• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.01.2016

10:59

IZBORI: Pajtić pozvao opoziciju na okupljanje 19. januara!

Politika

IZBORI: Pajtić pozvao opoziciju na okupljanje 19. januara!

Podeli vest

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić pozvao je danas sve stranke proevropske orijentacije na sastanak 19. januara kako bi se dogovorili o nastupu na izborima


Pajtić je za TV N1 rekao da DS na nacionalnom nivou ima podršku od 11 odsto, u Vojvodini 20 odsto i da ne može da računa da će sama, u ovom trenutku, smeniti vlast, zbog čega će pozvati sve opozicione stranke na sastanak 19. januara kako bi se dogovorili o nastupu na izborima.

- Mi sa 11 odsto podrške ne možemo da računamo da smenimo vlast u ovom trenutku. Zbog toga ćemo 19. januara i sada upućujem poziv (a uputićemo ga i zvanično i pismeno) svim strankama proevropske orijentacije koje u ovom trenutku nisu deo vlasti da sa nama razgovaraju o tome na koji način nastupamo na izborima, na koji način da se organizujemo i pružimo otpor režimu koji je osiromašio gradjane, koji nas je zadužio - rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, razgovaraće se sa strankama van vlasti, proevropskim, koje će morati da potpišu da neće ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) nakon izbora. 

On je istakao da se DS sprema za izbore na svim nivoima i dodao da u situaciji medijske blokade, nije lako doći do gradjana ali da će uspeti u direktnim razgovorima i kampanji "od vrata do vrata".

Pajtić je rekao i da će, ako DS preuzme odgovornost da vodi državu, doneti odluku o zamrzavanju prijema novih članova jer se stranke doživljavaju kao biroi za zapošljavanje i ta praksa partijskog zapošljavanja mora da prestane.

Komentarišući najavu lidera SNS-a Aleksandra Vučića da će od Glavnog odbora stranke tražiti odobrenje za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora pre Skupština stranke, Pajtić je rekao:

- Kao da njemu treba odobrenje. Najveći problem je što u ovoj zemlji odlučuje jedan čovek koji je preuzeo zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast. Zato zemlja stoji ukopana. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
banat1952

pre 8 godina

O kojim ti procentima pricas zutacu,i o kojoj medijskoj blokadi,iel onoj na zutom RTS-u,B-92,Kuriru,Blicu,RTV-u. Badava vristis,posle pokrajinskih izbora ides u istorijsku kanalizaciju-ad akta,a posle Toga ces saradjivati sa neki drugim organima drzave Srbije.

Lala iz Banata

pre 8 godina

... Мој савет...!! Закажеш састанак Опозиције у Бодруму..!! ...И Сигурно добијаш - ИЗБОРЕ..!! ... 100% кад ти - каже: Лала из Баната..!! И не само то...Та има сви да ти.... "ДОЂУ"....... - ... по хиљаду Евра..!!

Cole5

pre 8 godina

Kako sam sebe bodri, da ce on s`nekim da promeni nešto. A gaće mu sve vreme pune od straha jer posle reforme sudstva i smene žutih lopovskih sudija i tužioca sledi mu višegodišnja zatvorska kazna zbog lopovlika... Šta misli da smo glupi i da će uz pomoć Soroša da ponovo dodje na vlast. Neće moći, jer kroz istoriju parlmentarizma u Srbiji svaki put kad su demokrate bile na vlasti Srpskom narodu je pucala koža. Ko neveruje nek malo prolista istorijske podatke i videće da li sam upravu ili ne vezano za ovu žutu lopovsku bandu i njihovo večito koolabiranje sa protivnicima dršave ( odnos Davidović Stjepan Radić sve do ubistva radića u parlamentu...)

pedja

pre 8 godina

I pružimo otpor režimu,koji je osiromašio građane,koji nas je zadužio!!!!! A TO SAM JA Bojan Pajtić glavom i dupetom ,nezaboravite devetnesti i ponesite koju kintu ovi nam nedaju ništa

vera

pre 8 godina

Pajtić ..glup sam ..šta je tu smešno..........................

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17