• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. marinović - N. Anđelković

05.01.2016

09:43

ISTRAŽIVANJE "FAKTOR PLUSA"! DS posle 16 godina sigurno pada s vlasti - PAJTIĆ GUBI VOJVODINU!

Politika

ISTRAŽIVANJE "FAKTOR PLUSA"! DS posle 16 godina sigurno pada s vlasti - PAJTIĆ GUBI VOJVODINU!

Podeli vest

Da se izbori održavaju u nedelju, SNS bi dobio čak 41, a pajtićevci samo 13 odsto glasova. Vućić ubedljivo najbolje ocenjeni član Vlade, najgore prošao Velimir Ilić

Demokrate Bojana Pajtića definitivno će na proleće izgubiti vlast u Vojvodini, pokazuje najnovije istraživanje agencije "Faktor plus"!

NAJJAČI ADUT
Ako budu igrali na kartu Vučićeve harizme, SNS bi mogao i da osvoji apsolutnu vlast u Vojvodini
Dejan Vuk Stanković, analitičar

Da se pokrajinski izbori održavaju naredne nedelje, Aleksandar Vučić i SNS osvojili bi čak 41 odsto glasova, dok bi pajtićevci, posle 16 godina apsolutne političke dominacije, dobili samo 13,2 odsto.

Treći Čankov LSV

Treća opcija po broju glasova u Vojvodini jeste Čankova LSV sa oko devet odsto, dok bi cenzus prešli još i socijalisti sa 7,3 i eventualna koalicija LDP-SDS sa šest odsto glasova.

Ivan Dobričić

Za razliku od pokrajine, na republičkom nivou naprednjaci imaju natpolovičnu podršku građana od 51,4 odsto. Za njima sledi SPS sa 9,5 odsto, koalicija DS i Nove stranke sa 6,5 i SRS Vojislava Šešelja sa šest odsto.

Inače, prema mišljenju ispitanika, premijer Vučić je najbolje ocenjeni član Vlade, dok su na samom začelju Aleksandar Antić i Velimir Ilić.

Nova raspodela

Analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da i ovi rezultati potvrđuju da će predstojeći izbori gotovo sigurno doneti novu raspodelu snaga u Vojvodini.

Ivan Dobričić

- Posle 16 godina demokrate će izgubiti vlast u Vojvodini i ovi rezultati samo su nastavak krize njihove popularnosti. Naprednjaci će izvesno dobiti najviše glasova, ali ukoliko budu igrali na kartu Vučićeve harizme, mogli bi da osvoje i apsolutnu vlast. To je moguće i ako im premijer pomogne u kampanji ili ukoliko istovremeno raspiše i parlamentarne izbore - zaključuje Stanković.

REAKCIJE VISOKIH FUNKCIONERA STRANAKA

Miroslav Vasin, DS
Učinićemo sve da na izbore idemo u širokoj koaliciji i pobedimo. Osvojićemo mnogo više od 13 odsto. Poruke SNS o neviđenoj pobedi vidim samo kao njihov strah od konstantnog pada rejtinga.

Miloš Vučević, SNS
Ovaj rejting je rezultat dobrog rada Vučića i SNS, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou. Istovremeno to je i pokazatelj šta ljudi misle o Pajtićevoj vladavini. Očekujemo da podrška bude i veća.

Bojan Kostreš, LSV
Nemam nikakav komentar na to istraživanje.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 8 godina

Anketirani su se, očigledno, rukovodili prema prisustvu ministara u medijima. Da je po rezultatima, koji su minorni (kod pojedinih - nikakvi), teško da bi bilo ocene veće od 2

Dr za rock and roll

pre 8 godina

Pajtic 13 posto??? Vi se salite. 3 ako dobije i to je veliki znak pitanja.

Lala iz Banata

pre 8 godina

....Кад испружиш руку, ако је од од прста до рамена, например 100% ...Мислим да ће добити - по мојој анкети 50% !? ( Или 100% ал* - пресавијено у лакат..!!)

Cole5

pre 8 godina

Та Лало Банаћански... Тако босанци секу дрва, све напола па у фуруну..., кад дрво изгори остане нешто мало пепела, а који је то постотак шта ти ја знам. Виша је то математика за ову моју стару и неписмену главу.

Lala iz Banata

pre 8 godina

У математици.... непозната је "х" - а код Босанаца..."Q..." ! Јес разумо саде..?

ivan s

pre 8 godina

SNS ima vlast u Vojvodini, Vojvođanske institucije su tu samo da iz Beograda njima mašu EU o nekakvoj decentralizovanoj Srbiji. Anketa je verovatno rađena u sedištu SNS-a i mislim da ni u ludilu ne mogu osvojiti te silne procente bude li natpolovična izlaznost.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Зна и он сам то...Зато и "*вата" - задњи вагон, задњег воза ...!? Дај - шта даш...

Rajko Zoric

pre 8 godina

Zuti se vracaju na velika vrata, svidjalo se to nekome ili ne...

Cole5

pre 8 godina

gde se vracaju jeli u zatvor gde je rodjeni brat poptpresednika vojvodjanske vlade vasina... a vicica treba da bude sramota jer nije dozvolio rodjenom bratu gospodina vasina da jos malo krade onako demokratski kako to zuti umeju vec ga je smestio u mardeljanu.

Lala iz Banata

pre 8 godina

..A šta piše na tim vratima..? Piše - "dve nule"...?!...Ti pusti vodu za njima...

djokica

pre 8 godina

Mlogo je to 13 odsto. Dosta mu je i 1%. Za ovih 16 godina jedino što je učinio za nas Vojvodjane, Pajtić nam je 2014g podelio svima u selu zidne kalendare. To mu je jedini "uspeh".

vera

pre 8 godina

Žuti još nisu otišli ,,a na koja vrata će da uđu ili da izađu,tek će da vidimo ...želim da im vidim leđa .Ko pirati dosta je bilo.......

Lala iz Banata

pre 8 godina

...Ма какви "Пирати" - Вера....ПИРАНЕ::!!! На све стране...од Општине до јавних предузећа...алави Бог да те сачува... и криминалци до даске! Заузели ПИО. Тужилаштва, Заводе... Има их међу судијама и као.. лешинари...држе се један уз другога ко "задружни волови" и чекају ваљда "ускрснуће"...А овај Вучић уместо да их пошаље одма у ИСТОРИЈУ ...неће да им се "претерано замера"...? Да их не увреди јер тако траже "Газде" са Запада....дужници су им....

Dera

pre 8 godina

Zorana Mihailovic , neprelazna ocena , osim za samoreklamerstvo gde je dojadila, tako da nema ocene,pa je to zbirno -1 !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija