• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.12.2015

12:48

VUČIĆ NAJAVLJUJE: Sledi boljitak za građane!

Politika

VUČIĆ NAJAVLJUJE: Sledi boljitak za građane!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da je 2015. bila prelomna za Srbiju i obećao građanima da će u narednim godinama kvalitetnije živeti, da će ekonomski rezultati biti još bolji i da će se povećavati plate i penzije

- Vlada je udarila temelje modernoj Srbiji - rekao je Vučić u razgovoru sa građanima Aranđelovca, gde je otvorio put od tog grada do mesta Krćevac.

Vučić je istakao da će u narednom periodu biti nastavljen privredni rast, povećan broj investicija i izgrađeno još više kilometara autoputeva, precizirajući da će za dve godine biti završeno više puteva nego u proteklih 40 godina.

- Srbija je nezavisna i suverena zemlja, sa ponosnim narodom i takvu politiku će i ubuduće voditi - rekao je Vučić.

Navodeći da će biti nastavljena rehabilitacija puteva u tom delu Srbije, Vučić je kazao da je planirana obnova puta Topola-Rudnik, u dužini od 27 kilometara, koji bi trebalo da bude završen do decembra sledeće godine, kao i da je predviđena obnova puta Topola - Cerovac.

Ti putevi su, istakao je, veoma važni za građane tog dela Srbije i podsetio da je u toku izgradnja dela Koridora 11 na potezu Ljig-Preljina-Požega.

- Nastavićemo da rehabilitujemo puteve i imaćemo obnovljenu čitavu mrežu puteva u ovom kraju - rekao je Vučić koji je bio dočekan na tradicionalni način, uz pogaču i so.

Premijer je rekao da je već obezbeđen novac za tri mosta i tri klizišta u tom kraju Srbije.

Vučić je najavio da će u nedelju biti otvorena pristupna saobraćajnica sa šest traka koja će spojiti Putinov most sa Pančevačkim putem, a sledeće nedelje i deo istočnog kraka Koridora 10, kod Crvene Reke.

Govoreći o ekonomskim rezultatima u protekloj godini, Vučić je rekao da je ona bila dobra jer su sprovedene teške mere i istakao da je povećan privredni rast, koji će u 2016. godini biti preko dva odsto, a u 2017. i preko tri odsto.

Istakavši da nema lakih rešenja i da se grdno varaju oni koji misle drugačije, premijer je poručio:

- Videćete kako Srbija napreduje svakog dana i svake godine biće sve bolje - rekao je Vučić i dodao da je ove godine planirano da se obnovi 120 kilometara putevam a da je obnovljeno čak 200.

Upitan o investicijama u Aranđelovcu, Vucicć je rekao da lokalna samouprava ima na raspolaganju dodatne mere vlade za podsticaj zapošljavanja.

Vlada, kako je rekao, "čezne da da državni novac privatnicima iz Srbije", ali je pri tome potrebno, dodao je, da oni obezbede biznis plan i kolaterale, jer "država neće da baca svoj novac".

Pregovara se o određenim investicijama u Aranđelovcu, naveo je premijer, dodajući da je ipak "bolje da se predsednik opštine ne hvali dok se to ne završi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dana

pre 8 godina

Za koje gradjane. One koji rade u javnim preduzecima. Gde smo mi koji ne radimo jer smo ostali bez posla pred samu penziju, gde su samohrani roditelji koji ne rade. Gde su ta silna obecanja gospodina Vucica. Molim gospodina urednika da sve ovo pita premijera jer jen dobar sa njim.

XXL

pre 8 godina

Možda će ili već neko živi - bolje. Samo znam da živim - sve gore i gore.

nina

pre 8 godina

Ja zivim sve gore i gore od kada ne radim, a imam jos dve ipo god. do penzije. Jedva sam dobila soc.pomoc od 7000 din. Kazu mi da smo muz i ja radno sposobni i da se snadjemo, a imamo 59 i 63 god. Nas niko nece da primi da radimo,pa cak nina njivu. Pa ko ce to onda da zivi bolje, samo tajkuni i politicari.

XXL

pre 8 godina

Znam poštovana @nina i sam sam tako prošao ali sam imao "sreću" da ostvarujem pravo na porodičnu penziju od pokojne supruge uz mlađe dete koje mi je na master studiju u visini 10.500 dinara i to pravo mi je priznato na godinu dana. Sledeće godine molim Boga da mi to pravo trajno priznaju ili ... ili ne znam kako dalje. Pozz za Vas i supruga.

XXL

pre 8 godina

Gledano moj komentar je tako postavljen da mi se mogu davati + i - s' tim da oni koji mi daju + žive kao ja, a ko mi uvaljuje - živi bolje nego ovi sa mnom što mi daju +. Dakle pozz za sve.

Dragomir

pre 8 godina

Мени си смањио пензију за шест хиљадарки и тиме ми ништа добро ниси учинио?Ономад су два стручњака на радио Београду веома стручно објашњавали коју штету народ има од смањења примања а и Србија због недостатка тог новца од смањења.Вучић полако брља а при излагању постаје досадан.Свуда читам критике што је без питања дао његовој Републици Српској 5 милиона евра под изговором ,,да је то за Сребреицу,,?Затим је РС опростио дуг од милион евра дуг нашем здравству.Тамо се дели шаком и капом пасош Србије да босански срби имају привилегије а никакве обавезе?Мислили смо да је мађионичар а оно испао хипнотизер?

gaga vuk

pre 8 godina

Nije tacno samo si ojadio penzionere, tajkune i javna preuzeca nisi ni pipnuo, oni su zasticeni kao beli medvedi, a zbog izbora poceo si nesto kao u Novom Sadu da investiras, iznenadices se kako ces proci na izborima u Vojvodini, iako gradjani nisu za Pajtica nisu ni za SNS.

PAVLE Prvi

pre 8 godina

Jedina poslovica, koju prihvata oberucke ovaj naivni ( da ne kazem pravu rec )Srpski narod jeste: Obecanje ludom (glupom ) radovanje. Za nas ne vredi ono pravilo : Ko se dvaput postakne o isti kamen, nije normalan, a tri puta, taj je budala ( I tome nema pomoci ), a koji je ovo put da Vucic obecava boljitak, bez ovoga tri puta u tri godine vlasti I svaki put kao da pre nista nije rekao. Mnogo je demagoga kod nas, ali izgleda da je Vucic jedinstven jer on duboko veruje u ono sto govori.

ljuba

pre 8 godina

dobro je samo onima koji su u politici od devedesetih godina,sta je sa privatnim sektorom o tome niko i ne prica,sta cemo mi srbi mucenici sto imamo troje dece,svi su usvojili pomoc treceg deteta samo srbija ne, koliko ljudi nije prijavljeno kod privatnika,topli obrok dinar sat dali zna neko za to,jedino je resenje da nisi srbin i sve privilegije ces imati u ovoj zemlji.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija