• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

16.01.2016

22:22

NEĆE DA BUDU SABIRNI CENTAR! Hrvatska razmatra ponovno zatvoranje granica!

Politika

NEĆE DA BUDU SABIRNI CENTAR! Hrvatska razmatra ponovno zatvoranje granica!

Podeli vest

Međunarodni sekretar Hrvatske demokratske zajednice Miro Kovač poručuje da Hrvatska neće i ne sme da postane sabirni centar, da mora da bude oštra i efikasna, a bude li potrebno i da zatvoriti granice i fizički ih zaštititi

Govoreći o mogućim potezima nove hrvatske vlade nakon što u Nemačkoj jačaju pritisci na kancelarku Angelu Merkel da odustane od politike "otvorenih vrata" prema izbjeglicama, Miro Kovač je u Dnevniku HTV-a rekao da ukoliko Slovenija i Austrija zatvore granice, da će to morati da učini i Hrvatska, što će izazvati domino efekt pa će to da učini i Srbija prema Makedoniji.

- Hrvatska će morati da bude vrlo oštra i efikasna i moraće da koristi vojsku kako bi zaštitila granice - odgovorio je Kovač.

Na pitanje razmatra li se i podizanje žičane ograde, Kovač kaže da u saborskoj većini još nije zauzet stav o i da će nova Vlada brzo zauzeti stav prema izbegličkoj krizi.

Ocenjuje da je Vlada u odlasku posvađala Hrvatsku sa susedima i da nije pokazala efikasnost. Dodaje da će nova hrvatska vlada sa susedima biti u kooperaciji, a ne u konfrontaciji.

- Bude li potrebno zatvoriti granice, razmotrit ćemo i njihovu fizičku zaštitu i nova hrvatska vlada će morati tome da pribegne" -kaže Kovač.

BLOKADA EU: Srbija obaveštena o zatvaranju granica Austrije i Slovenije!

Na pitanje o angažovanju Oružanih snaga, kaže da je i to moguće uz prethodne zakonske izmene. 
Kovač je kategorički otklonio mogućnost da Hrvatska postane zona čekanja i sabirni centar. 

- Postoje naznake da bi Austrijanci u nekoliko narednih dana mogli da zatvore granice, a nakon toga bi to mogli da učine i Slovenci, pa postoji opasnost da oni koji budu prolazili kroz Hrvatsku, ovde "zapnu" i tu ostanu - upozorava Kovač.

Naglašava da Hrvatska ne može dugoročno da bude sabirni centar Evropske unije, jer ti ljudi ne žele da budu u Hrvatskoj.

EU LICEMERI! Traže da Srbija na silu zadrži 30.000 izbeglica!

- Potrebno je rešenje koje će uključiti sve članice Evropske unije, posebno na tzv. balkanskoj ruti, ali dok to ne profunkcioniše, moraćemo da imamo nacionalno rešenje - ističe Kovač.

STEFANOVIĆ: Očekujem jasan stav EU o migrantima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

A ŠTA smo Mi srbende na "balkanskoj ruti"? Magarci za tapšanje? Jer "uspešno" umesto njih podnosimo teret EU? Čak smo dobili i nov naziv za Srbiju - "Zapadni Balkan". Više niko i ne spominje rutu kroz Srbiju već - "Zapadni Balkan". A gde je istočni, severni i južni Balkan? Obzirom da je Kosovo i Metohija odvojeni deo Srbije ako prihvatimo nove narode tada ćemo postati i država "Zapadni Balkan". Bar nećemo dugo čekati na novo ime kao Makedonija. I na kraju zašto? Kod svih je nastupilo otrežnjenje.

banat1952

pre 8 godina

Samo da nam se ne omakne,pa Srbija uz svesrdnu pomoc,nasih "prijatelja" sa zapada postane sabirni centar.

djokica

pre 8 godina

A su nesposobni ti Rvati. Imate more popakuje te ih u brodove i pravac Hitalija. Problem rešen.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija