• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2016

19:54

TURSKI MEDIJI UHVAĆENI U LAŽI: Ministar policije negirao tvrdnje o zarobljenom srpskom snajperisti!

Politika

TURSKI MEDIJI UHVAĆENI U LAŽI: Ministar policije negirao tvrdnje o zarobljenom srpskom snajperisti!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Turske Efkan Ala odbacio je danas tvrdnje da je na jugoistoku te zemlje uhvaćen srpski snajperista koji se borio na strani ekstremista Radničke partije Kurdistana (PKK), javili su turski mediji

Nekoliko provladinih listova i novinskih agencija objavilo je prošle nedelje priču o tome da je u jugoištočnoj provinciji Sirnak, navodno, uhvaćen jedan srpski snajperista, a da je jedan snajperista koji je nedavno ubijen u istoj oblasti bio Srbin, prenosi turski list Zaman.

Turski mediji su ranije, takođe, preneli da su do sada turske snage bezbednosti ubile trojicu srpskih snajperista, pozivajući se na obaveštajne izveštaje.

PRLJAVA PROPAGANDA! Evo zašto je Turska izmislila da srpski snajperisti ratuju za Kurde!

U izjavi novinarima, ministar Ala je reagovao na te tvrdnje i rekao da to nije tačno.

- To nije istina. Bilo je stranih snajperista kao što je rekao naš premijer. Izveštaji o snajperisti iz zemlje koju ste pomenuli su spekulacija. Mi ne objavljujemo nacionalnosti boraca- rekao je Ala, navodi list.

Ministar je dodao da povremeno može doći do ilegalnih prelazaka iz Sirije u Tursku uprkos merama bezbednosti i to zbog nestabilnog stanja u kojem se Sirija nalazi, ali, rekao je, oni koji pređu ilegalno uglavnom budu uhapšeni.

TURCI DAJTE DOKAZE: Ambasada Srbije traži od Turske informaciju o navodnim srpskim snajperistima!

Ambasada Srbije u Turskoj je u nedelju objavila saopštenje u kojem kaže da očekuje da bude zvanično informisana o navodima turske vlade, kako bi relevantni turski i srpski zvaničnici mogli da sarađuju na razjašnjenju tih tvrdnji.

- Srbija je donela zakon koji oštro kažnjava bilo kakvu aktivnost te vrste. Ovakve tvrdnje se u svakom slučaju ne mogu, niti ih treba dovoditi na bilo koji način u vezu sa zvaničnom politikom ili aktivnostima Srbije i njenih institucija," navodi se u saopštenju ambasade koje je bilo prosleđeno turskim medijima.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
banat1952

pre 8 godina

Ne umeju Turski ljigavci ni da slazu kako treba. Pokusavaju da imitiraju Amere, ali nisu im ni do clanaka, sto se lazi i spinovanja, tice.

cekaj sta

pre 8 godina

Vise me podsecaju na klince u osnovnoj skoli koji naprave neko glupo sranje i onda pokusaju da slazu nesto... Znas? Onako da su prvi put simpaticni, a posle ti vredjaju inteligenciju...

Lala iz Banata

pre 8 godina

"Јака ствар"...?! ... Ухватите Ви наше медије да - говоре истину ...!?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17