• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

29.12.2015

18:25

LAZANSKI PROTIV CIA: Kod nas sve Šojić do Šojića i njegova ekselencija Kirbi!

Politika

LAZANSKI PROTIV CIA: Kod nas sve Šojić do Šojića i njegova ekselencija Kirbi!

Podeli vest

To kako u Hagu prolaze američki štićenici manje-više je poznato. Prolaze dobro. Baš kao i činjenica da je nekadašnji prvi čovek srpske državne službe bezbednosti, preteče BIA, gospodin Jovica Stanišić, dugo godina radio za CIA. Iz najboljih namera. Da sačuva mir na Balkanu

Tajno se susretao sa američkim obaveštajcima po beogradskim parkovima, po splavovima, na američkim ratnim brodovima u Jadranu, po džez klubovima u SAD, u lovu sa puškama iz prošlog veka.

Sve je to objavio „Los Anđeles tajms”, navodeći i druge pikanterije. Od davanja poverljivih dokumenata, sve u plemenitom naporu da se spreči eskalacija rata na ovim prostorima, do odavanja lokacije na kojoj se nalaze zarobljeni francuski piloti s oborenog „miraža-2000” iznad Pala.

Zapravo, ovde neko debelo laže, ili „Los Anđeles tajms”, koji piše da je to bilo 1993, a bilo je 1995. godine, i naravno sam Stanišić koji navodi da je on javio CIA gde se nalaze zarobljeni francuski piloti. To nema blage veze s istinom, jer glavnu ulogu u oslobađanju francuskih pilota 1995. imala je Vojska Jugoslavije, a ne DB i Stanišić.

Oni pojma nisu imali gde su piloti, jer njima general Mladić, kao civilnoj službi, uopšte nije verovao. Kako se sada vidi, sa razlogom. Uostalom, na primopredaji pilota francuskom generalu Duenu u Zvorniku nisu bili ni Stanišić, niti neko od šefova DB-a, a bili su šefovi vojnih službi iz Beograda. Nije lepo pripisivati sebi zasluge koje ne postoje.

Jovica Stanišić kao šef tajne službe nikome nije podnosio izveštaje o tim susretima s američkim prijateljima. Izgleda da je bio uveren da samo on može da spasi Srbiju. Možda su ga u to uverili američki prijatelji, koji svaki kontakt sa stranim osobama obavezno moraju da prijavljuju nadležnim kontrolnim organima, pa onda da odgovaraju na pitanja pred određenim komitetima u Kongresu SAD.

To je pravilo i procedura u svakoj demokratskoj državi. Izgovor tipa šta uraditi ako država nije demokratska, ako joj je na čelu, recimo, Slobodan Milošević, pa ću ja sam sebe da odredim kao spasitelja Srbije, ne drži vodu.

Gospodin Stanišić ulogu spasitelja nije verifikovao na izborima, a nije izvršio ni puč. Sa pozicije na kojoj je bio „institucionalna saradnja”, kako on to naziva, sa momcima iz Lenglija, miriše na privatluk, pa i na izdaju.

Optuženi da su odali Moskvi američke atomske tajne, Rozenbergovi su svojevremeno završili na električnoj stolici. Kod nas je pre 19 godina došlo do vrlo neobičnog sporazuma jedne vojne službe sa američkom, ali ne sa sebi srodnom službom već Odbrambenom obaveštajnom agencijom, koja između ostalog tretira i našu. I nikom ništa.

Izdaja je kod nas postala fenomen javnog podsmeha, svako ko se oseća prozvanim javno i priznaje da je izdajnik. I svi se smeju. A onda nam ekselencija Kirbi saopšti to što nam saopšti.

Sve Šojić do Šojića…

 

PROČITAJTE JOŠ:

MILOŠEVIĆU IZA LEĐA? Jovica Stanišić bio prvi čovek CIA u Beogradu!

LAZANSKI PRISLUŠKIVAO OFICIRE NATO: Treći svetski rat počinje u četvrtak!

LAZANSKI O "RAZGOVORU" SA GENERALNIM SEKRETAROM NATO: Da li je to sve zaista bio samo san?

LAZANSKI O ULASKU CRNE GORE U NATO: Pijanisti sa Cetinja, raspišite referendum ako smete!

MIROSLAV LAZANSKI O CRNOJ GORI: Zašto volim novu NATO državu?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Beloica

pre 8 godina

Pa da mi Srbi uvek trazimo krivce u Crnoj Gori ali koliko ja vidim najveci Problem je upravo kod nasih domacih izdajnika kao Stanisic i domacih lopova iz demokratske stranke i mnogih drugih kao prvo zasto nema sud za te izdajnike poput Stanisica i mnogih drugih to ne bi trebalo da se tolerise Pa to je najveci olos na svetu sto postoji decu bi prodali za pare i pokrali sve sto se moze i onda se oni zovu uspesni biznismeni STRASNO DA STRASNIJE NE MOZE BITI

BABA U BOLESTI

pre 8 godina

Jel vi imate neku obavezu prema ovom coveku,pa da on svakoga dana mora da vam upropasti portal? Ratni izvestac,koji ne izlazi ni na ulice Beograda gde deca bacaju petarde vec svakodnevno daje nesuvisle izjave kao baba u bolesti .Par puta bio na puskomet nekom iz nasih sluzbi i on zna ko laze ,ko ne laze

UFOLOG

pre 8 godina

U pravu je Kirbi. Mi još nismo doneli platformu o Kosovu a njih petnaest pohrlio na vrata Američke ambasade da ih izvesti o sadržaju platforme. Sramota za ovu zemlju. Apisu se sada kosti prevrću, on je takve isptivao kao žive jezike pa ih streljao za primer.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Чим долети из Хага, притвор - саслушање, па "букагије" за велеиздају...!

Mila

pre 8 godina

Ja lepo kazem da su ovi danasnji izdajnici veci nego oni za vreme drugog svetskg rata.

zoran

pre 8 godina

Veoma pametam i zreo osvrt na stanje u zemlji i ljude koji su to radili,pa i DOS-manlije su sve radile za zsapadne obaveštajne službe.Čak je i Šule bio na obuci u SAD.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17