• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2016

22:21

NATO KOMANDANT BRIDLAV: Nastavićemo da obezbeđujemo Visoke Dečane od terorista !

Politika

NATO KOMANDANT BRIDLAV: Nastavićemo da obezbeđujemo Visoke Dečane od terorista !

Podeli vest

Nato neće menjati svoju strukturu na Kosovu dok to ne dozvole bezbednosni uslovi, izjavio je u glavnom štabu Kfora vrhovni komandant NATO snaga za Evropu Filip Bridlav, ističući da je ponosan na postignuti napredak, preneli su kosovski mediji

Na konferenciji za novinare Bridlav je rekao da put Kfora ostaje isti, a to je obezbeđenje sigurnosti za sve građane Kosova, prenosi RTK2.

Iako je napredak vidljiv, pred Natom je još posla, naveo je američki general.

- NATO zadržava svoju strukturu na Kosovu dok to dozvoljavaju bezbednosi uslovi. Video sam napredak i veoma sam ponosan na naše vojnike- kazao je Bridlav.

Komentarišući hapšenje grupe Albanaca ispred Visokih Dečana, Bridlav je istakao da je akcija policije i Kfora bila uspešna, navodeći da će mirovne snage nastaviti da obezbeđuju ovaj manastir.

(FOTO) TERORISTIČKI NAPAD NA SRPSKU SVETINJU! Uhapšeni džihadisti na kapiji Visokih Dečana!

Komandant Kfora Giljermo Miljeta je na zajedničkoj konferenciji sa Bridlavom rekao da smatra da, kada je reč o ovom slučaju, treba sačekati kraj istrage.

Italijanski general je situaciju na Kosovu ocenio relativno mirnom, a tome su, kako je rekao, doprineli razgovori koji se vode u Briselu.

Kfor će nastojati da otkloni posledice konflikta i nastavi sa normalizacijom situacije, kaže Miljieta i kao izazove navodi balkansku migranstku rutu i povratak kosovskih građana sa ratišta u Siriji i Iraku.

On je naglasio da su kosovske institucije na ovom polju postigle određene rezultate.

Vrhovni komandandant savezničkih snaga se pre razgovora sa komandantom Kfora sastao sa premijerom i predsednicom Kosova, Isom Mustafom i Atifete Jahjagom


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija