• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.02.2016

10:51

KONFERENCIJA O SIRIJI Vučić sa svetskim liderima uskoro u Londonu!

Politika

KONFERENCIJA O SIRIJI Vučić sa svetskim liderima uskoro u Londonu!

Podeli vest

Konferencija Podrška Siriji i regionu koja će biti održana 4. februara okupiće lidere iz celog sveta. Na njoj će pristustvovati i premijer Srbija Aleksandar Vučić. Cilj ovog skupa je uhvatiti se u koštac sa izazovom sakupljanja novca potrebnog da se pomogne milionima ljudi čiji su životi uništeni razarajućim građanskim ratom

Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka, Kuvajt, Norveška i Ujedinjene nacije će biti domaćini konferencije u Londonu, kako bi se sakupila značajna nova sredstva radi izlaženja u susret trenutnim i dugoročnim potrebama onih koji su ugroženi.

Ovaj događaj će biti nastavak prethodne tri konferencije, koje su, velikodušno, održane u Kuvajtu.

Sirija je zahvaćena najvećom humanitarnom krizom na svetu. Milijarde dolara međunarodne pomoći su potrebne da bi se pružila podrška ljudima. 

Konferencija će, takođe, pred sebe staviti ambiciozne ciljeve o obrazovanju i ekonomskim mogućnostima, radi transformacije života izbeglica zahvaćenih sirijskom krizom.

Domaćini Konferencije

Dejvid Kameron britanski premijer

Angela Merkel nemačka kancelarka

Erna Solberg norveška premijerka

Ban Ki Mun generalni sekretar UN

Sabah al-Ahmad al-Sabah kuvajtski emir

 

 

Inače, međuagencijska pomoć UN u 2016., za sirijsku krizu je procenjena na 7,73 milijarde dolara. Regionalnim vladama koje su pogođene ovim su potrebna dodatna sredstva u iznosu od 1,2 milijarde dolara, kao deo nacionalnog plana reagovanja.

Na konferenciji se očekuje učešće: predsednika Vlada Bugarske, Slovačke, Češke, Finske, Estonije, Švedske, Luksemburga, Grčke, Slovenije, Turske, Libana, Austrije, Belgije, Maroka, Kazahstana, Holandije, kao i predsednika  država: Hrvatske, Makedonije, Litvanije, Rumunije, Francuske, Švajcarske, ali i ministara spoljnih poslova: Mađarske, Kipra, Italije i Iraka.  

MERKELOVA U ISKUŠENJU: Nemačka vladajuća koalicija postigla sporazum o migrantima

EVROKOMORA U BRISELU: PKS podržava inicijative za rešenje migrantske krize!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lav

pre 8 godina

Nemamo mi u celoj Srbiji osobu, ko može bolje da vodi ovu umalo, potonulu Srbiju,* sem gospodina Vučića .* Hvala svima koji su uz premijera.......

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija