• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2015

11:09

PALMA: U Jagodini nema viška zaposlenih!

Politika

PALMA: U Jagodini nema viška zaposlenih!

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković izjavio je da ta lokalna samouprava i javna preduzeća čiji je osnivač, nemaju viška zaposlenih, o čemu je obaveštena i ministarka za državnu upravu u lokalnu samouopravu Kori Udovički

- Podatak, koji smo dobili o višku zaposlenih od tog ministarstva nije tačan, ne znam odakle su im ti podaci. Jagodina ima 1.266 zaposlenih u javnom sektoru, a na osnovu broja stanovnika i po Zakonu o lokalnoj samouopravi, imamo pravo na 1.306, što znači da grad ima 40 zaposlenih manje - rekao je Marković.

On je juče na sednici Skupštine grada rekao i da se nada da će ministarka Udovički zvanično da objavi te podatke.

Marković je ocenio da broj stanovnika ne bi trebalo da bude pokazatelj koliko će neka lokalna samouprava imat zaposlenih, već i stepen razvijenosti.

- Mi na osnovu onoga što ovaj grad ima, a nemaju drugi gradovi i opštne, po mojoj proceni bi mogli da imamo 120 radnika više nego što imamo - rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, Javno komunalno preduzeće "Standard" ima malu građevinsku operativu - majstore zidare, tesare, električare, koji izvode radove po školama, domovima kulture, sve do granice njihove tehničke mogućnosti.

- To preduzeće ima mašine koje čiste vodotokove, obeležavaju ulice, imaju vozila sa korpama za zamenu uličnih svetiljki i rade to pet puta jeftinije, nego što bi radila Elektrodistribucija, a drugi gradovi nemaju - objasnio je Marković.

On je nabrojao sve što Jagodina ima, a drugi gradovi nemaju, pomenuvši azil za pse, sistem za prečišćavanje otpadnih voda, u 90 odsto sela uređene Domove kulture sa kompletnim inventarom za potreba stanovništva, u kojima rade Dečiji vrtići, KUD, kancelarije Mesnih zajednica, školska deca imaju časove fizičkog vaspitanja...

- U Jagodini nije bilo političkih zapošljavanja i ja se zahvaljujem svim odbornicima, svim političkim partijama koje participraju u lokalnoj vlasti što nisu vršili pritisak da se zapošljava po partijskoj liniji, nego smo vodili računa da, ako neko ode u penziju, a to je radno mesto vitalno za građane, da ga popunimo - zaključio je Marković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Свака част - човеку скромног образовања али великог срца и енергије, који се бори за "свог човека"....! Честитам...!!! ..И са тугом, помало жалим...што ми, овде, немамо таквог...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija