• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.12.2015

18:21

DAČIĆ OBJASNIO: Tražio sam sastanak sa Vučićem zbog sumiranja rezultata!

Politika

DAČIĆ OBJASNIO: Tražio sam sastanak sa Vučićem zbog sumiranja rezultata!

Podeli vest

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da sa SNS nije bilo razgovora o zajedničkoj izbornoj listi i da je sastanak sa liderom naprednjaka i premijerom Aleksandrom Vučićem tražio kako bi sumirali rezultate vlade i razgovarali o planovima za budućnost

- Da li će biti saradnje SPS i SNS - hoće, ali o zajedničkim izbornim listama nismo razgovarali, za to ne postoji ni potreba. Te liste prave stranke koje moraju da se sakupe da bi prešle pet odsto, a naša lista bi osvojila više od 60, 70 odsto glasova - rekao je Dačić novinarima uoči sednice Glavnog odbora SPS. 

On je istakao da SPS ima dobar odnos sa koalicionim partnerima, zajedničke strateške ciljeve i očekuje da će uskoro imati i sastanak.

RUŽIĆ: Sastanak s Vučićem nije zbog izbora!

- Cilj tog sastanka nije da ukažem na bilo kakve probleme, već da razgovaramo o planovima za naredne godine i o pitanjima koja se veštački postavljaju u javnosti, kao što su jedinstvene liste - rekao je Dačić i dodao da takav izlazak na izbore od SPS niko nije ni tražio.

Lider socijalista je, navodeći da se pokrajinski i lokalni izbori očekuju na proleće sledeće godine, rekao da SPS na lokalnom nivou sigurno neće praviti koalicije sa DS, LDP, LSV, SDS ili desno orijentisanim partijama i podsetio da je SPS na prošlim republičkim izborima bio u koalciiji sa JS i PUPS-om. 

Dačić je rekao da su socijalisti i njihovi koalicioni partneri PUPS i Jedinstvena Srbija spremni da nastave zajednički rad sa SNS i Vučićem, u interesu Srbije i njenih građana, navodeći da Srbija više ne sme da propušta svoje šanse, jer mora da uhvati poslednji voz kako bi živela kao sav normalan svet.

On je rekao i da ima brojnih napada na vladu, raznih afera, optužbi, te ocenio da se najgore stvari o Srbiji čuju baš u našoj zemlji.

DAČIĆ NA PREDSEDNIŠTVU SPS: Tražiću hitan sastanak sa Vučićem!

Tako je naveo da su u emisiji koja je sinoć emitovana na TV N1, "Mediji u Srbiji: Hronika propadanja", predstavnici vlade bili meta najžešćih napada, da je rečeno da postoji cenzura, a da je zapravo tu emisiju finansiralo Ministarstvo kulture.

- Pa kako je onda moguće da postoji cenzura, to je kao i sve ostale tvrdnje, veštačka pena - rekao je Dačić.

Dačić je najavio da će ta stranka skupom u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu 27. decembra obeležiti 25 godina postojanja, a da će na današnjoj sednici Glavnog odbora analizirati sve što je urađeno tokom ove godine, koja je, prema njegovom mišljenju, za Vladu Srbije i stranke koje je čine bila izuzetno uspešna.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 8 godina

DACIC OGREZO U KRIMINALU JE TESKI BALAST VUCICU ,NEK VUCIC DOVEDE NEKOG PAMETNOG ,POSTENOG ,OBRAZOVANOG IZ DIASPORE

gaga vuk

pre 8 godina

Hteo si da vidis hoce li koferce i dalje biti zasticeno.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija