• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.12.2015

21:33

(VIDEO) ALARMANTNO, NATO NAORUŽAVA HRVATE: Rusi priskaču Srbiji u pomoć, Putin nam šalje rakete 'skad'!

Politika

(VIDEO) ALARMANTNO, NATO NAORUŽAVA HRVATE: Rusi priskaču Srbiji u pomoć, Putin nam šalje rakete 'skad'!

Podeli vest

Posle najave NATO pakta da će u Hrvatskoj instalirati američke balističke rakete dometa 300 kilometara, Rusija ponudila Srbiji svoje rakete srednjeg dometa... Vučić: Ako neko u okruženju postavi balističke rakete, mi moramo naći odgovor!

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin spreman je da pomogne Srbiji i naoruža je raketama tipa "skad" u slučaju da NATO u Hrvatskoj zaista, kako je najavio, instalira američke balističke rakete dometa 300 kilometara. Informer je potvrdu ove informacije juče dobio u više odlično obaveštenih diplomatskih izvora, ali i u vrhu Vlade Srbije!

NARUŠIĆE PLANOVE NATO NA BALKANU: Niko ne zna koje će oružje Putin isporučiti Vučiću?!

Naši sagovornici kažu da će se o mogućoj isporuci raketa pričati već tokom januarske posete Dmitrija Rogozina, zamenika predsednika ruske vlade zaduženog za odbrambenu industriju. Rogozin stiže u Beograd odmah posle božićnih praznika, a ruski mediji pišu da on ima nalog predsednika Putina da maksimalno pomogne Srbiji.

Zveckanje oružjem

Prema rečima stručnjaka, rakete "skad" za ruske uslove jesu nešto starija tehnologija, ali je njihova moć i dalje impresivna i Vojska Srbije bi sa njima svakako postala mnogo ozbiljnija sila, sa kojom se niko ne bi šalio.

- Rusi su, po svemu sudeći, konačno rešili da konkretno odgovore na američko zveckanje oružjem na Balkanu. Ukoliko SAD zaista istraju u svom planu da instaliraju balističke rakete dometa 300 kilometara u Hrvatskoj, Rusi će sigurno zaštititi Srbiju, svog jedinog istorijskog saveznika na ovim prostorima... - ističe jedan od naših sagovornika.

VUČIĆ: Ako naše komšije ne odustanu od balističkih raketa, MI ĆEMO MORATI DA ODGOVORIMO!

Da se iza kulisa zvanične, dnevne politike uveliko odvija "raketna kriza" niskog intenziteta juče je indirektno potvrdio i sam premijer Aleksandar Vučić.

On je u novogodišnjem intervjuu za "Sputnjik" rekao da Srbija mora naći odgovor na nameru Hrvata da na svojoj teritoriji postave američke rakete.

- Rekli smo Rusima da mi na pancir haubice koje NATO isporučuje zemljama u okruženju imamo čime da odgovorimo. Za njihove "patrije" tog i tog tipa imaćemo naše "lazare" u serijskoj proizvodnji i za to ne brinemo... Ali ne znam zašto bi neko u našem regionu uopšte uzimao balističke rakete?! Za šta bi one bilo kome bile potrebne? Koga će da gađaju tim raketama, kad su gotovo sve zemlje u regionu osim Srbije u NATO paktu?! Verujem da ćemo u budućnosti razgovarati o tom pitanju. Ili će oni odustati od toga, ili ćemo morati da pronađemo odgovor na to pitanje - poručio je Vučić, ne želeći da iznosi više detalja.

AP Photo/Public

Sagovornik Informera iz vrha Vojske Srbije objašnjava da je namera NATO pakta da balističke rakete postavi u Hrvatskoj u najmanju ruku sumnjiva.

MIROSLAV LAZANSKI: Hrvati će dobiti balističke rakete, pa to je da crkneš od smeha!

- Pazite, takve rakete nema nijedna zemlja bivšeg istočnog bloka. Ni Poljska, ni Rumunija, a balističke rakete dometa 300 kilometara nema čak ni jedna Italija! I šta će onda takve rakete Hrvatskoj?! I zašto neki njihovi mediji pišu da bi Hrvatska sada mogla da sa granice gađa Niš?! Otkud odjednom takva retorika?! Opasne su to igre, na koje političko rukovodstvo mora da pronađe odgovor - apeluje naš sagovornik.

Hrvati nas plaše

Na drugoj strani, vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže da ruske rakete "skad" više nisu najmodernije oružje, ali bi svakako jako pomogle Srbiji.

- To su rakete dometa do 280 kilometara i one bi svakako dosta podigle odbrambenu moć Vojske Srbije. Uloga tih raketa bila bi zapravo najveća u odvraćanju eventualne agresije - objašnjava Lazanski.

On, međutim, sumnja da će NATO uopšte postaviti balističke rakete u Hrvatskoj:
- Ne verujem da će NATO uopšte naoružavati Hrvate balističkim raketama, jer za to nema nikakvih razloga. To je više medijska foliraža Zagreba. Pa koga će Hrvati da gađaju tim raketama?! Mađare sigurno neće. Mogu samo nas, ali teško da bi im to Vašington dozvolio. Samo pokušavaju da nas zaplaše - zaključuje Lazanski.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
olga

pre 8 godina

rusi će vam pomoći sigurno jadni ludi Srbi.Gore će te sada proći nego devedesetih sa ovim bašibozlukom na vlasti.Već ste pukli ,ali biće i gore.

Milos Isakovic

pre 8 godina

Olgice duso, ak si iz zagigrada veruj da kada sledeci put budemo krenuli ima da vas nema. Ima da vam naplatimo ceo 20 vek sa sve kamatom !!! Al ovaj put nece biti Slobe komunjare da nas zaustavlja. Odradili bi mi vas jos 91' samo da su nas pustili.

Pogledaj dom svoj anđele

pre 8 godina

Ovo mora da su te učili na časovima veronauke. Očito si veoma mlad i nemaš pojma o životu. Jednom rečju, od Rusa nećemo dobiti ništa, kao što nikada nismo ni dobili. Samo da te podsetim, naša država je IZGUBILA bukvalno sve ratove koje je vodila na terotijama susednih država, a izgubila je i na svojoj teritoriji.

Vlada

pre 8 godina

"Od Rusa nismo dobili nista". Aj ti knjige u sake dase obnovi gradivo pod hitno. 1917-te Ruski Car Nikolaj je dao glavu delom zbog ulaska Rusije u rat na nasoj strani. Da nije izvrsio pritisak na Francusku, V.Britaniju i Italiju oko prevoza nase vojske sa albanske obale na Krf pitanje dali bi Kraljevina Srbija imalo uopste vojsku da oslobodi zemlju. Koliko je crvenoarmejaca poginulo 44 i 45-te oslobadjajuci nase teritorije. Treba date bude sramota zbog takve izjave.

Tomas Gustaffson

pre 8 godina

Potpuno ja tebe razumem! Eto šta se dogodi kada uprava zoo-vrta nije pažljiva,i šimpanza pobegne iz kaveza,usput sretne cirkusku nakazu i polno opšti sa njom: TI, da baš ti posle 9 meseci! Aj,ja,ja,ja....c,c,c, i da znaš-možeš da se žališ upravi vodovoda,NVO i Hagu!

cekaj sta

pre 8 godina

Ako, ne daj Boze, do frke dodje, sa ovim cudom u nasim rukama mozete samo u gace da se userete.

mkd

pre 8 godina

TAKO I TRBA SVI SE SPREMAJU ZA SVETSKI RAT KOJI JE NA PRAGU EVROPE SAMO MI U MKD SE SVADJAMO A NE NAORUZAVAMO....JADNI MI U MKD

aca

pre 8 godina

nezna se ko su veci idioti hrvati ili srbi kad jedne manipuliraju ameri a druge rusi i jos se takmice ko kome bolje lize straznjicu

Veteran

pre 8 godina

@Olga Pa tek prestoji 2 "poluvreme",na ovim prostorima,a lako se može desiti,da ove godine 2016 ,letujete na SRPSKOM jadranu!

Hrvat

pre 8 godina

haha sta je cetnici ste se uplasili nema te vise muda nije to vise 90g

SasaV

pre 8 godina

E moj hrvat,da ti Tudjman nije dogovarao sa Slobom bojim se da bi ti na nase more isao letovati.

Peca

pre 8 godina

Nema više ko da nas zavlaci i izdaje i zaustavi bas kad vas razbijemo a Evo i Kinezi Imaju drustvance Iz jedne ulice u jednom Kineskom gradu njih oko 5-6000 hoce da se malo zezaju ako treba pozvacemo ih u goste tek za trening .

Ruski Knez Aleksandar Nevski 1

pre 8 godina

Ustaso prokleti,Amerika,Nemacka,Vatikan i Nato Pakt,bili su devedesetih godina uz vas,a uz Srbiju nije bio niko!!! Da je tada bio VLADIMIR PUTIN,umesto borisa pijanice jeljcina,danas bi Zagreb bio Srpski grad,kao stojei bio do kraja 11 veka i zvao se "SRBINOVO".Ako da BOG,zvace se ponovo!!!

Saša

pre 8 godina

Putine, nista... Ispod \"Kontija\" - Interkontinentalni projektili... S\' posvetom, za bratski srpski narod!!! Od, srca. Moscow... Breznjev, Jelcinj, Hruscov, Staljin... A, na glavi istog projektila duborez... Car, Ivan Grozni... Pa, komsije pamet u glavu!!! \n

rina

pre 8 godina

Greska sa omladinom tj.kasnimo 26.Djeca su trebala uciti ruski a ne engleski i ove nase rivatne skole sto forsiraju njemacki-talijansk.Opet Marko na Kosovo dodje kasno.

Saša

pre 8 godina

Za, Olgu - Pile moje strasljivo, ne plasi se... Nista, se ne brini... Samo, da pomerimo, lokaciju \"Konjanika\" - Bana Jelacic - a. Koj, je eto slucajno rodom iz vojvodine. Hvala bogu!... Posle, razmisli dobro i temeljno. Postovani/a. G. Olgo...\n

milos nedeljkovic

pre 7 godina

putine volim te najvise imas sve sto treba,imas cak i nevidljivo oruje, cool.super sto nam saljes tenkove i raketne bacace.spasibo russia. Мне это нравится мы братья, и мы останемся..

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija