• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2016

18:36

HOĆE DA PUCAJU NA RUSKE AVIONE: Sirijska opozicija moli za rakete zemlja - vazduh?!

Politika

HOĆE DA PUCAJU NA RUSKE AVIONE: Sirijska opozicija moli za rakete zemlja - vazduh?!

Podeli vest

Opsada gradova širom Sirije mora da bude ukinuta, a vazdušni udari na civilna područja obustavljeni, da bi sirijska opozicija učestvovala u nastavku razgovora u Ženevi 25. februara, izjavio je jedan od vodećih opozicionih lidera Rijad Hidžab

- Pre nego što odemo (na pregovore) 25. februara te mere treba da budu primenjene u stvarnosti na terenu - kazao je Hidžab, glavni koordinator Visokog komiteta za pregovore (HNC) novinarima u Londonu nakon sastanka sa britanskim šefom diplomatije Filipom Hamondom, preneo je AFP.

KARLA DEL PONTE PODRŽALA KREMLJ: Ruska intervenciji u Siriji dobra stvar!

Mirovni pregovori o Siriji suspendovani su ovog meseca do 25. februara, pošto je izaslanik Ujedinjenih nacija Stafan de Mistrura naveo da je potrebno još posla kako bi se ostvario napredak.

AMERI ULAZE VOJSKOM U SIRIJU? Na kurdskoj teritoriji grade piste za dopremanje trupa?!

Hidžab, bivši premijer Sirije, koji vodi najveću sirijsku opozicionu grupu, rekao je da SAD i druge zapadne sile treba da izvrše pritisak na Rusiju da prestane sa bombardovanjem civila.

ERDOGAN OPET PRETI: Nećemo tolerisati ruske vojnike na severu Sirije!

- Dužnost je SAD i prijatelja sirijskog naroda u Savetu bezbednosti UN da kažu (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu da ovo mora da prestane - istakao je Hidžab.

GENERAL KONAŠENKOV: Džihadisti imaju oružje kojim mogu da gađaju sirijske avione
 

Portparol opozicije Salim al-Muslat je poručio da bi sirijska opozicija mogla da brani civile od ruskih vazdušnih udara ukoliko bi je saveznici snabdeli raketama zemlja-vazduh, kao i da ne bi dozvolila da one padnu u ruke ekstremista, naveo je Rojters.

(VIDEO) PUTIN NE VERUJE ERDOGANU: Rusija šalje još borbenih aviona u Siriju!

- Mi zaista garantujemo da one neće otići nigde - da će biti u rukama umerene (opozicije) pod nadzorom naših prijatelja, bilo Evropljana ili Amerikanaca -  dodao je al-Muslat.

OBUSTAVLJENI PREGOVORI O SIRIJI: Opozicija dobila naređenje da napusti sastanak?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Не постоји тзв " Умерена Сиријска Опозиција"...! То је измишљен од САД-е термин, да би џихадисти били "аболицирани", док дотурају нафту...Али..та "фора" код Руса..." не пије воде"...!! Чујте.. "умерена" Опозиција.... А на кога та - "умерена" - ПУЦА...? Па у чему је разлика ?

UFOLOG

pre 8 godina

Jeste Lalo. Umerena opozicija = džihadisti ili daeš. A što setiče bombardovanja civila i to je izmišljotina CNN-a i ostalih. Svaki dan montiraju nove kao snimke sa lica mesta.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija