• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2016

21:13

(VIDEO) MIGRANTI VAN KONTROLE: Nemačka javnost užasnuta serijom napada na žene!

Politika

(VIDEO) MIGRANTI VAN KONTROLE: Nemačka javnost užasnuta serijom napada na žene!

Podeli vest

Nemačka javnost je u ššoku nakon otkrića da je u novogodiššnjoj noći doššlo do više seksualnih napada, silovanja i pljačkanja žžena u nekoliko većih nemačkih gradova, pri čemu su počinioci bili uglavnom mušškarci iz severne Afrike
printscreen

Potpuno je neprihvatljivo da našši gradovi postanu zone bezakonja. Našši građani i našši gosti se moraju osećati sigurno - rekla je gradonačelnica Kelna Henrijeta Reker.

Danas će biti održan krizni sastanak na kojem će predstavnici politike i policije analizirati kako je doššlo do eskalacije u novogodiššnjoj noći kad je, prema sadaššnjim saznanjima, grupa od preko hiljadu stranaca iz arapskog tj. severnoafričkog područja, počela da divlja oko glavne žželezničke stanice u Kelnu.

Tom prilikom je doššlo do masovnog seksualnog zlostavljanja žžena, pljački, a prijavljen je i jedan slučaj silovanja.

- Bilo je straššno, bilo ih je na stotine, opkolili su nas i seksualno napastvovali - svedočila je jedna od oko stotinjak osoba koje su podnele krivičnu prijavu.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije Ralf Jeger najavio je da će policija "sistematski" obraditi svaki slučaj i da će ubuduće biti pojačano prisutna na osetljivim mestima.

- Mi ne možžemo prihvatiti da se grupe mušškaraca iz severne Afrike organizuju kako bi bespomoćne žžene ponižžavali drskim seksualnim napadima -rekao je Jeger.

I savezni ministar pravosuđa Heiko Mas je najavio kažžnjavanje počinitelja "do zadnjeg".

Prema saznanjima policije, među počiniocima su tražžioci azila iz severnoafričkih zemalja uzrasta od 15 do 35 godina koji, s obzirom da nemaju izgleda za sticanje trajnog izbegličkog statusa, dolaze u Nemačku kako bi se, za vreme dok im traje proces obrade zahteva za azilom - bavili kriminalom.

Nakon ššto su mediji pisali o događajima u Kelnu, i iz drugih gradova poput Hamburga i Štutgarta pristigle su vesti o sličnim slučajevima.

printscreen

Prema pisanju onlajn portala Hafington post, trgovina drogom u Kelnu i drugim većim nemačkim gradovima "čvrsto je u rukama" severnoafričkih bandi koje u prihvatilišštima za izbeglice regrutuju nove kriminalce.

Napadi koji su se u novogodiššnjoj noći događali na železničkim stanicama nemačkih gradova predstavljaju, međutim, kako je rekao predsednik policijske uprave Keln Volfgang Albers, "novu dimenziju" nasilja.

PROČITAJTE JOŠ:

STOP IZBEGLICAMA: Ovim planom sprečiće dolazak migranata u Evropu! 

HRVATI I SLOVENCI U ŠOKU: Nemačka im vraća nazad izbeglice!

BERLIN NE POPUŠTA Nemačka vraća desetine hiljada azilanata na Balkan!

TRESE SE ŠENGEN: Evropa će zatvoriti granice na duži rok?!

IZBEGLICE - reč godine u Nemačkoj!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tomas Gustaffson

pre 8 godina

A šta je tu vama čudno? To su te "jadne izbeglice"! Pa islam je 1000 godina(od arapskih kalifa do turskih sultana) vojskom i ratom pokušavao to što im je "civilizirana i humana Europa" sada pustila bez otpora! I još im plaća i pušta ih da biraju gde će(u kojoj zemlji) da budu "migranti"! Njima je naj-normalnije da ubijaju,tuku,siluju i pljačkaju "nevernike" hrišćane! NIJE DO NJIH,VEĆ DO NAS!!! ZAUSTAVIMO GAMAD NA VREME!!! SRBIJA-RUSIJA!!!

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Silovanje je karakteristika najnižeg stupnja ljudskog razvoja. Silovatelji, bez obzira da li se radi o pojedincima, grupama ili nacijama, su u svom razvoju zapeli negde u vremenu pre rodovske zajednice, kada su se uz logorske vatre silovali i pekli pripadnici suparničkog plemena. Tragika je samo što ljudi, poput ovih, primljeni kao ratne izbeglice, silovanje smatraju normalnim načinom ponašanja. Silovati i ubijati „nevernike“ nije u suprotnosti sa njihovim verovanjima. Tako se osvaja prostor i širi „kalifat“. Ko god je živeo u njihovom delu sveta, sasvim sigurno je svestan da za većinu ovih „izbeglica“, žena nemuslimanka, na ulici, posle 21,oo h, sama i nezabradjena, predstavlja prostitutku, koja traži da bude silovana. Naravno, i Nemci kao narod, a posebno kao država, svojom demagogijom, pomažu da se ovakve stvari dešavaju. Bila mi je smešna izjava njihovih političara da će Nemačka i od ove izbegličke krize, i od ovih izbeglica, izvući korist i postati bogatija?! Da li je i ovo jedna od ukalkulisanih „vrednosti“ na koje je Nemačka računala? Gospodo, nisu svi poput nas Balkanaca, koji jedva čekaju da nestanu, da budu asimilovani ili, kako se to licemerno nahziva, da budu „integrisani“?! Ljudi, posebno oni iz muslimanskih zemalja nikada, ni za kakve novce, neće pristati da budu „nemci“, niti će napustiti svoje običaje i religiju, bez obzira koliko dugo živeli u Nemačkoj.

banat1952

pre 8 godina

Pa gospodjo Merkel srecna ti Nova 2016. A sad izadji ti malo na ulicu,pa neka tebe pojure,i daj Boze stignu.Matora glupaco,zar ne vidis da Amerima i Englezima sluzis kao Trojanski konj u razaranju Evrope i Rusije.

XXL

pre 8 godina

Zanima me kako su nemački mediji izveštavali o "silovanjima" iz "okupiranog Sarajeva"? Kako sada treba da izveštavaju srpski mediji? Da li i srpska javnost treba da bude "šokirana"? Da li srpski narod treba da "osudi" dešavanja u Nemačkoj? Gde je Nemačka bila i na kojoj strani kada je srpskom narodu bilo teško i kada je napadan? Toliko pitanja za nas i njih .... lako je bilo bacati "kamenje" i bombe po Srbiji, a sada ... "Meine Kampf" u škole ... da nije malo kasno?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija