• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.01.2016

23:37

PUPOVAC, SRBIN MEĐU HRVATIMA: Desničari uzrokuju haos u Hrvatskoj!

Politika

PUPOVAC, SRBIN MEĐU HRVATIMA: Desničari uzrokuju haos u Hrvatskoj!

Podeli vest

Predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj i posalanik u Saboru Milorad Pupovac ocenio je da u Hrvatskoj nastaje "jedna vrsta haosa" koji je prouzrokovan ekstremno desničarskim ambijentom

- Ako se to nastavi, onda će naše mogućnosti za komunikaciju i saradnju sa strankama koje čine novu vlast u Hrvatskoj biti sužene - kazao je Pupovac za Radioteleviziju Vojvodine.

Dodao je da ne može da zamisli da bi Beograd mogao imati dobre odnose sa politikom kakvu vodi Zagreb.


Pupovac je kazao da bi odnosi hrvatske i srpske vlade možda mogli da budu dobri kada ne bilo dogadjaja "uperenih" protiv Srba.

USTAŠKOM MINISTRU SE DRMA FOTELJA: Crnoja tužbama preti medijima i novinarima

- Teško je zamisliti da bi Beograd mogao imati dobre odnose sa politikom u Zagrebu u kojoj bi postojali elementi koji su sada na snazi, koji bi tražili popis izdajnika, agresora, organizovali profašističke skupove u centru grada i proterivali istaknute Srbe - kazao je Pupovac.


PUPOVAC, SRBIN U HRVATSKOJ: Novoj vladi u Zagrebu nije u planu saradnja sa Srbijom?!
 

Kako je naveo, u Hrvatskoj se nastavlja revizija istorije, a novi ministar kulture, istoričar Zlatko Hasanbegović, istovremeno je i predsednik Nadzornog odbora proustaškog Počasnog blajburškog voda.

KARAMARKO: Dolaskom HDZ-a nehrvatstvo maknuto sa svih nivoa

Pupovac je rekao da je to prvi put da u Vladi Hrvatske "sede" ljudi koji su povezani sa proustaškim pokretima, koji negiraju antifašizam i ljudska prava.

Dodao je da se plaši da će se stvari oteti kontroli.

PAO USTAŠKI MINISTAR: Incijator registra izdajnika, Mijo Crnoja podneo ostavku!

Pupovac je kazao da u poslednje vreme Srbi u Hrvatskoj sve više strahuju i da se zbog toga u drugi plan stavljaju pitanja razvijenosti, zapošljavanja, školstva, zastupljenosti manjina, kao i pitanje identiteta.

Dodao je da je nedopustivo da 25 godina nakon rata Srbi "žive sa osećajem straha da će komšija prepoznati njihov verski i etnički identitet".

Pupovac je najavio da će sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem u Beogradu razgovarati o političkim prilikama i o položaju Srba u Hrvatskoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Са фашизмом нема договора....он мора бити уништен! Нажалост он се проширио као карцином - на целу Европу и Америку... Што се тиче Фашизма у Хрватској - преостали Срби у Хрватској ( они лојални као што је то Пуповац, који су умислили "суживот" са фашизмом..) су само "тумор.маркер" - данашње његове снаге и организованости у свом политичком деловању.... Независна Хрватска може опстати и деловати само као фашистишка "мимикрија"- јер то је оно што им је стални заједнички именитељ - док се не створе "увјети" за отворено УСТАШКО ДЕЛОВАЊЕ....Ко мисли живети тамо...- Нек му је Бог у помоћи.... Али неке околности говоре, да ће доћи дан "Д" и њима....

HRVAT

pre 8 godina

Gospodine Pupovac kako vidim na sliki vi ste u odijelu siti i napiti...ne izgledate da dolazite iz nekog koncetracijskog logora....politika je dobra ako je znas srkat....\n

Alex

pre 7 godina

A sta bi trebao da bude obucen u zatvorsku uniformu sa tetoviranim serijskim brojem na ruci. Znamo jako dobro hrvatske planove i vas bolesni um koji se granici sa psihopatijom kakvu svet nije video. Nacija koja je usvojoj istoriji imala konc logor za decu ne moze biti normalna samo bolesna ato hrvati svakim danom potvrdjuju.

JamesBond

pre 8 godina

Pupovec je jadni i napaćeni hrvatski Srbin, kako i izgleda. Srpstvo i srbovanje mu je zanat, kao i mržnja prema narodu kojem pripada država iz koje dolazi. Preseli se brate u Srbiju pa od tamo pričaj što želiš o Hrvatskoj i mrzi je ali od tamo...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija