• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.12.2015

10:57

MIŠKOVI BRANIOCI NISU DOŠLI U SUD! Advokati opet štrajkuju DA BI ZAŠTITILI TAJKUNA!

Politika

MIŠKOVI BRANIOCI NISU DOŠLI U SUD! Advokati opet štrajkuju DA BI ZAŠTITILI TAJKUNA!

Podeli vest

Svi branioci optuženih u objedinjenom postupku protiv vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića i ostalih optuženih za oštecenje putarskih preduzeća i kruševaćke Fabrike maziva izostali su danas sa suđenja koje je bilo zakazano u Specijalnom sudu u Beogradu! Zdenko Tomanović, advokat gazde "Delte", sa svim ostalim braniocima koji učestvuju na suđenju za pljačku državnih putarskih firmi najavio da će bojkotovati naredna ročišta jer sud radi prebrzo (!?!)

Teška zloupotreba
Štrajk može da se tretira i kao zloupotreba, za koju preti novčana kazna ili isključenje iz komore
Nebojša Anđelković

Iako su svi okrivljeni, među njima i Mišković, došli na suđenje, ono je moralo da se odloži za 28. decembar zbog izostanka njihovih advokata.

Sudija Maja Ilić upozorila je Miškovića i ostale da moraju da imaju advokate u ovom postupku i da će spise predmeta proslediti predsedniku suda koji će odlučiti da li ce im postaviti branioce po službenoj dužnosti.

Gazda "Delte" Miroslav Mišković, kome se sudi zbog pljačke državnih putarskih preduzeća od čak 17 milijardi dinara, ponovo se vratio štrajku advokata kao staroj proverenoj strategiji za izbegavanje presude i maksimalno rastezanje suđenja.

Vučićeva izjava razlog za vraćanje pasoša!?!

Miroslav Mišković i njegovi advokati u zahtevu za vraćanje pasoša navode da im je jako zasmetalo gostovanje Aleksandra Vučića u emisiji "Upitnik" na RTS 30. novembra 2015. godine. Oni kao problematičnu citiraju sledeću premijerovu izjavu:
"Gospodin Mišković je sposoban čovek. Znao sam da ću mu biti glavna meta i to traje dve godine, od kada postupak ide. I približilo se, sad treba da dođe prvostepena presuda. Prvo je bilo: Smešna optužnica, smešno je sve. E sad, kako treba da dođe prvostepena presuda: Odoh u bolnicu, i to svoju. Odoh ovamo kod svog doktora. I nikom to nije više interesantno. Zašto? Zato što mnogi hoće da se restaurira sistem u kom nije Mišković ni najveći krivac, ali je simbol i paradigma te parazitske Srbije".

Kako saznajemo, Miškovićev branilac Zdenko Tomanović, zajedno s ostalim advokatima koji učestvuju na ovom suđenju, najavili su potpuni bojkot naredna dva ročišta u Specijalnom sudu koja su zakazana za danas i za 28. decembar. Kao zvaničan razlog novog štrajka, verovali ili ne, advokati u dopisu predsedniku sudskog veća navode da Specijalni sud radi prebrzo!?!

U dopisu advokata, u koji smo imali uvid, branioci Miroslava i Marka Miškovića, Mila Đuraškovića i ostalih okrivljenih, njih ukupno dvadeset, navode da sud toliko često zakazuje ročišta da oni nikako ne mogu da ispune "ranije planirane privatne i poslovne obaveze":

"Obaveštavamo sud da na glavne pretrese zakazane za 23. i 28. decembar 2015. ne možemo pristupiti. Očekujemo da se pretres u krivičnom postupku zakazuje planski, kao što je to i do sada činjeno, kako bismo bili u mogućnosti da naše ostale službene i privatne obaveze prilagodimo obavezi da klijentima u ovom postupku pružimo delotvornu odbranu, piše u dokumentu, koji je sudu poslat u ponedeljak 21. decembra". 

U dopisu se kao veliki problem navodi podatak da je ovog meseca zakazano ukupno 12 ročišta u 22 radna dana.

Istovremeno, Mišković i njegovi advokati sudu su poslali zahtev da se tajkunu vrati pasoš kako bi otputovao u bolnicu u Hjustonu u SAD na operaciju srca. Kao jedan od razloga za vraćanje putne isprave advokati navode i gostovanje premijera Aleksandra Vučića na RTS (?!). Braniocima se posebno nije svidela Vučićeva konstatacija da je Mišković "simbol i paradigma parazitske Srbije" (vidite okvire).

Hoće hitno u "Teksaški medicinski centar"

Vlasnik "Delte" inače planira da se operiše u "Teksaškom medicinskom centru" u Hjustonu.
Tajkun i njegovi advokati u dopisu navode da su se Miškoviću "pre oko mesec dana javile iznenadne zdravstvene tegobe", te je preporuka lekara da hitno operiše srce.

Zdenko Tomanović juče se nije oglašavao ovim povodom. Naša saznanja je potvrdio jedan od "advokata-štrajkača" Zoran Ateljević, zastupnik Mila Đuraškovića, koji kaže da branioci samo očekuju da sud poštuje prava optuženih.

- Ne protestujemo, već tražimo poštovanje prava na pravično suđenje i prava branilaca. Naveli smo da suđenje u razumnom roku ne može biti u javnom, već u interesu okrivljenih. Samo ove godine je bilo čak 56 ročišta! Zato se nećemo pojaviti 23. i 28 decembra, ali će okrivljeni doći. Videćemo kako će sud reagovati i od toga zavisi šta ćemo dalje raditi - naglašava Ateljević.

Advokat Nebojša Anđelković, s druge strane, kaže da advokati ne bi trebalo da štrajkuju.

- Prisutnost advokata na suđenjima neophodna je, pogotovo u krivičnim procesima. Zato branioci ne treba da zloupotrebljavaju procesna prava kako bi ostvarili interese za klijente. Štrajk može da se tretira i kao zloupotreba - podvlači Anđelković, dodajući da sud u ovakvim situacijama ima nekoliko mogućnosti:

- Sudija može novčano da kazni advokate, ali i da obavesti Advokatsku komoru, koja ima pravo da isključi advokata iz komore. U tom slučaju, sudija okrivljenom može i da dodeli branioca po službenoj dužnosti.

OPSTRUKCIJA: Branioci Miškovića i ostalih optuženih neće doći u sud?!

MIŠKOVIĆ SE POŽALIO NAJBLIŽIM SARADNICIMA: Znam, osuđen sam na 4 godine zatvora!

SVETSKA EKSKLUZIVA, AFERA INFOLIKS: Evo kako je Mišković vladao Srbijom!

AFERA "INFOLIKS" DRUGI DEO: Tajni interni dopis američke ambasade - SVI UZIMALI KEŠ OD MIŠKOVIĆA!

 


 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 8 godina

Predlazem da se sve te mafioze od advokata,odmah uhapse i procesuiraju.Pa ne mogu te vucibatine da obesmisle drzavu i njene institucije da bi pomogle jednoj bitangi,lopovu i probisvetu.Ako i ovde drzava ne reaguje kako treba, je**s tu drzavu,koja ni sebe nesme da zastiti

Mito

pre 8 godina

Ovo je kriminal. Advokati bi trebali da odgovaraju krivično kada obstruiraju sudstvo. Jedi9no tako će doći do reda u pravosuđu.

dosta vise zajebavcije

pre 8 godina

Aman dosta vise ove zajebancije.Ako je kriv mora na robiju i on i ostali ako nije pustite ga .Ovo lici na sprdacini u kojoj Misko ima love i u talu sa advokatima i ortacima zajebava i drzavu i narod.Pa da sam ja osudjen za pljacku trafike vec bi se sest puta sve zavrsilo i vec bi bio na robiji.Nasta ovo lici da neka muvara sa pokradenom lovom okrece drzavu kao da je njegova firma.Sudstvo nam je najgore na planeti sudije rade po burazerskoj liniji ,Miljko tuzilac kao da je ortak sa svim optuzenima a advokatima bi se naje....ao majke lopovske mnogi su pustili krila i samo ucenjiju.Treba nam strog zakon za pravosudje i smeniti ove lopove podvuci crtu i sve na ponovno preispitivanje svih sumnjivih .Pocevci od privatizacija do narodnih pevaljki.Alo svi se obogatili i pokrali narod i drzavu i niko nista.Pa sve dok je tako nema narod zasto ni da placa ,ni da legalizuje ni da izvrsava gradjanske duznosti,ako mogu lopovi moze i narod pa aj da vidimo ko ce da nas natera.Sve u svemu prevara.

djole560

pre 8 godina

Pa dokle vise??? pod hitno mu dodeliti advokata po sluzbenoj duznosti i zavrsiti vise sa njegovom bahatoscu i utamniciti lopova.

lala

pre 8 godina

Taj cirkus od advokata samo u Srbiji moze da prodje nekaznjeno.Sto to ne urade u demokratskooj USA.Treba ih po superdi 25 kom ,pa ako ne rade opet pa opet .

bubasvaba

pre 8 godina

Nasi advokati su jaki samo kad im kazes kod kog si sudije tad ti kaze mogu da te branim ili nemogu ,jer znaju koliko ce trebati za odbranu i koji advokat izdaje fiskalni racun ????. Ovo njihovo objasnjenje je toliko debilno jer ako nemozes da stignes ne prihvataj toliki broj predmeta .Samo sto nisu rekli po srpskom zajebavacemo drzavu dokle ocemo zato su i strajkovali zbog miska .

mirko

pre 8 godina

Dovesti ceo pravosudni sistem sa zapada i ove advokate i sudije ogrezle u kriminalu sve otpustiti

ADVOKATSKI TIM

pre 8 godina

Da se ne zacudimo ako Miskovic i odstetu od drzave na kraju trazi i dobije je.Ovi advokati sta god da je istina uvek preokrecu stvari u korist klijenta.

Branko

pre 8 godina

Pa ljudi koje su ovo igre bez GRANICA baš tako bez granica,sada se vidi šta pljav novac lopova Mišković radi i sa advokatima.Ovde se vidi i da su advokati Prodane duše sada se vidi otvoreno,pre je bilo u rukavicama.Najbolje je rešenje da se lopovu i sinu dodeli Advokat po službenoj dužnosti(ako i njega lopov ne kupi),da im se već jednom presudi i da se smeste tamo gde im je mesto zatvor!A ujedno je Očigledno da Mišković hoće da pobegne iz Srbije kakva more Operacija dok je krao nije imao problema sa srcem hahahahahahahaha

Lala iz Banata

pre 8 godina

Адвокати су ПРИНЦИПИЈЕЛНО поступили...Ако може да се повуче пријава за Родиће, има да се повуче и за "Мишка"..! А још боље, да га чика -Тома..."помилује"...За онај "дуг"... ...Што му ономад - дао за "кампању"...!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija