• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2015

20:59

SRPSKI TAJKUNI U NEVIĐENOJ PANICI! Vučić hapsi mafiju za Novu godinu!?

Politika

SRPSKI TAJKUNI U NEVIĐENOJ PANICI! Vučić hapsi mafiju za Novu godinu!?

Podeli vest

Tužilaštvo i policija prikupili ozbiljne dokaze o milionskim pljačkama države u koje su umešani i poznati privrednici i političari... U narednih deset dana očekuje se spektakularna akcija hapšenja širom zemlje

Žestoki "državni udar" na mafiju, koji je premijer Aleksandar Vučić najavio početkom decembra, uslediće najverovatnije neposredno uoči ili čak možda tokom novogodišnjih praznika, saznaje Informer u vrhu vlasti!

Moćni kriminalci i silni milioni
Postoje dokazi koji ukazuju na to da su neki od najmoćnijih biznismena i političara umešani u ozbiljan milionski kriminal kojim je država oštećena za desetine miliona evra
Informerov izvor

 

Kako se tvrdi, tužilaštvo i policija prikupili su čvrste dokaze o milionskim pljačkama države, u koje su umešani i neki od najpoznatijih privrednika i političara u Srbiji.

Hvatanje lopova uslediće u narednih desetak dana i očekuje se spektakularna akcija hapšenja širom zemlje!

Svi u pripravnosti

Sam premijer Vučić je, podsetimo, u ponedeljak 7. decembra najavio odlučni obračun s mafijom i hapšenje najvećih kriminalaca pre kraja godine.

- Možete da očekujete ozbiljan, težak i naporan rad policije i države do kraja godine. Mnogi pravi, veliki kriminalci naći će svoj put... Naravno, taj put je iza rešetaka! - poručio je Vučić na dan kada je objavio odluku o smeni ministra odbrane Bratislava Gašića.

Prema rečima upućenih sagovornika našeg lista, mnogi će se iznenaditi akcijom policije i tužilaštva koja će uskoro uslediti:

Uhapšene "zverke" od 2012.

Miroslav i Marko Mišković - uhapšeni 12. decembra 2012. zbog pljačke putarskih firmi. Traje suđenje

Oliver Dulić , bivši ministar ekologije, oktobra 2012. saslušan. Sudi mu se u aferi "Nuba invest"

Predrag Bubalo , bivši ministar privrede, uhapšen 14. juna 2013. zbog zloupotrebe položaja u prodaji "Luke Beograd". Proces u toku

Bivši članovi DB Ratko Romić i Milan Radonjić, uhapšeni 14. januara 2014. zbog sumnje da su umešani u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije

Dragan Đurić, vlasnik "Zekstre", hapšen 13. januara i 11. jula 2014. zbog kriminala u "Azotari". Traje suđenje

Dragan Tomić, poslanik SNS i predsednik IO Univerzal banke, uhapšen 13. februara 2014. zbog mahinacija u toj banci

Darko Šarić, predao se 18. marta 2014. Osuđen na 20 godina za šverc 5,7 tona kokaina, suđenje za pranje novca još traje

Tihomir Trišić, vlasnik "Aktera", uhapšen 11. jula 2014. zbog pljačke "Azotare". Suđenje u toku

Dragoslav Kosmajac, označen kao najveći narko-diler, hapšen 9. novembra 2014, optužen za utaju poreza

Goran Perčević , uhapšen 15. novembra 2014, optužen za sumnjive kredite Univerzal banke od 1,4 milijarde dinara

Miroslav Bogićević, uhapšen 24. novembra 2014. i optužen za 42 nezakonita kredita PBB od 1,7 milijardi dinara

- Istraga je došla do dokaza da su neki od najmoćnijih biznismena i političara već godinama umešani u organizovani kriminal. Tužioci i policijski inspektori prikupili su obimnu dokumentaciju o ozbiljnim krivičnim delima, pa se u narednih desetak dana mogu očekivati hapšenja najkrupnijih "zverki" u zemlji. Ne mogu, naravno, da otkrivam o kome je reč, ali vam garantujem da ćete biti iznenađeni imenima!

Naša saznanja juče niko u policiji i tužilaštvu nije želelo da komentariše. Nezvanično pak potvrđeno je da su već izvesno vreme svi "u stanju pripravnosti".

Bivši šef policije Marko Nicović, s druge strane, ne sumnja da će država krenuti u konačan obračun s organizovanim kriminalom.

- Očekujem da će se iza rešetaka naći oni koji su ojadili zemlju i periodu od od 2002. do 2012. godine, oni koji su izneli više od 40 milijardi evra. Nije teško pretpostaviti da će biti uhapšeni tajkuni, ali i političari koji su s njima tesno sarađivali i omogućili im pljačku kroz privatizaciju - ističe Nicović, uz opasku da se nada da, posle svih ovih godina, i dalje ima dovoljno dokaza:

VUČIĆ NAJAVIO UDAR NA MAFIJU: Pre Nove godine krupni kriminalci otići će u zatvor!

- Organizovani kriminal je izuzetno teško dokazati, ali nije nemoguće. Nadam se da su prikupljeni neophodni dokazi i da će oni koji su se bogatili na tuđoj nesreći konačno i odgovarati za to!

Velika očekivanja

Kriminolog Zlatko Nikolić takođe podvlači da ima velika očekivanja od premijerove najave.

- Ne verujem da će država sebi dozvoliti luksuz da otvori niz afera koje na kraju budu završene kao farsa. Zbog toga sam ubeđen da su tužilaštvo i policija ovoga puta dobro uradili posao i da će u zatvor samo oni protiv kojih postoje čvrsti dokazi. Verujem da će tu biti svih, od trgovaca narkoticima i oružjem, pa do onih koji su se bavili privrednim kriminalom - zaključuje Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 8 godina

Aman čoveče. Molim te da hapšenja obavlja MUP i bez najave u novinama. Nije to ABA liga. Dokle više ova kampanja. Mislim da to ne pali ni kod sitne dece.

PAVLE Prvi

pre 8 godina

INFORMER tajkuni u panici: Povodom euforicnog naslova, po ko zna koji vec put; Tajkuni u nevidjanoj panici, ali ima efekta predizbornog, mnogi, koji ne pamte obecanja 2012 godine izborne, kada je isto ovakva histerija bila u javnosti I ja sam bio onaj, koji je verovao 101% I sta je bili: Tresla se gora, rodio se MIS - siti vuci I ovce na broju. Vucic hapsi pred N. godinu, svi o tome pisu I pricaju, Krivosudje sudi do sledece N. godine, oslobadja uhapsene, Vucic opet hapsi pred N. godinu, Krivosudje sudi do sledece I tako zaludjivanje I onako zaludjenog naroda u nedogled. Da Vucic misli ozbiljno usao bi medju Krivosudije I tamo nasao najvise onih, koje treba odatle proterati, umesto toga Vucic je dao izjavu pre godinu I po, da niko nema pravo da se mesa u rad sudskih organa I da niko ne sme komentarisati sudske odluke. Kud ces vecu podrsku KRIVOSUDJU od ove izjave. A ako je tako onda neka Sudije ne sude :U IME NARODA, koji ne sme da komentarise.Sve drugo je cista DEMAGOGIJA. ( Urednice pusti komentar, ne sprecavaj ljude da iskazu ne slaganje samnom, a I vama zastitnicima lika I dela uskracujete mogucnost da vidite da niste usamljeni)

Miladin

pre 8 godina

Ako ne uhapse Koštunicu sve je farsa.Sve su te privatizacije završene u njegovom kabinetu.n

Pulicer

pre 8 godina

E, do čega smo došli kad premijer jedne zemlje hapsi i priča o nezavisnom sudstvu , policiji, tužilaštvu

Zoran

pre 8 godina

Bravo,mogu samo da kazem da jedva cekamo ! Gospodine premijeru opravdajte poverenje naroda i priredite nam najlepsu novu godinu do sada! Dosta je bilo price, zuta mafija pred sud!

MILE

pre 8 godina

BRAVO VUCICU AKO TO USPES PROGLASICEMO TE ZA DOZIVOTNOG PREDSEDNIKA

billy

pre 8 godina

Ne mogu da verujem.Izgubio sam bio svaku nadu.Primer.Akcije Tehnogasa su otkupljivane po 1000 dinara da bi posle toga u veoma kratkom vremenu otisle na 24000.Ko je to organizovao i ko je od nasih uzeo pare .Tako su radili sa svim najboljim firmama u Srbiji.

MILE

pre 8 godina

STA TO ZNACI MARKO NICOVIC NIJE IZNENADJEN ZAR NIJE U TOJ GRUPI I ON SA BRACOM

PENZIONER

pre 8 godina

JA SE SAMO BOJIM DA SVE PROPADNE PA DA KAO I DANAS NEPADNE NA NASU GLADNU GRBACU

Sale

pre 8 godina

Bravo!!! Za takve akcije uvek podrška 100%, bez obzira na političko opredeljenje...

laza

pre 8 godina

A sta je sa Nicovicima sto su kupilipola najplodnije zemlje zahvaljujuci bati

SPEKTAKULARNO JE BITI MINUT S

pre 8 godina

Ovakve strvari se ne najavljuju.Sve iz prethodnih spektakularnih hapsenja vidjamo po gradu,odmorili se ,okrepili i evo ih jasu. Narodu treba za Novu godinu dati malo nade,malo dekompresije,neku olaksicu,oprost nekog duga kamate .malo radosti... Smislite neki bolji poklon,da se svi ne izmalerisemo,

dejo

pre 8 godina

http://informer.rs/vesti/svet/47014/TRAMP-BRANI-SRBIJU-Sramota-me-zbog-bombardovanja-Srbi-su-nasi-saveznici premijeru Srbije ovom kandidatu treba da se date podrska iz Srbije i Rusi da ga podrze ,jos jednom moja podrska vama premijeru Vlade Srbije

PAVLE Prvi

pre 8 godina

INFORMER tajkuni u panici: Povodom euforicnog naslova, po ko zna koji vec put; Tajkuni u nevidjanoj panici, ali ima efekta predizbornog, mnogi, koji ne pamte obecanja 2012 godine izborne, kada je isto ovakva histerija bila u javnosti I ja sam bio onaj, koji je verovao 101% I sta je bili: Tresla se gora, rodio se MIS - siti vuci I ovce na broju. Vucic hapsi pred N. godinu, svi o tome pisu I pricaju, Krivosudje sudi do sledece N. godine, oslobadja uhapsene, Vucic opet hapsi pred N. godinu, Krivosudje sudi do sledece I tako zaludjivanje I onako zaludjenog naroda u nedogled. Da Vucic misli ozbiljno usao bi medju Krivosudije I tamo nasao najvise onih, koje treba odatle proterati, umesto toga Vucic je dao izjavu pre godinu I po, da niko nema pravo da se mesa u rad sudskih organa I da niko ne sme komentarisati sudske odluke. Kud ces vecu podrsku KRIVOSUDJU od ove izjave. A ako je tako onda neka Sudije ne sude :U IME NARODA, koji ne sme da komentarise.Sve drugo je cista DEMAGOGIJA.

Đavolica

pre 8 godina

Као у спортском риболову. Ухвате пољубе па пусте.

Kos

pre 8 godina

a sta ce sa svojima do guse u prljavim poslovima ili je pocela kampanja za izbore zabava za narod pa svi su krali od devedesete na ovamo niko legalno i posteno nije stekao kapital oce li da zida zatvor ili samo da im uzme poslove ili naplati ekstra profit izbori su blizu a narod cudno glasa i zivi u bedi politicari su izgubili realnu sliku izrovanih prljavih ulica smeca svuda nije zivot hajat skupi restorani i kabineti losa slika i gube se izbori pitajte tadica

Miki

pre 8 godina

Narodu ništa neznači dali će hapsiti sitne kriminalce,mafiju koja se bavi dilanjem droge,oružja,belog roblja. Srbiji su najveći problem ratni profiteri koji su se obogatili na patnji naroda.Pošto su se obogatili na patnji naroda a sada zapošljavaju znatan broj radnika koji danas pati zato što kod njih rade za minimalac od 24000. Oni sada imaju avine ,kamione,jahte,tržne centre,mnogo firmi I normalno izvršili su genocide nad Srpskim narodom zato što od te crkavice nemože da se živi I masovno se napušta Srbija.Znači svi ti što imaju to bogastvo su kriminalci koji su vršili utaju poreza I carine I neplaćanju radne snage.Svi ti što imaju navedeno trebaju da vrate državi pare sa stranih računa I da počnu placati radnike kako treba.

drago markovic

pre 8 godina

Zivi bili pa videli.Nista na kraju nece biti od toga.Niko dinara nece vratiti.Pokrenuce se hapsenje zbog predstojecih izbora i to je glavni cilj sve farse.Voleo bi da gresim.\n

neko

pre 8 godina

sva sudjenja u toku jos uvek bez pravosnazne presude!!!???

dejo

pre 8 godina

Premijeru Srbije jedan Aerodrom Ponikve u Srbiji nedaleko od Zlatibora treba uredit da bude putnicki aerodrom zbog toga sto moze da ima veliki znacaj za taj dio Srbije centralni i juzni dio Srbije pa da bolji prilaz imaju buduci turisti i potencijonalni investitori premijeru Srbije uz to tamo je neophodan put koji bi se spoio sa magistalnim putom zbog Zlatibora i tih djelova Srbije ,samo napred premijeru Srbije za jacu Srbiju

RADNA AKCIJA ZA NOVE ZATVORE

pre 8 godina

Prijavljujem se dobrovoljno a naplaticemo svoj rad kroz povrce i krompir koji Dulic i ostali zasade i uberu za nas :) Aajaajajaja Spy Oliver!!!

vera

pre 8 godina

@ hoću da verujem ,daćese to desiti .samo da VUK NE POJEDE magarca.

dauda

pre 8 godina

Najbolja moguca cestitka za novu godinu. Sve treba da ih pohapse jer dosta su nas unistavali.

Vrabac

pre 8 godina

Potrebno je povremeno počupati korov, kako bi iznikla nova generacija mladih lopova

HRVAT

pre 8 godina

Ovo su samo price za mazanje ociju...Srbine pogledaj samo hrvatski Kolorado...nezna se tko je lopov a tko politicar..vi pricate o 40 milijardi..pa kod nas je samo Mamic Zdravisa ukrao 20 miliona eura a gdje su drugi da i ne spominjem i eno ih svi zdravi kao dren..Reno Sinovcic.Bandic.Kutle.Kerum.nogometni suci.HNS.Dinamo.ma brate ima ih cijela gomila i svi na slobodi niko im nista ne moze..Neznam kako je brate u Srbiji ali kod nas se krade i otima na sve strane...a sto se tice mafije kad joj Musolini nije mogao nista nece ni Vucic...oni imaju lovu i svako tko im stane na put zavrsi u kanalu s metkom u glavu....pozdrav Informeru .Srbima i srpskoj radnickoj klasi koja mrcvari od mjeseca do mjeseca....\n

Marcco

pre 8 godina

U period od 2002. do 2012. je stvarno mnogo oplačkano ali žašto niko ne ispituje pljačke u periodu 1988. do 2002., tada je SVE opljačkano. Apsolutno sve. Kad nije više bilo čega da se opljačka onda su pljačkali budučnost naroda, štampajući pare. Uništene su više generacija da ne pominjem ljudske živote

djole560

pre 8 godina

Bojim se da sam i ja na spisku,nisam platio parking,

Stevan

pre 8 godina

Sve normalne drzave,kao sto je Austrija gde i zivim,koje imaju jaku policiju,nezavisno i uredjeno sudstvo,prvo sakupe neoborive dokaze, o kriminalnim radnjama pojedinaca ili grupa, pa tek onda krenu u akciju hapsenja istih. Posle uspesnih akcija hapsenja sve bude objavljeno... Bojim se da ce kod nas,u mojoj Srbiji,"najavljena " akcija doziveti fijasko bas iz tog raloga . "Najavljeno" deluje i kao opomena da se kriminalci sklone na vreme. Na ove vesti gledam skepticno ali se ipak nadam da ce "najavljeno" uroditi plodom.

PAVLE Prvi

pre 8 godina

Urednice , ne znam koji si ali si izgleda razuman covek, za razliku od nekih ti kolega. Poslao san komentar, a nisam video da si ga pbjavio, nemoj ga ponovo pustati --fala !

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Бога ми, и ја сам код информероваца на леду, од када сам се декларисао да сам за Српску Народну Партију. Значи, почео рат, пардон, предизборна кампања а за опозицију предизборна ћутња. Брука...

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Мислим да су се непотребно острвили на наше јадне и ничим изазване тајкуне да не кажем тајфуне. Код њих је све јесно - у време суицидног Слободана из Лијеве Ријеке и Мире Цветанке из Пожаревац (не Пожаревца), куповали су марку за 6 динара продавали од 30-50 динара, подигли бескаматни кредите од НБС (које нису никада вратили) - штицовали, увозили акцизну робу и постали трули богаташи у провизоријуму Мире Цветанке и Марка Плавог. Наравно, ово арчење им је ДОс аболирао, тако да је скрцкану девизну штедњу, путем пореза, враћао тај исти народ који је и био девастиран у сваком погледу. После су се неки од њих "престројили у жуту траку" те јахали сви заједно овај народ као последњу стоку. И још јашу, али им се смеши судбина Голих у седлу. Елем, са њим је ствар начисто - неко је добио шећеране за 1 евро, неко Ц маркет за 100 евра, неко имовину бившег ЗОП-а за по 1.000 евра по згради у центру града. Све је ту јасно и лако доказиво. Оно што нико неће да загребе, јесте черупање страних донација и фондова ЕУ, што би нам укзало од чега тако лагодно живи господична Бисерко, другарица Соња Лихт (бивша перјаница ЦК СКЈ), друг Драгољуб Мићуновић (мада код овог трута постоје и повучена а невраћена средства од Станка Жапца и Јоце Амстердама),.... То би била прича за пмаћење и ... распамећивање.

Alfa

pre 8 godina

Biće uhapšen onaj ,koji je krao jaja na pijaci.

Mmanojlo

pre 8 godina

Videćemo, biće to sitna boranija, preprodavci cigareta ali i ne "glave" na švercu cigareta, bez uhapšenog Dinkića sve će biti obična srdnja.

dzaba hapsenja

pre 8 godina

Dzaba hapsenja.Kad vidimo da ste ih osudili i strpali na robiju to je zavrsen posao ovo sve do sad je zajebancija.Morate i tuzioca Mijka da uhapsite zbog saradnje oko c-marketa,a radnje maksija da vratite c marketu i c market da pocne da radi ponovo kako je radio.Samo zajebavate ovaj narod svi vi politicari imate iste fore.

nuša

pre 8 godina

Trebaju Zvezdi pare.Tako se podiže sport i kupuju poeni ,umno bolesnih.Samo oni mogu poverovati pričama o moćnicima ,kriminalcima.Svi oni su radili sa DR,MR stručnjacima iz nauke i tehnike.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija