• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2016

19:51

NAS I KINEZA: Mali i Nikodijević ponudili posao Bati Živojinoviću!

Politika

NAS I KINEZA: Mali i Nikodijević ponudili posao Bati Živojinoviću!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević posetili su danas proslavljenog glumca Velimira Batu Živojinovića u njegovom domu na Vračaru

Povod za posetu bila je ostvarena ideja premijera Aleksandra Vučića da se, zbog predstavljanja turističkog potencijala Beograda i Srbije u Kini, snimi reklamni spot u kojem bi dva najpoznatija Srbina, legenda glumišta Bata Živojinović i najuspešniji sportista današnjice Novak Ðoković, pozvali kineske turiste da posete našu zemlju.

Živojinović je pre desetak dana ispunio svoje obećanje i snimio je spot u promotivnoj kampanji "Beograd, siguran grad". 

Kako je saopštila Gradska uprava, TV spot je režirao Mihajlo Miša Vukobratović, a scenario je napisao Vanja Bulić, pod vođstvom producenata Radoša Milenkovića i Nemanje Šarenca.

Spot se nalazi u montaži i mogao bi već sledeće nedelje da ugleda svetlost dana.

Tanjug

Legendarni glumac naveo je da se bez razmišljanja odazvao pozivu da uzme učešće u projektu, jer je, kako je dodao, uvek spreman da pomogne za svoj narod, voljeni grad i zemlju.

- Veliko zadovoljstvo i čast mi je što učestvujem u ovoj kampanji i biće mi zaista drago da Kinezi dođu u što većem broju, upoznaju naše ljude, osete gostoprimstvo i ljubav našeg naroda, i da se upoznaju sa lepotama Beograda i Srbije- rekao je Živojinović, a saopštila je Gradska uprava.

On je rekao da je siguran da će se gosti iz Kine ovde osećati kao kod kuće i da će se iznova vraćati i pronositi dobar glas o nama. 

- Žao mi je što me bolest sprečava, inače bih posetio Kinu i lično ih pozvao- rekao je Živojinović.

Gradonačelnik Siniša Mali istakao je da je projekat od izuzetnog značaja za saradnju Kine i Srbije, kako u kulturi tako i u ostalim oblastima. 

Tanjug

- Čast nam je što je Bata pristao da učestvuje u ovom projektu, iako je već dao svoj nemerljiv doprinos saradnji i kulturnoj razmeni dveju zemalja. Nadamo se da će projekat imati uspeha koji bi mogao da stane rame uz rame sa Batinim doprinosom kulturi i promociji naše zemlje u svetu- rekao je Mali i dodao da je "Valter" najbolji ambasador Srbije u Kini.

Nikodijević je, tokom posete, zahvalio Bati na nesebičnom angažovanju i želji da svima pomogne.

Na kraju posete gradski čelnici poželeli su bardu srpskog glumišta dobro zdravlje i istakli želju svih nas da njegova 61-godišnja karijera još dugo potraje.

Oko 150 miliona Kineza godišnje odlazi na turističke destinacije širom sveta, a oko 15 miliona ljudi gravitira regionu Jugoistočne Evrope. 

Samo jedan odsto kineskih turista koji bi se odlučili da posete Beograd i Srbiju, itekako bi doprineli ekonomskom boljitku glavnog grada i naše zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milica

pre 8 godina

Da se ogrebu koliko god mogu,coevek tesko bolestan

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17