• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2016

12:19

POTVRĐENO: Sutra presuda Oliveru Ivanoviću!

Politika

POTVRĐENO: Sutra presuda Oliveru Ivanoviću!

Podeli vest

U Euleksu je potvrđeno Tanjugu da će sutra biti izrečena presuda u slučaju koji se vodi protiv Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašciha i još trojice Srba

Portparol Euleksa Dane Koruga izjavio je Tanjugu da će presuda Ivanoviću, Delibašiću i još trojici Srba biti izrečena sutra u 10 časova u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici.

- Tokom sednice pristup medijima biće ograničen i mere bezbednosti biće podignute - rekao je Koruga.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Dragoljub Delibašić, advokat Ilija Vujačić, pravnik Nebojša Vujačić i profesor Aleksandar Lazović, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Ivanovićeva porodica očekuje oslobađajuću presudu. Njegova supruga Milena Ivanović Popović kaže za Tanjug da porodica i posle svega veruje u pravdu i očekuje oslobađajuću presudu.

- Svaka druga presuda značila bi skandal za Euleks i početak kraja njihove misije koja bi donošenjem eventualno neke druge političke odluke pokazala da nije u stanju da obavi svoj osnovni zadatak, a to je da svima nama obezbedi pravnu i svaku drugu sigurnost - rekla je Ivanović Popović.

I advokat Nebojša Vlajić izjavio je ranije Tanjugu da očekuje oslobađajuću presudu, koja je jedino moguća u situaciji kada tužilac, kako je ocenio, nije ponudio ni jedan dokaz za navode optužnice.

Ivanović i Delibašić se nalaze u kućnom pritvoru, dok ostala trojica Srba suđenje dočekuju braneći se sa slobode.

Ukupno je 81 svedok saslušan je u sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija