• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srna/tanjug

23.12.2015

23:29

DEMONSTRACIJE U PODGORICI:  Lideri DF tražili izbore, prete svakodnevnim protestima!

Politika

DEMONSTRACIJE U PODGORICI: Lideri DF tražili izbore, prete svakodnevnim protestima!

Podeli vest

Predstavnici DF-a večeras su u Podgorici pozvali ostatak opozicije da napusti Skupštinu Crne Gore, ponovili zahteve za formiranjem prelazne vlade i raspisivanjem fer izbora, i poručili su da politika protesta nema alternativu, kao i da će opet postaviti šatore

Funkcioner DF-a Andrija Mandić poručio je sa skupa da sa vlašću Mila Đukanovića nema pregovora i da su jedino mogli da pregovaraju o prelaznoj vladi.

U DF-u smatraju da je opozicija trebalo da iskaže minimum solidarnosti sa političkom akcijom DF-a i pridruži se njihovim protestima.

- Predsedništvo DF-a smatra da Crna Gora nema vremena za čekanje i da je ostatak opozicije, prihvatanjem da učestvuje u pregovorima koji samo troše naše vrijeme i nisu pregovori za formiranje prelazne vlade, u stvari postao dekor jedne nove izborne krađe koju diktator priprema u narednom periodu - rekao je ranije danas funkcioner DF-a Nebojša Medojević.

Građani su se prvo okupili ispred zgrade crnogorskog parlamenta, a potom su krenuli ka zgradi Javnog servisa, oko koje je bila postavljena ograda i koju je obezbeđivala policija. Prema procenama policije, oko 400 učesnika protesta okružilo je zgradu, upalili su i baklje, iz mase su u zgradu Javnog servisa upereni laseri.

Poslanik DF-a Koča Pavlović je rekao da DF i dalje protestuje "iako su protiv njih upotrebljeni i suzavac i batine i laži".

- Kada bi sva opozicija bila ovde, Milo Đukanović bi morao da popusti. Što su im rekli sagovornici sa Zapada? Tačno smo procenili da su jedinstveni protesti opozicije jedini način za borbu protiv režima. U ponedeljak smo videli kolika je prodajna cena opozicionara. Mesne zajednice i fotelje u komunalnom im je ponudio Đukanović, a oni su tu ponižavajuću ponudu prihvatili - rekao je Pavlović, a preneo RTCG

Milutin Đukanović ponovio je da DF neće odustati od zahteva da "sadašnja Vlada podnese ostavku i da se formira prelazna, koja bi pripremila fer izbore". DF organizuje proteste od 27. septembra i do sada je održao 25 takvih skupova.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) ANTI NATO PROTEST U PODGORICI: Skandiralo se "Kosovo je srce Srbije" i klicalo Putinu!

AMERI SE SPRDAJU SA CRNOM GOROM: Za NATO su važni ko prijatelj s Fejsbuka!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija