• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.02.2016

09:27

(VIDEO) USKORO SUSRET RUSKOG PATRIJARHA I PAPE! Kiril jutros odleteo na Kubu!

Politika

(VIDEO) USKORO SUSRET RUSKOG PATRIJARHA I PAPE! Kiril jutros odleteo na Kubu!

Podeli vest

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril započeo je jutros posetu Latinskoj Americi tokom koje će se sastati sa papom Franjom...

Patrijarh Kiril je jutros iz Moskve odleteo na Kubu, gde će po njegovom dolasku biti održan po mnogima neprocenjivi sastanak sa papom Franjom.

- Dogodilo se da su nam se ukrtili putevi, što je dovelo do toga da ovaj istorijski sastanak bude organizovan - izjavio je uoči leta za Havanu mitropolit Ilarion, šef odseka spoljnih poslova Ruske pravoslavne crkve.

Prema njegovim rečima, bilo je potrebno skoro 20 godina da se Moskva i Vatikan dogovore oko mesta na neutralnom terenu koje je pogodno za ovakav susret. Kuba se sama izabrala.

Sastanak najviših predstavnika dve najveće hrišćanske crkve biće neprocenjiv korak ka pomirenju, posle gotovo hiljadu godina od velikog raskola, koji se dogodio 1054. godine.

Patrijarh Kiril i papa Franja trebalo bi u Havani da potpišu zajedničku deklaraciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vera

pre 8 godina

Šta je bilo, bilo je ?!čovek je izgubljen slučaj, na Planeti.....

Lala iz Banata

pre 8 godina

...Само што даље од - Србије...!

Angela

pre 8 godina

O kakvom pomirenju pise ovaj clanak?!?! Ne moze ruski Patrijarh na nekakvom aerodromu u nekakvoj Kubi da potpisuje nekakvu deklaraciju?! O tome se odlucuje na Vaseljenskom skupu svih pravoslavnih i katolickih i ostalih hriscanskih crkava a ne u prolazu na nekakvom malom aerodromu!! Oni se sastaju zbog istrebljenja hriscana u Siriji i unistavanju hriscanskih hramova posto Vatikan nista ne radi da zastiti taj narod od islamskih terorista. Ubijeno je na hiljade i hiljade hriscana. Ruska crkva se bori,jedina, traze pomoc od drugih crkava, tazili su pomoc i od UN, niko nista ne reaguje jer su svi americke sluge! Vatikan je najbogatija katolicka crkva na Svetu, nisu dali nikakvu pomoc izbeglicama, vec taj papiga licemerno poziva narod, kako on kaze: da otvore svoja srca i pomognu imigrante...A katolicka crkva je napravila imidz tom papigi kako je on zastitnik sirotinje, gladnih i nesrecnih...Povraca mi se od jezuitskih prljavih postupaka i laznih propovedi!?!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija