• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2016

19:53

I OD LUDOG LUĐE: Britanski biznismen zaradio prodajući Kinezima čist vazduh

Politika

I OD LUDOG LUĐE: Britanski biznismen zaradio prodajući Kinezima čist vazduh

Podeli vest

Mladi britanski biznismen Leo De Vots zaradio je do sada više od 20.000 evra tako što Kinezima prodaje flaše sa čistim vazduhom

On je do sada uspeo da proda 200 flaša od 580 ml, tvrdeći da je britanski vazduh veoma čist. Flaše su transportovane u Peking i Šangaj, preneli su britanski mediji. 

Jedna kanadska kompanija takođe prodaje vazduh Kinezima, ali je De Vots (27) vodeći Britanac u ovom poslu. 

On smatra da nema ništa čudno u prodaji vazduha, pošto je i kupovanje vode sasvim normalno, pa nema razloga, kako kaže, da to ne bude slučaj i sa vazduhom.

- Mi prodajemo luksuzni proizvod, koji nije za svakoga - rekao je De Vots, a jedna flaša koju prodaje njegova firma košta neverovatnih 104 evra.

Britancu u poslu pomažu porodica i prijatelji, koji odlaze na selo i "skupljaju" vazduh u Dorsetu u flaše.

Kupci iz Kine ih po dostavljanju otvaraju i udišu vazduh,što traje svega nekoliko sekundi, prenosi britanski sajt Miror. 

De Vots podseća da je vazduh u Dorsetu poseban, da ima miris okeana a i pašnjaka.

- Situacija u Pekingu i Šangaju je veoma teška. Bez obzira da li je Kina odgovorna ili ne, činjenica je da ljudi tamo žive u smogu - izjavio je De Vots.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mika

pre 8 godina

Treba se setiti. U Americi je covek dao oglas u novinama da ce nagraditi sa 1000 dolara onoga ko mu posalje najveci krompir. Krompiri su poceli da stizu sa svih strana. Cak i iz inostranstva. Nakupio je, bogami, prilicno krompira. Sav pristigli krompir je prodao, zaradio prilicnu sumu (nije hteo da kaze koliko), ali je posteno isplatio 1000 dolara onome ciji je krompir zaista bio najveci.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17