• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

11.01.2016

10:49

NAGODIO SE! Bajatović uplatio novac u humanitarne svrhe!

Politika

NAGODIO SE! Bajatović uplatio novac u humanitarne svrhe!

Podeli vest

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović nagodio se s tužilaštvom i uplatio u humanitarne svrhe 200.000 dinara, čime je odbačena krivična prijava koju je protiv njega podnela Agencija za borbu protiv korupcije, a za istu sumu, kako pišu "Večernje novosti", krivicu je "izbrisao" i bivši član Upravnog odbora EPS Živojin Vuletić

Primenom načela oportuniteta (nagodbe), prijave su odbačene, uz "presudu" da određeni iznos uplate kao humanitarnu pomoć.

Ova dva funkcionera, čiji su slučajevi dobili epilog tokom prošle godine, dobili su prijave zbog osnovane sumnje da su namerno izbegli da Agenciji prijave kompletan spisak imovine i prihoda ili su u svojim raportima napisali netačne podatke.

Zakon je, inače, propisao da za krivično delo prikrivanja imetka ili davanja lažnih podataka sledi zatvorska kazna od šest meseci do pet godina. U Agenciji, međutim, ukazuju da se nagodba sve češće koristi da bi se funkcioneri "amnestirali" od prave odgovornosti.

(VIDEO) BAJATOVIĆ OTKRIO: Mesečno inkasiram 16.500 evra!

Pred Agencijom traje postupak protiv Bajatovića i zbog sumnje da je u sukobu interesa jer, osim što obavlja funkciju prvog čoveka "Srbijagasa", sedi u još nekoliko fotelja.

Na osnovu navoda Agencije, zbog neprijavljivanja imovine, ranije su podnete i krivične prijava protiv nekadašnjeg poslanika Dragana Tomića, a postupci traju protiv bivšeg člana Vlade Vojvodine Gorana Ješića i poslanika DS-a u Skupštini Srbije Dragana Šutanovca.

Funkcioneri neretko krše i zakonsku odredbu koja propisuje rokove za slanje imovinskih karti. Često im se dešava da "zaborave" da podnesu izveštaj o imetku, posebno kad napuste funkciju.

- Volela bih da su se neki slučajevi završili drugačije, a ne odbacivanjem naših krivičnih prijava protiv funkcionera posle njihove uplate, takoreći, zanemarljivih iznosa u humanitarne svrhe - izjavila za Novosti direktorka Agencija za borbu protiv korupcije Tatjana Babić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

...Ето колико данас на српском "тржишту" кошта "килограм" - части...?!

vera

pre 8 godina

Čovek,,.večito gladan ,, proklete pare ,,mani mani mani..SAMO,,JA,, ..................................................................................................................

Zika

pre 8 godina

Овај износ није ни 5 % од месечних примања Бајатовића. Докле бре више да он има толика месечна примања. вучићу, реагуј бре!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija