• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika

31.12.2015

18:03

LAZANSKI O HRVATSKOJ AGRESIJI: Šta će Zagrebu rakete, ukoliko ne planira da napadne Srbiju?!

Politika

LAZANSKI O HRVATSKOJ AGRESIJI: Šta će Zagrebu rakete, ukoliko ne planira da napadne Srbiju?!

Podeli vest

Možda će SAD zaista donirati Hrvatskoj 16 višecevnih raketnih bacača M-270 kalibra 240 mm sa mogućnošću da se iz njih ispaljuju i rakete kalibra 300 mm, ali to svakako neće bitno promeniti vojni odnos snaga na Balkanu

Doduše, donacija bi izazvala određena pitanja, jer bi to bila i vojna poruka SAD Srbiji. No, pošto mi imamo sa SAD odlične vojne odnose, stalno sa njima vežbamo, a i pobratili smo se sa Nacionalnom gardom Ohaja, možda i nama stigne od Amerikanaca neka vojna donacija.

Recimo, u vidu polovnih aviona F-16, ili nekih polovnih helikoptera, kamiona, a ne samo „hamera“. Ako ništa od toga ne stigne u Srbiju, a stigne u Hrvatsku, biću slobodan da zaključim da Amerikanci više vole Hrvate nego Srbe. Gle čuda. Šalu na stranu, nije prvi put da hrvatski tisak lansira bombastične najave u vojnoj sferi.

Sećam se da su pre „Oluje“ tvrdili kako imaju PVO raketni sistem S-300, čak su ga na kamionu i provozali na paradi na Jarunu, a posle se ispostavilo da imaju samo onu cev za lansiranje, koja može da se napravi i u zanatskoj radionici, ali da nemaju rakete. Odnosno da imaju hardver, ali ne i softver. Posle se to zaboravilo jer su u „Oluji“ pobedili Srbe u Krajini. A u ratovima se pamti samo pobeda.

Ako SAD, dakle, prodaju Hrvatskoj verziju rakete od 300 mm i sa dometom od oko 300 km, onda je naše  pitanje: na koga bi Hrvatska uperila takve rakete? Na Mađarsku, Sloveniju, ili Republiku Srpsku? Ili protiv Srbije?

military-today.com

Protiv saveznika u NATO-u sigurno neće biti. Lokacije tih lansera, ako stignu u Hrvatsku, otkriće i moguće ciljeve. Ne mogu se gađati raketom dometa 300 km ciljevi u Srbiji iz okoline Zagreba. Ako bi te rakete mirnodopski bile locirane u području Županje, Vinkovaca, ili najdalje oko Slavonskog Broda, onda bi bilo sasvim jasno koji su im ciljevi. Ali onda od stabilizacije na Balkanu nema ništa. 

Koji su mogući odgovori Srbije na eventualne rakete dometa 300 km iz Hrvatske? Srbija može svojom avijacijom, koja je superiorna u odnosu na hrvatsku, u slučaju bilo kakvog oružanog sukoba, vrlo brzo da neutrališe raketnu pretnju iz komšiluka.

Srbija može i vrlo brzo da poveća domet svojih višecevnih raketnih bacača „orkan“ kalibra 262 mm sa 50 km na 100 km. Kompanija „EdePro“ iz Beograda već sada ima razvijen projekat za raketu kalibra 200 mm i dometa od preko 200 km. Srbija može da kupi, ili dobije iz Rusije, razne verzije balističkih raketa tipa „skad“ dometa od preko 300 km.

AP Photo/Public

Nisu to precizne rakete, mogu da pogode fudbalski stadion, ali nisu ni skupe. Za pretnju strateškog odvraćanja sasvim dovoljne. Srbija može da kupi slične rakete i u Kini, i tamo su vrlo jeftine. Kako sve to dopremiti do Srbije, pitaće skeptici? Postoje veliki trasportni avioni, a postoji i međunarodni plovni put Dunavom. Sve se može kada se hoće.

Ipak, samo neodgovorni ljudi bi se u Hrvatskoj prihvatili posla nabavke raketa dometa od 300 km. To pokazivanje mišića automatski bi moralo da izazove odgovore. Kome sve to treba u ovakvoj ekonomskoj situaciji. Šta to treba Hrvatskoj? Ušla je u EU i u NATO, rešila srpsko pitanje onako kako je rešila, zaokružila avnojevske granice bez avnojevskih principa. I šta bi još više?

 

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) ALARMANTNO, NATO NAORUŽAVA HRVATE: Rusi priskaču Srbiji u pomoć, Putin nam šalje rakete 'skad'!

LAZANSKI PROTIV CIA: Kod nas sve Šojić do Šojića i njegova ekselencija Kirbi!

(VIDEO) OVIM SE BRANI NEBO RUSIJE: Putinova vojska dobija S-500, a onda i S-1000!

(VIDEO) KOMANDANT KARAKAJEV: Amerika nema obranu od ruskog raketnog napada!

(FOTO/VIDEO) AMERI OTKRILI RUSKU VOJNU TAJNU: Putin testirao rakete koje obaraju satelite!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava

pre 8 godina

Kako sta bi Hrvatska vise.Pa Vojvodinu.Vovodina je hrvatski san jos od pocetka 90-tih godina. Radio sam tada i Saveznom izvrsnom veci i Hrvati su tada otvoreno govorili da je Vojvodina njihova i da im je obecano da ce stvarati podunavsku konfederaciju. Sem toga ne treba zaboraviti da je NATO bombama porusio sve mostove u Vojvodini. Sta mislite zasto. Pa bio je plan da avioni NATO slete na Surcinski aerodrom da Srbija tako bude okupirana a da se Vovodina automatski odvoji od Srbije. Sve je tobilo isplanirano ali su uhvatili NATO spijune ovde i u vojsci i u drzavnoj upravi - a to su bili: Predsednik Srbije MIlan Milutinovic (glatko oslobodjen u Hagu), tadasnji predsednik Izvrsnog veca Vojvodina BoskoPerosevic, ministar Vojske Jugoslavije Bulatovi i jos gomila spijuncina.Organizovali su i ubistvo Curuvije jer je trebalo da se pokate kako se u Srbiji ubijaju novinari pa da NATO sto pre sleti na Surcin.

XXL

pre 8 godina

Već sam komentarisao američko polovno oružje avione tipa F-16 Falcon, "Abrams" tenkove kao i "Hamere" pa da se ne ponavljam (mada komentar nije izašao) to Srbiji ne treba i kao što Lazanski zakljčuje sve je to skupo, a više kao polovno i ne služi svrsi sem skupog održavanja i remonta dok Rusija može da ponudi novije, efikasnije i jeftinije sisteme - samo kome to sad treba? Ili treba?

Lala iz Banata

pre 8 godina

Не, не... План НАТО (због којег наоружава савезницу Хрватску!...) је напад на Републику Српску !? ( наравно - у свету ће ићи слика да су Срби из Реп.Српске објавиле РАТ централној држави...то је план...?! ) Циљ је срушити - прво Додика, а потом унети хаос и срушити Дејтонску БиХ овакву каква не одговара Муслиманима и Хрватима у Босни, који желе Босну и Херцеговину у НАТО....Србија је ГАРАНТ "Дејтонског Споразума"...и зато је треба - НЕУТРАЛИСАТИ, у погодном часу када се крене војно на Бања Луку....То је тај паклени план, због чега НАТО и наоружава Хрватску... Наравно, НАТО "специјалци" ће - пуцати...!!

Bosko Beograd

pre 8 godina

Протеривањем Срба из Хрватске се географска подела између Католичанства и Православља померила према истоку до граница Србија - Хрватска. По мом скромном песимистичком мишљењу Антисрпска хистерија у Хрватској се одржава константно на једнаком нивоу као у време „Олује” (види се из коментара Господе Лидера Хрватске), што говори да на овим теренима неће бити мира јер га не желе Хрвати и велике Западне Силе... Римокатоличка црква је најмоћнија организација на свету, финансијски, политички, дипломатски која преко многих утицајних лидера у САД, НАТО, ВБ, Немачкој.., тајних (закелтих на верност) делова цркве као „језуити”, „малтешки витезови” ради стално на ширењу католичанства, протеривањем или преобраћањем „некатолика”. Слажем се са неким од коментара и бојим се да се спрема зло и крај Републици Српској а радове ће извести Хрвати који су се доказали као успешни) са вишецевним ракетама М-270, калибра 240мм које ће им донирати Амери. На нашу жалост писање Г-дина Лазанског показује да ће наше институције силе, које би требале да одбране свеколико Српство (до сада су изгубили све ратове вођене против Срба и све српске територије), поновно прати руке и поновно за поразе „кривити Дрину, Мораву, Ибар, Саву” итд...

HRVAT

pre 8 godina

A sta ce Srbiji Srpska radikalna stranka ako nema namjeru...napasti Hrvatsku gospodine Lazanski ?zasto zakonski Srbija ne zabrani rad fasistickim partijama????\n

HRVAT

pre 8 godina

Ne treba siriti paranoju gospodine Lazanski....znate da su na vlasti cetnici u Srbiji i njihov vojvoda onako iz pozadine ubada Hrvatsku pomalo....\nmozda mi kojom raketom ubodemo Voju Vojvodu...on nam je na dlanu....\n

Smesko

pre 8 godina

Ti komsija imas ozbiljan problem u glavi. Udahni polako, samo polako...

Geneve 81

pre 8 godina

Lazo , tebi je prpa, ali samo ti mozes da znas zasto!!!!... Zasto bi Srbija imala puno vise oruzje i napala bilo koju Drzavu? pa i ostali misle na to i moraju da se naoruzavaju. Ko jos veruje u Srbima??!!!!

king

pre 8 godina

hzahhahaaha sta znaci ako neko ima rakete odmah planira napadat nekog koje su ovo jadne propagande sta je srbija postala sj.koreja

englezii

pre 8 godina

Nadam se da G Vucic G lazanjski razmislja oko 100 na sat i da ste u uzem izboru za zamenika G Gasicu i neka onda nabavljaju sta im volja jer su te ustase svakako najopicnije p.c.ice ! Al neka ! Nista se ne moze uraditi protiv ustaske opcinjenosti samima sobom i Srbomrstvom ! Medju tim sada ni mi nismo sami al tu i tamo malo se podoruzati tek tol'ko da se zna nebi bilo zgorega ! Nadam se !!

Zoran

pre 8 godina

"ali to svakako neće bitno promeniti vojni odnos snaga na Balkanu" Super, onda ne moramo nista da uzimamo od Rusa. Koja si ti budala.

MilošObilić1389

pre 8 godina

Hrvatska ne misli ništa...Sve osmišljava Brisel, a oni su samo bedni , mali poslušnici...konjovodci i lakeji , koji su umislili da na njima počiva Zapadna Politika - sile...!? Ali ne valja ih podcenjivati, pogotovo kada se zna da su večito željni - srpske krvi... Do umobolnosti...

Marcco

pre 8 godina

Ovo je ozbiljna tema. Shodno temi konsultujte se sa ozbiljnim stručnjakom

golub grubac

pre 8 godina

Lala od Banata otkrovenje 2015g.Vlada Srbije pod hitno da ga uzme u svoj stab.Jaci je od g.Lazanskog to se mora priznati.Sa verom u Boga i Lalu od Banata za slobodu i krst casni do konacne srbske pobede.

HRVAT

pre 8 godina

milose obilicu...pa u tvojim venama tece turska krv....sad te zaista ne razumijem\n

Lala iz Banata

pre 8 godina

Заправо - у Истамбулским Турцима тече део српског "Данка у Крви" који је 400 година узиман у мушкој деци од 1-6 године....Тако да све оно што у Турској данас ваља у интелектуалном и физичком погледу заправо претставља срспки ДНК "материјал"- који се јадно види по СОМАТОТИПОЛОГИЈИ турског становништва...-.Турци су изворно номадски "мали" народ - пикничког типа, жене кривоноге, као и свих Номадских Народа....Тако да кад видите Туркињу раскошних облина која конкурише за МИС Универзум - то је српска ДНК геномска структура - коју носи пореклом од Чукун Дедова, ратника-Јањичара....

Dragomir

pre 8 godina

Лало из Баната,да тебе те буде лепо у наступајућој 2016 години.Имао пара јер дооообро делују на живце!А као вели се ,,да паре не значе ништа,,?Многи твоји коментари су за да се копирају и ураме па да тако буде и даље!Овај коментар о србима у Турској је истина!Довољно је на интернету погледати српске свадбе у Турској где,бато,дрма моравац и остала позната српска кола.Са турцима су отишли многи срби и тамо живе без проблема!Само су нам остале слуге потурице а које у Турској нико није тамо хтео!Овде се покурчили па се прогласили да су ,,бошњаци,,!

Dragomir

pre 8 godina

ХРВАТ,пола сата после дочека Нове године ти седнеш да нама србима а твојој браћи спочитаваш КАКО ВАС ЈЕДИНО ИНТЕРЕСУЈЕ БЕОГРАД?Да га гађате ракетама?Да зезнете стотине ваших фирми које имате по Србији јер смо вам ми то глупави дозволили?За то време срби у Србији ће чекати скрштених руку.Наше убојне ракете ће лежати по бункерима?ШТА АКО НАШ БОРБЕНИ АВИОН ЈУРНЕ ДО ЗАГРЕБА И ТРЕСНЕ ВАМ ПОМАЛЕНУ А ОХОХО ЈАКУ БОМБИЦУ?Имају тога руси колико желиш.Зато ти мој брате србине што се декларишеш као ,,хрват,, мораш знати да ми срби из Србије нисмо са вама ратовали!ГОСПОДАРИ СУ НАМ БИЛИ И ОСТАЛИ ЦРНОГОРЦИ И СРБИ ИЗ БОСНЕ!

root

pre 8 godina

Jedini koji su na ovim prostorima napadali bili su Srbi i Srbija je jedina država na čijoj teritoriji nije bilo rata. Što se tiče nas Vojvodjana, fala lepo, mi ćemo otići bez Hrvata čim pripitomimo ove vaše što ste nam ih isporučili 90-ih godina.

Boris

pre 8 godina

Geografski pacovu ne tupi, slepcino ne znas ko ti glavu nosi.I kaze se Srpsko Vojvodstvo olosu a ne komunjarska AP Vojvodina iz cijeg si sinjela izasao.

HRVAT

pre 8 godina

smesko..imamo mi problemem s vasim fasistima radikalima...tu je moj problem..zato imamo dalekometno oruzje...ne sekiraj se nista..nas Ustase ne zanima Cacak.Uzice.Krusevac ili Nis....nama je bitan Beograd jer iz njega fasizam dolazi ...pa dodje li opet kao 41 pa 91...e onda ce biti po Beogradu raketa....dok Srbija ne zabrani fasizam da djeluje legalno u Srbiji...mi cemo se naoruzavat\n

Neša

pre 8 godina

Koji to umobolnik u novogodišnjoj noći sedi za kompom i pljuje po Srbiji? Nemaš prijatelja, rodbine, devojku... Tužno i jadno!

antihrvat

pre 8 godina

vama hrvatima treba novi blajburg neboj se opetce doci oslobodioci u zagreb ko 1918

PADOBRANAC

pre 8 godina

A zašto se ćuti o tome da vojska Srbije već godinama nema ni jedan padobran, ali baš ni jedan,slobodno proverite, pa koja smo mi to vojska, tuga od vojske

Marcco

pre 8 godina

Šta će nama padobran? Mi smo nebeski narod, mi skačemo bez padobrana!

Saša

pre 8 godina

Ne, brinite... Komsije, samo da novogodisnju zelju napisemo i prosledimo. Do, moscow - e... Zelju ispunjavaju automacki... Naravno! Sa lansirne ranpe - Bajkonur... U, kazakstanu... Eto, komsijama... Pokloncic... \"Interkontinentalni\"... Ma, kakva brza posta... DHL... FEDEKS... i slicne. Samo! Bajkonur, za komsije... Nije, valjda... Da, koske zvone! Tudjmanu... Franji... Ne, brini kremiranje ti dolazi...\n

marko

pre 8 godina

LAZANSKI PRESTANITE SANJATI U SRBIJI NAZALOST ISTINA GLASI OKO SRBIJE SU NATO ZEMLJE SVE FASISTICKE U KOJOJ HRVATSKA JE GLAVNI MAC NATO-U.STALNO SE U TOJ SRBIJI CUDITE EJ 2016 HOCETE LI JEDNOM SHVATITI NECETE UCI U EU HRVATI VAM NECE DATI PRVO DRUGO U TOJ ZEMLJI JE SAD FASIZAM HDZ IZ 1991 VI JOS SANJATE DOBRO KOMSIJSKE ODNOSE.TE BALISTICKE RAKETE SLUZE PROTIV RUSIJE STIT 2 IZNAD HRVATSKE I PROTIV SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE JER CE RAZBITI PRVO NE HRVATI NATO PAKT PREKO NJIH REPUBLIKU SRPSKU A POTOM I VOJVODINU KOJA CE SE CEPATI TAMAN ZA TE 6 GODINA KAD SE POTPISE POGLAVLJE 35.VOJVODINA JE PLANIRANA DRZAVA OD NATO PAKTA ETO CEMU RAKETE

Saša

pre 8 godina

Za, HRVAT - Matija Gubec, je krunisan UZARENOM KRUNOM, na glavi a ne milos obelic. Mi, vladare i prestolonaslednike, nekih dinastija ZLATOM KRUNISEMO... Jok. Turbanina... Ajmo upamtiti... U, srpskom narodu... Vladar... Ratnik... Vitez... Se, odlikuje ZLATOM za cast i dostojanstvo koje je pokazao prema svome narodu... A, vi u LIJEPOJ NJIHOVOJ, Krunisete UZARENIM - USIJANIM KRUNAMA... Osvezi malo memoriju... Valja se...\n

XXL

pre 8 godina

Joj prijatelju @Saša Mi srbende naše ne krunišemo baš zlatom to nam ga naši vladari otmu sami, a koliko smo ih uza zid priterali, osakatili, oćoraveli i glave poskidali puna nam je istorija tako da jedna "užarena kruna" manje-više. Pozz.

Vuk

pre 8 godina

Trka Hrvatske i Srbije u naoružanju u sadašnjim uslovima je u najmanju ruku čudna i zavisi najviše od NATO pakta.Hrvati kao član Nato pakta će uvijek imati zaštitu saveza i Srbija se ne može u ovom momentu sa njima takmičiti ni pod razno.Rusija nije od velike pomoći zato što je Srbija potpuno izolovana teritorijalno članicama NATO pakta.Vojna pomoć Rusa nije moguća zato što je Srbiju lako izolovati.Da će Rusi u slučaju sukoba( koji je unaprjed osuđen na poraz Srbije) pomoći Srbiji vojno nije realno , pogledajte samo obaranje ruskog aviona od strane Turske i ruske reakcije koja pokazuje jasan odnos snaga.Želje su jedno a realan odnos snaga drugo

mladjo

pre 8 godina

Под хитни руска база у Р. Српској, са понеким ракетним системом.То би се заиста могло десити ускоро, као у Латакији. Тактика "гром из ведра неба"...Ваљда ће Хрвати схватити, да је период доминације Нато-пакта на издисају, и питање је момента када ће га напустити озбиљне европске земље.Значи Хрвати памет у главу, и на вријеме се престројавајте, овај пут, ако погријешите неће те се извући као 1918 и 1945....

Historikus

pre 8 godina

Hoće, ništa mi na žalost nismo naučili....

XXL

pre 8 godina

G-dina LAZANSKOG za Ministra odbrane - preporuka br.1.

Stoka iz Vojvodine

pre 8 godina

Ko moze da nam uzme Vojvodinu hrvati .... Hahahaahahaha bacam se sa savskog mosta u dunav ;) :D

Sveti Vlaho i Duje

pre 8 godina

Ja samo Srbiju i Lignjanskog stalno čujem da priča o ratovima, pa vec mislim da se to u nekim krugovima silno prizeljkuje. Jel iko uci iz proslosti? Nikad jaci Srbi nisu bili nego 90e, vojno i politički, a da ne pričamo propagandno. I kako se završilo po Srbiju??? Kakva Vojvodina? Vojvodina ce sama odlučiti svoju sudbinu. Ali i onako Srbija ide u Europsku Uniju, pa tako svejedno. Mozda ce Lignjanski dobiti infarkt onda, ali koga briga? Sretna Nova dobrim Srbima!

Saša

pre 8 godina

Za, XXL - Znam, pa zato i kazem... Sve po \"Muzejima\"... Poz!\n

HRVAT

pre 8 godina

svi Hrvati zeljni beogradskog pasaluka pa se poceli naoruzavat dalekometnim raketama da im ga odmu......e jadna Srbijo kad svaki dripac moze da te manipulise i laze\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija