• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.12.2015

09:50

ISTRAŽIVANJE IPSOS-a: Aleksandra Vučića podržava i pola miliona građana koji nisu glasači SNS!

Politika

ISTRAŽIVANJE IPSOS-a: Aleksandra Vučića podržava i pola miliona građana koji nisu glasači SNS!

Podeli vest

Premijera Srbije Aleksandra Vučića u periodima naglih skokova popularnosti podržava i do pola miliona građana više nego SNS, stranku koju predvodi, rezulati su danas objavljenog istraživanja javnog mnjenja agencije Ipsos stratedzik marketing

Direktor istraživanja javnog mnjenja te agencije Marko Uljarević rekao je da je od maja do septembra popularnost premijera i lidera SNS "strahovito skočila".

- Odlazak u Srebrenicu, bavljenje regionalnim temama na način koji govori da postaje regionalno važan igrač, rešavanje migrantske krize u saradnji sa EU i percepcija javnosti da smo mi pobednici u sukobu s Hrvatima... Sve je to doprinelo skoku popularnosti - rekao je Uljarević.

On je dodao da se taj skok popularnosti desio kod mladih ljudi, visoko obrazovanih, u Beogradu, te da je zbog toga Vučić postao mnogo prihvatljiviji nego njegova stranka.

Ako bi se danas održavali izbori, kaže Uljarević, na njih bi izašlo 3.300.000 građana, što je stabilna i visoka izlaznost.

Prema poslednjim istraživanjima, SNS ima 52 odsto podrške građana koji bi izašli na izbore, SPS 10, DS i Dveri po pet odsto, dok su ostale stranke, izuzev stranaka nacionalnih manjina, ispod cenzusa.

SDS ima podršku četiri odsto izašlih građana, SRS i PUPS tri, dok Pokret Dosta je bilo, DS S, LDP i LSV imaju podršku oko dva procenta.

Kad je reč o koalicijama, SDS i LDP bi zajedno imale i do osam odsto podrške, SPS i JS 12 odsto, DSS i Dveri oko šest odsto, dok bi cenzus prešla i koalicija LSV, Pokret Dosta je bilo i novoformirani pokret Borislava Stefanovića.

Uljarević kaže da je Vučić i dalje najpopularniji političar, bez obzira na način na koji se meri njegov rejting.

- Recimo, najveći broj građana, njih 41 odsto, ne veruje nikome, dok 30 odsto veruje Vučiću, a prvi sledeći iza njega je lider socijalista Ivica Dačić, sa samo četiri odsto. Svi ostali imaju manje - rekao je Uljarević.

ISTRAŽIVANJE: Za SNS i dalje pola Srbije!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Пошто српски Радикали нису узети у ову "стручну анализу" репрезентативног узорка - ваљда цењена, ИПСОС од мирођије организација, ...има врло професионални кодекс...

Beloica

pre 8 godina

Pa naravno i treba da ga podrzavaju nece valjda onog utovljenog Mirkovica koji se ne skida na naslovnih stranica Kurira u zadnje vreme

Nikola

pre 8 godina

A i bar 5 miliona iz okruženja, posebno iz BiH, Albanije, Kosova,....

PAVLE Prvi

pre 8 godina

VUCIC svetski PREMIJER: Vucic uveliko prevazilazi sam sebe, on vise nije Premijer Srbije, za tri I po godine on je taj nivo visestruko nadmasio, Srbija je za njega mala, mora mu se naci mnogo veca Zemlja, ovde su za njega beznacajni problem, pa neka ih ostavi crvenom--JUL-kinom geniju Vulinu, on zna kako treba

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija