti o velikom prijateljstvu između Milorada Dodika i mene ali ja ne vodim RS. Milorad Dodik je izabran od naroda i da vodi RS, da bude prosperitetna i mirna zemlja - rekao je Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zonja

pre 8 godina

Koji licemeri !!! A sto se nije krenulo od prvog poglavlja nego odma od 35-og .E Srbijo ta evropa je najvece zlo novog svetskog poretka !!!

Anonimus

pre 8 godina

Može Srbija da otvara bilo koja poglavlja sto puta da menja vladu, ali poenta je u institucijama i kontroli rada službenika, a ne posle država da prevaspitava i pravi ludim one koje su uništile institucije svojim lošim radom. U tome je rešenje bez mnogo filozofije. Instituciju ne čuni stranaćki postavljen direktor već službenici koji tu rade godinama naravno većina loše.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija