• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

12.01.2016

10:08

CVIJANOVIĆ: SAD želi oslabljenu Srbiju!

Politika

CVIJANOVIĆ: SAD želi oslabljenu Srbiju!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik portala “Novi standard” Željko Cvijanović, gostujući na Tv Pink, govorio je o srpskom naoružanju, odnosima Srbije i Rusije, kao i o stavovima SAD prema našoj zemlji i zemljama u regionu

- Živimo u veoma turbulentnom vremenu, prisustvujemo jednom momentu kada SAD svoj uticaj počinju da pojačavaju vojnim putem u regionu. To je naoružavanje Hrvatske, Crna Gora će pristupiti NATO, Makedonija je sve bliža NATO i tu negde ostajemo mi - rekao je Cvijanović, dodajući, da ćemo tek videti da li su našoj zemlji SAD prijatelji.

On je ocenio da je njihov koncept stabilnog Balkana - oslabljena i razorena Srbija.

- To je britanska geopolitika iz 19. veka, koju su Amerikanci nasledili i unapredili - objasnio je Cvijanović.

Na pitanje voditeljke zašto je to tako, Cvijanović je odgovorio da je Srbija jedina država čiji je uslov opstanka njena samostalnost.

- Neke druge države oko nje mogle su da budu vazalne i čak da napreduju. Srbija kao prostorni faktor to nije mogla i samo može da postoji, ili razorena, ili samostalna - istakao je Cvijanović.

On je rekao da je baš zbog toga potez sa naoružavanjem iz Rusije veoma značajan i da prvi put imamo javnu izrečenu nameru Srbije da se naoruža.

Cvijanović je rekao da je Srbija stavila bitnu ogradu, da je to defanzivno naoružanje.

- Srbija ne želi da vrši agresiju, već da se brani i prvi put imamo javno izrečeno javno obećanje Rusije da pomogne Srbiji i to je veoma važno za stabilnost Balkana - istakao je Cvijanović, dodajući da "ako ste slabi vi mamite neprijatelje”.

Na pitanje da li je naoružanje Srbije neka vrsta izgovora što NATO naoružava Hrvatsku, ili smo naterani, Cvijanović odgovara da – kada se Hrvatska naoružava raketama dometa do 300 km i kada se u Hrvatskoj politički faktori hvale da može raketa do Niša da dobaci, vidite da tu nešto nije u redu - i zapitao se zašto nisu rekli da imaju rakete koje mogu da dobace do Pešte, ili do Beča.

- Ovo sve podseća u malim razmerama na hladni rat između Rusije i SAD. Mi ovim mnogo više čuvamo Balkanski mir nego što ga naoružavamo - zaključio je Cvijanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

..... Слобода се брани.... - ОРУЖЈЕМ...! ( између осталог...)

bosa

pre 8 godina

čovek 100% upravu. konačno da je neko od novinara izneo pravo gledište naše stvarnosti.

vera

pre 8 godina

Cvijanović,, svaka Vam reč ,pogađa u centar......

Mia

pre 8 godina

Znamo mi to jako dobro i odavno i zato sam protiv njih

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija