• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.12.2015

08:20

NOVO SUĐENJE U HAGU Stanišić i Simatović danas pred sudijom Tribunala

Politika

NOVO SUĐENJE U HAGU Stanišić i Simatović danas pred sudijom Tribunala

Podeli vest

Prvo stupanje bivših rukovodilaca Državne bezbednosti Srbije, Jovice Stanišića i Franka Simatovića, pred Haškim tribunalom posle odluke o ponavljanju suđenja zakazano je za danas u 14:30, saopštio je Tribunal

Apelaciono veće Tribunala je u utorak odlučilo da Stanišiću i Simatoviću bude ponovljeno suđenje u Haškom tribunalu po svim tačkama optužnice, čime je poništena prvostepena oslobađajuća presuda. 

HAG NALOŽIO NOVO SUĐENJE STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU! Poništena prva oslobađajuća presuda!

Oni će do suđenja ostati u pritvorskoj jednici tribunala. Stanišić i Simatović su prvostepenom presudom 2013. oslobođeni svake odgovornosti za ratne zločine. 

Stanišić i Simatović su optuženi za ratne zločine počinjene na području Hrvatske i BiH i za učestvovanje u udruženom zločinačkom poduhvatu. 

HAŠKO STRAŠILO: Evo zašto karijerista Bramerc lobira za novo suđenje Frenkiju i Stanišiću!

Optužnica Stanišića i Simatovića tereti i za zločine progona, ubistva, deportacije i prisilnog premeštanja hrvatskog i muslimanskog stanovništva. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Ко Кафкин процес...игранка без престанка...а правде - нигде

Sale

pre 8 godina

Oslobodjeni su da se smanji nezadovoljstvo Srbije definitivnim oslobadjenjem Gotovine i drugih Cro generala, dakle Gotovini je prvostepena od 27 godina zamenjena oslobadjajucom a ovima ce biti suprotno, prvostepena oslobadjajuca ce biti zamenjena drakonskom jer njihovo oslobadjanje u stvari rusi u temelju optuznicu o 'udruzenom zlocinackom poduhvatu' jer su ova dvojica bili glavna spona izmedju rezima Srbije sa paravojnim i svim drugim vojnim formacijama van Srbije tako da ako su oni oslobodjeni nema ni umesanosti Srbije u sva ta desavanja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija