• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

02.02.2016

10:27

KOLINDA NEĆE DA UGOSTI TOMU! Nikolićeva poruka papi Franji o Stepincu mnogo naljutila Hrvate!

Politika

KOLINDA NEĆE DA UGOSTI TOMU! Nikolićeva poruka papi Franji o Stepincu mnogo naljutila Hrvate!

Podeli vest

Poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Hrvatskoj, koja je više puta najavljivana u poslednje vreme, odložena je na neodređeo vreme, odlučili su u Zagrebu

Kako piše "Jutarnji list", Hrvate je mnogo naljutila poruka koju je Tomislav Nikolić saopštio Papi Franju, u kojoj je izneo svoj stav i činjenice protiv kanonizacije hrvatskog nadbiskupa Alojzija Stepinca, jednog od bliskih saradnika ustaškog poglavnika Anta Pavelića tokom Drugog svetskog rata, kada su na stotine hiljada Srba ubijene ili pokrštene u NDH.

Tomislav Nikolić se jesenas u Vatikanu sastao sa Papom Franjom i tom prilikom mu izneo svoje protivljenje i brojne argumente zašto ne bi trebalo Alojzija Stepinca proglasiti svecem,

- Izložio sam svoje viđenje uloge kardinala Stepinca i katoličkog sveštenstva u NDH, koji su odgovorni za to što, ako nisu direktno učestvovali u zločinima, ćutali su pred svim što se u to doba događalo - objasnio je Nikolić po povratku iz Vatikana.

NIKOLIĆ: Papa ne želi da Stepinac svađa hrišćane!

Hrvatski državni vrh, na čelu sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, smatra da je Tomislav Nikolić ušao u oblast verske politike i da nije smeo da se meša u unutrašnja pitanja katoličke crkve, a kanonizacija Alojzija Stepinca je, po njihovom mišljenju, jedna od tih tema.

Zbog toga je, prećutno, poseta predsednika Srbije Hrvatskoj odložena do daljeg.

KOLINDA U VUKOVARU: Moramo da živimo zajedno, ali nemam pojma kako!

(FOTO) KOLINDA NIJE ZABORAVILA TRI POLJUPCA: Evo kakvu je čestitku poslala Tomi...

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Политичари из Хрватске, спочитавају - политичару из Србије..."Да је ушао у област верске политике"..." и да није смео да се меша у унутрашња питања - католичке цркве"....итд. Има ли ту ХИПОКРИЗИЈЕ. У Чему се она огледа...?.... ( Питам децу из - првог основне...?)

PAVLE Prvi

pre 8 godina

PAVLE Prvi Cvaki Srbin I Srpsko dete treba da procitaju pismo Мусолинијевог генерала Александра Лузана који је у време НДХ писао: „Драги Дуче …Обилазећи сеоска места Столац,,Чапљину и Љубиње (између 60 и 130 км северно од Дубровника) сазнам од наших обавештајних официра да су Павелићеве усташе претходних дана починиле некакав злочин у селу Пребиловци и да ће, кад се то прочује, околни Срби поново да се узнемире. Недостају ми речи да опишем шта сам тамо затекао. У великој школској учионици затекао сам заклану учитељицу и 120 њених ученика. Ни једно дете није старије од 12 година. Злочин је неумесна реч.То је превазилазило свако лудило…“

lale

pre 8 godina

Sa njima netreba nista direktno da se prica.Samo preko Evropske zajednice.Samo si tako siguran u dogovor.

BANACANIN

pre 8 godina

E tu je laicko poimananje razlike izmedju katolickog i pravoslavnog hriscanstva. Katolici smatraju, bar tako prizilazi iz izjave Predsednice, da je genocid nad Srbima versko pitanje, te stoga politicari nemaju pravo da o tom zauzmu svoj stav. A opet mi laici pravoslavni hriscani mislimo da je svako ubistvo, a posebno genocid nespojivo sa nasim verskim ucenjem, pa samim tim i sa svestenatvom. Bice da Hrvatskoj treba da Stepinac kao svetac izbrise neizbrisivu istorijsku sramotu.\n

SRB

pre 8 godina

Она би му пре дала отрова него што би га угостила.

Bela Lada

pre 8 godina

Odavno se stidim postupaka i politike koju na stetu Srbije i naroda vode premjeri i predsednici !? Vise sam puta pitao, u cijem to interesu i zasto rade, zasto se ponizuju i sebe i drzavu,jesu li ucenjeni,prodane duse, izdajnici, prodavci vere za veceru.... bez dostojanstva, casti i ponosa !? Izvinjavaju se i za sta treba i za sta ni po koju cenu, srpske zrtve za njih su izgleda kolateralna steta, sta su zaista oni i kome pripadaju...? Mogao bi navesti serijal navoda, avi ???

Peca

pre 8 godina

A kako bi bilo da ona pozove Sekija na cvarke i da se dogovore za sledeću godinu Seki da kolje a ona da topi cvarke .Uh Al bi cvarci cvrcali....

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija