• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/danas

26.01.2016

22:55

UNAPRED SE PREDALI: Ovo je "tajni" plan opozicije za rušenje Vučićeve vlasti!

Politika

UNAPRED SE PREDALI: Ovo je "tajni" plan opozicije za rušenje Vučićeve vlasti!

Podeli vest

Pobeda zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima 2017. vodi ka rušenju vlasti SNS, smatraju lideri DS, LDP i SDS, saznaje Danas

Kako kažu izvori lista iz ovih partija, predstavnici ovih stranaka uveliko ozbiljno razgovaraju o načinu na koji bi u dva koraka vlast Aleksandra Vučića mogla da bude pobeđena.

Sagovornici Danas navode da su prvi korak i cilj u tom planu pobeda na predsedničkim izborima koji slede 2017. 

Zato je, kažu oni, važno naći zajedničkog kandidata proevropske opozicije koji bi najpre prošao u drugi izborni krug, a zatim, veruju u ovim strankama, i pobedio kandidata SNS. 

Kako Danas saznaje, iako je dosta rano, već sad se razmišlja o tom kandidatu, a kako je rečeno listu, nekadašnji predsednik Srbije, trenutno lider SDS Boris Tadić, za sada se sam ne nameće kao jedini izbor. 

PAJTIĆ: Ne mogu sam da smenim Vučića!

Ranije se, podsetimo, u medijima kao kandidat opozicije spominjao i zaštitnik građana Saša Janković, ali konačnog rešenja nema s obzirom na to da ima vremena za ozbiljan razgovore na tu temu. 

U ovim strankama ocenjuju da je Tomislav Nikolić predsednik koji ne odgovara građanima koji su orijentisani ka Evropskoj uniji i da bi on čak i uz Vučićevu podršku, izgubio predsedničku trku bilo od koga ko mu se suprotstavi u drugom krugu. 

Kako list piše, opozicija ne isključuje ni mogućnost da Vučić odluči da se ide na prevremene predsedničke izbore, iako signali iz njegovog okruženja govore da do toga neće doći. 

Drugi korak u osvajanju vlasti je dobar rezultat na parlamentarnim izborima, kada god se raspišu, bilo za četiri ili za dve godine, naravno uz veliku pomoć i podršku predsednika države koji bi bio na njihovoj strani. 

SAMO ŠTO SE NISU POBILI! Ništa od novog DOS, takozvana opozicija ide u četiri izborne liste

Iako se ovaj plan uveliko razrađuje, okosnica svih razgovora trojice lidera Pajtića, Jovanovića i Tadića je nastup na predstojećim republičkim izborima koji bi mogao da bude uvod u dalju saradnju i, kako se nadaju, ostvarivanje plana o smeni sadašnje vlasti. 

Posle sastanka u petak, kojem nije prisustvovao Pajtić, u utorak su u ovim strankama očekivali da se trojica lidera čuju telefonom i dogovore o daljim planovima za razgovore o jedinstvenoj listi ili pak o izlasku u dve kolone. 

IZ ŠUPLJEG U PRAZNO: Opozicija bez dogovora!

Prema saznanjima Danas, još nije postignut dogovor o tome, a ukoliko se dogovore o izlasku na jednoj listi tek predstoje ozbiljni razgovori i pregovori o prvom na listi i nosiocu liste. 

Sagovornici Danasa kažu da je svima cilj što veća izlaznost na izborima jer bi ona mogla da utiče i na rezultat koji bi proevropska opozicija mogla da ostvari. 

Demokratska stranka u sredu održava sednicu Predsedništva kao pripremu za sednicu stranačkog Glavnog odbora koji bi trebalo da bude održan ovog vikenda kada se očekuje stav tog tela o saradnji sa LDP i SDS. 

Postoji mogućnost i da se odluka GO odloži ukoliko Predsedništvo do tada ne zauzme jasan stav o tome treba li na izbore ići sa svojom listom ili na listi sa liberalima i socijaldemokratama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Рачун "без крчмара" ништа - не ваља...Једина озбиљна опозиција СНС-у и Вучићу је Војислав Шешељ...упамтите то...

maja

pre 8 godina

Ko u Srbiji da glasa za ove ??? Ne vrede ni po lule duvana,!

Cvele

pre 8 godina

Cak da svi homoseksualci glasaju za Pajtica,ne moze preci cenzus

sekira

pre 8 godina

a sta ruse,,srbiju,nacionalni ponos,da nastave sa prodajom,srbije,,opozicija su srbiji ,pozicija stranim gazdama

luka

pre 8 godina

DOK GOD OVI POLITICARI IZ 90 TIH ROTIRAJU NEMA SPASA ZA SRBIJU

UFOLOG

pre 8 godina

Potpuno si u pravu. A ja ću samo da dodam pored političara i uvozni lobi koi truje i koči domaću proizvodnju.

Petar

pre 8 godina

Prvo Boris Tadić nikada nije bio i nikada neće biti dobar predsednik Srbije. On je, kad god mu se pružila prilika rekao da je Vučićeva vlada poptuno nekompetentna. Da vidimo šta je Tadićeva potpuno kompetentna vlada uradila. Nije rešio Žeželjev most u Novom Sadu od 1999 godine, nije rešio pitanje Kosova (a mogao je) zadužio zemlju a sebi prigrabio ogromne pare. Čestitamo mu na tome, zaista je potpuno kompetentan.

Deda Trifun

pre 8 godina

Jedino nikako da shvate da je njihovo vreme "prohujalo sa vihorom"!

Manojlo

pre 8 godina

Ko će verovati tim ljudima koji rasparčavaju svoj rodni dom!? tako bi i srbiju rascepkali na regione pa se postavli za vladare svaki na svome delu, od Srbije bi ostao samo Beograd do Kragujevca i Požarevca. Oni svi zajedno ne treba da budu ni opzicija, ništa ne umeju da urade. Ovi sada su derikože, zadžuju zemlju do guše, procvata nema i ako se grade putevi i železnica, nema privrede. sav viđeni hvalospev je samo svečano carevo odelo, a car go kao pištolj. Srbija hrli dubokoj propasti goroj nego u vreme Miloševiča. Doći će neki novi Čiča Avram u nekom trenutku da je spase, kada će biti ne zna se.

lale

pre 8 godina

Zaboravili ste Vesnu i Micunovica.A i Canak bi bio dobar.

prosveta26

pre 8 godina

Ne važe reči one pesme Lepe Lukuć "Do izvora dva putića"..za vas,petooktobarske prvoborce obojene u žuto,svi putevi prema srpskom trezoru su blokirani.

car

pre 8 godina

MA sve to pada u vodu,Zorana ce smeniti i oboriti Vucica,uz pomoc Kori.

lav

pre 8 godina

Pajtić je poglavica, Vojvođana ," narod se ne pita !"Ja sam"Vojvođanin i hoću da se pitam. Glasao sam za VUČIČA i opet ću da glasam za VUČIĆA .. ako sam zbog toga PONTRON ,* neka sam, meni ne smeta*

dragan

pre 8 godina

svi dosovci da se sakupe i da nadju novog kostunicu pa nemaju sanse u borbi sa vucicem jer narod vidi sada ko je uzimao i otimao a ko radi.\n

milica

pre 8 godina

NAJBOLJE DOVESTI VLADU JAVNOG SPASA SA NOVIM LJUDIMA KOJI NISU OGREZLI U KRIMINALU ,POTPUNO NOVI MLADI LJUDI PO MOGUCNOSCU IZ DIASPORE SA PAMETNIM MLADIM LJUDIMA IZ SRBIJE DA SE UDRUZE

Ivanka

pre 8 godina

Pobeda nenacionalnih snaga na predstojećim izborima, udruženih posle u koaliciji sa građjanskim strankama, znači - DALJE RASTAKANJE i UNIŠTAVANJE - DRŽAVE SRBIJE..!!.. Koji Srbin to ne shvati neka stavi "prst na čelo" - pre nego što "stavi cev".....Osvestite se Vi, koji ćete uskoro postati Nacionalna manjina u - sopstvenoj državi...!!!

Nada

pre 8 godina

Zao mi je ponekada novinara iz opozicijonih novina.Samo sto ne biju ove njihove sto su takve budale.Nemaju ni disciplinu ni ideje .Oni bi samo da se vrate da nastave opstu pljacku.Sljam.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17