• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

30.01.2016

12:31

BOŽOVIĆ: Zabrinjavaju velika ovlašćenja komunalne policije!

Politika

BOŽOVIĆ: Zabrinjavaju velika ovlašćenja komunalne policije!

Podeli vest

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da je usvajanjem Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji, ta služba dobila "zabrinjavajuće velika" ovlašćenja

Kako je saopštila DS, Božović je ocenio da je vlast na taj način "ponizila policiju i poslala jasnu poruku svima koji ne rade u njihovom partijskom interesu".

- Dok policija Srbije nema zimske uniforme, dok se štedi na sredstvima za rad, dok im se smanjuju plate i dnevnice, dok se otpuštaju policajci i pored očiglednog manjka njihovog broja na ulicama gradova Srbije, ulaže se novac u komunalnu policiju kojoj se povećavaju ovlašćenja i koja sve više liči na partijsku vojsku Srpske napredne stranke - ocenio je Božović.

Vlada Srbije usvojila je ranije Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji u kom se navodi da policajci mogu legitimisati prekršioce, ali ih i privesti prekršajnom sudu.

Novo ovlašćenje komunalne policije je pravo da od građanina zatraži obaveštenje o pitanjima koja su od značaja za njeno postupanje, uz ogradu da građanin nije u obavezi da to obaveštenje pruži.

Komunalna policija može izvršiti ne samo proveru identiteta lica koje krši propise iz njenog delokruga, već i onih lica koja se zateknu na mestu kršenja propisa, kao i da bez odlaganja može privesti nadležnom prekršajnom sudu prekršioce.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lav

pre 8 godina

Gosp. Božović,šuplja glava!, plaši se onoga što nerazume .

Miso

pre 8 godina

Balsa Bozovic poceo o nekom i necem da vodi brigu.Ali samo do izbora,posle ce nastaviti da se bavi sobom i povecanjem svojih materijalnih dobara.Ali dobro covek je iz pokreta zutih i njihova briga o gradjanima Srbije traje koliko i predizborna kampanja.Pa znamo ih nisu bili bas malo na vlasti.

Misa_Belgrade

pre 8 godina

Neverovatno je koliko političari mogu da budu plitki. Nije morala država uopšte da formira komunalnu policiju već njihove nadležnosti da prebace na postojeću policiju uz povećanje broja izvršilaca. Da li bi tada ingirencije policije bile sporne? Samo tada bi kritikovali kako država preko policije kontroliše sve i opet ne bi valjalo. Komunalna policija je vezana za lokalnu samoupravu i to je dobro, pa ne vidim šta je tu loše? Ako smeta što komunalna policija sada ima pravo da legitimiše i odstrani lica koje pravi nered, zar treba dopustiti da svaki put komunalna policija treba da zove klasičnu policiju da reši jedan prost incidentni problem?! Bilo bi glupo, zar ne?

Željko

pre 8 godina

Komunalna policija u Beogradu je izmišljena i formirana u vreme vlasti DS, kada je gradonačelnik bio Dragan Đilas!. Zaposlili su partijske kadrove, a sada se Balša nešto buni.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija