• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2016

19:28

ACA KANALIZACIJA U SLUŽBI TAJKUNA I ŽUTE BANDE: RODIĆ pokušao da otme Studio B!

Politika

ACA KANALIZACIJA U SLUŽBI TAJKUNA I ŽUTE BANDE: RODIĆ pokušao da otme Studio B!

Podeli vest

Aleksandar Rodić posredstvom bivšeg člana Glavnog odbora SNS Vilibalda Erića nudio 300.000E da tajno preuzme gradsku televiziju... Obećavao i da će u narednih godinu dana isplatiti još milion evra u kešu!?!

Gazda "Kurira" Aleksandar Rodić pokušao je ovih dana da tajno preuzme beogradsku televiziju Studio B, otkriva Informer!

Rodić, koji je u narodu poznat kao Aca Kanalizacija, ponudio je vlasnicima Studija B 300.000 evra ne bi li tajno preuzeo kontrolu nad tom televizijom. Rodićevu ponudu preneo je bivši član Glavnog odbora SNS Vilibald Erić, koji je rekao i da je Rodić spreman da garantuje da će u narednih godinu za beogradsku televiziju isplatiti još milion evra, ako treba i u kešu!!!

Potez očajnika

Prema rečima naših izvora, Rodić očajnički pokušava da pre početka predizborne kampanje dođe do televizije pošto mu je prethodno propao TV projekat s odbeglim funkcionerom SNS Sašom Mirkovićem.

VUČIĆ U ĆIRILICI: Nikada neću pristati da platim reket MEDIJSKIM MAFIJAŠIMA!

- Posle neuspelog dila s Mirkovićem, s kojim je planirao da napravi Kurir TV, Rodić je došao na ideju da preuzme Studio B. Po svemu sudeći, u tome je imao finansijsku podršku tajkuna, jer je ponudio 300.000 evra odmah i još milion u narednih godinu dana. On sam te pare sigurno nema i verovatno mu je novac za preuzimanje ove televizije obećao neko od kontroverznih biznismena - prenosi sagovornik Informera, inače Rodićev višegodišnji poslovni partner.

Rodić hteo da kupi i Tanjug

Aleksandar Rodić je, podsetimo, prošle godine hteo da kupi i državnu novinsku agenciju Tanjug. Kako su mediji pisali, privatizacionu dokumentaciju za Tanjug otkupili su Rodić i Dejan Jocić, vlasnik TV Nova i bivši direktor TV Prva.
Međutim, pošto niko nije poslao zvaničnu ponudu, privatizacija nije uspela. Rodić je za "Blic" tada izjavio da je odustao od kupovine zbog "prevelike zavisnosti od budžeta države".

 

Prema njegovim rečima, posrednik u ovom aranžmanu bio je Vilibald Erić, bivši član GO SNS i svojevremeno jedan od kandidata na konkursu za direktora RTS.

- Sve je išlo preko Vilibalda Erića. On je preneo finansijsku ponudu i Rodićevu poruku. Vlasnici Studija B nisu pristali na dogovor s kurircima, odbili su da uopšte razgovaraju sa Rodićem na temu prodaje - prenosi naš sagovornik koji kaže da se Erić već neko vreme hvali prijateljima da radi "vrlo ozbiljan medijski posao" za vlasnika "Kurira".


STEFANOVIĆ ODGOVORIO TAJKUNU RODIĆU: Piši šta hoćeš, nikada ti nećemo platiti REKET!

Aleksandar Rodić se nije oglašavao ovim povodom, dok je Vilibald Erić prvo odbio da komentariše naša saznanja, da bi se potom oglasio na Tviteru.

- Postao sam meta AV (Aleksandra Vučića), BIA, kumova i Informera. Prate me i prisluškuju mimo zakona! Postao sam im neprijatelj jer znam mnogo o njima! Informer me povezuje sa Rodićem, a AV priča po gradu da sam njegov plaćenik i da uzimam ogroman novac, napisao je Erić, koji posle tog tvita nije odgovarao na pozive Informera.

Svi znaju za to

Na drugoj strani, vlasnica Studija B Ružica Krdžić, čija je porodica osnivač i vlasnik više popularnih radio-stanica u Beogradu, tvrdi da prvi put čuje za Rodićevu ponudu.

SOCIJALISTI U TAJNOM DILU SA MEDIJSKIM REKETAŠIMA! Rodić: Ne dirajte Dačića, Kurir i SPS su saveznici!

- Rodića i Erića nikad u životu nisam videla uživo, ne poznajem ih. Nikakve pregovore o prodaji televizije nisam vodila, a i to ne bi bilo moguće sprovesti bez saglasnosti Agencije za privatizaciju - podvlači Krdžićeva.

Da ovoj priči, međutim, ima istine potvrdio je juče na Tviteru poslanik SNS Vladimir Đukanović.

- Priča se da je Rodić hteo da kupi Studio B. Kapiram da se Veljko Pajović (poznati voditelj Studija B, prim. ur.) ne bi tada ljutio da mu Kornic bude direktor? Pola grada priča o tome - napisao je Đukanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Anonimus

pre 8 godina

Zašto je Rodić propustio priliku da sa gradonačelnikom poseti Malu Utrinu i nadgleda kako teku radovi izgradnje kanalizacije, on ima tu velikog iskustva i može Malom da da dobar savet i kako može tim putem da ide droga.

Radijoslav

pre 8 godina

Nije tajkuni i kontroverzni biznismeni nego strane službe. n

Rade

pre 8 godina

Ako se sve zna o tom Rodiću, i njemu sličnim, šta radi i šta mulja, zašto se ne strpa tamo gde mu je i mesto. Šta rade naši javni tužioci. Izgleda da ne rade ništa osim što primaju lovu da ne rade ništa i da ćute.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija