• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.01.2016

16:24

ĐURIĆ U BRISELU: Beograd ne prihata nikakvu reviziju sporazuma o ZSO!

Politika

ĐURIĆ U BRISELU: Beograd ne prihata nikakvu reviziju sporazuma o ZSO!

Podeli vest

Vlada u Beogradu je u dijalogu sa Prištinom uputila jasnu poruku da neće prihvatiti reviziju niti ponovno menjanje onoga što su premijeri Srbije i Kosova utvrdili 25. avgusta radi formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu, izjavio je u Briselu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić

Posle tehničkog dijaloga s predstavnicima Prištine o sprovođenju sporazuma o ZSO, priznavanju univerzitetskih diploma i slobodi kretanja preko administrativne linije, Đurić je istakao da je srpska delegacija u Briselu uputila jasnu poruku međunarodnoj zajednici i predstavnicima Albanaca da Beograd želi da sprovede sve sporazume do kraja i u celosti.

- Mi očekujemo da oni delovi sporazuma koji su za nas važni budu sprovedeni do kraja - rekao je Đurić.

Na pitanje da li na dijalog može uticati ocena Ustavnog suda Kosova da neki delovi sporazuma nisu prihvatljivi, Đurić je rekao da je sporazum potpisan uz podršku međunarodne zajednice, a da pregovori o tome nikada nisu vođeni ni sa kakvom akademskom institucijom.

KRAJ DIJALOGA BG-PR?! Mustafa ostaje pri svome, ne ide u Brisel

Upitan da li smatra da će kosovski premijer Isa Mustafa doći 27. januara na zakazani dijalog na najvišem nivou u Brisel, Đurić je kratko odgovorio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić spreman da dođe.

Đurić je naveo da je cilj Beograda da stvori što bolju političku atmosferu pred sastanak dva premijera u Briselu i naglasio da se u EU veoma ceni neupitna posvećenost Srbije normalizaciji odnosa s Prištinom, kao i sprovođenju svih dogovora o uspostavljanju ZSO.

- Premijer Vučić drži reč da će Srbija poštovati sve sporazume i sprovoditi ih u delo - dodao je Đurić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

За дијалог је потребно - двоје...!?

banat1952

pre 8 godina

Ovo sa Siptarima i Briselom vise lici na igru "gluvih telefona".

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija