• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.12.2015

08:14

ĐURIĆ: Očekujemo potpunu primenu Briselskog sporazuma

Politika

ĐURIĆ: Očekujemo potpunu primenu Briselskog sporazuma

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da Beograd očekuje da sporazum iz Brisela o ZSO bude primenjen u potpunosti




Kako je dodao, za Srbiju je jedino merodavan dogovor od 25. avgusta o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

- Očekujemo i zahtevamo punu primenu Briselskog sporazuma - rekao je Ðurić za RTS.

On je dodao da Srbija zahteva i od međunarodne zajednice da bez odlaganja obezbedi punu primenu sporazuma postignutog u Briselu.

- Nas niko nije pitao ni kad je usvojen taj pokrajinski ustav, zbog toga danas i razgovaramo u Briselu i mislim da je poštovanje Briselskog sporazuma jedini način da se nastavi normalizacija odnosa i da se reše svi problemi koji postoje izmedu Beograda i Prištine - rekao je Ðurić.

KAKO BRISEL KAŽE: Priština se obavezala da sprovede odluku suda o ZSO!

Kosovski Ustavni sud odlučio je da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti uspostavljena kao što je predviđeno prvim sporazumom koji su krajem avgusta u Briselu potpisali predstavnici Beograda i Prištine.

Sud je odluku doneo na zahtev predsednice Kosova Atifete Jahjage, ali je, kako se navodi, utvrdio da pojedini principi sporazuma o ZSO nisu u potpunosti usklađeni sa kosovskim ustavom, prenela je RTK 2.

Ovom odlukom, kako se navodi, prestaje privremena mera uvedena 10. novembra ove godine, kojom je suspendovana svaka aktivnost oko formiranja ZSO. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

...Куповина - "времена"...

Rade

pre 8 godina

Djuricu, gde je ustav Srbije, gde je rezolicija 1244 i Kumanovski sporazum. Kako je mogla EU da se uvuce u ovaj process a ne da koristite UN za sve odluke. Zasto ne obelodanite kljucne svavove tih sporazuma i kuda vode. Koliko vidim da zaobilazite ustav Srbije, neko treba da za to odgovara.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija