• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.02.2016

14:03

ŠEŠELJ ZAHTEVA: Ukinuti Haški tribunal, a sve zatočene Srbe vratiti u Srbiju!

Politika

ŠEŠELJ ZAHTEVA: Ukinuti Haški tribunal, a sve zatočene Srbe vratiti u Srbiju!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj smatra da Srbija treba da uputi inicijativu Savetu bezbednosti UN da se Haški tribunal što pre ukine, a svi preostali Srbi kojima se sudi ili izdržavaju kaznu, vrate u Srbiju

- Ono što se desilo u sudnici Haškog tribunala prevršilo je svaku meru i to razlog više da Srbija uputi inicijativu Savetu bezbednosti UN da se Haški tribunal što pre ukine, da se svi preostali Srbi vrate u Srbiju, kao i da se vrate oni koji su poslati na izdržavanje kazne jer su u 95 odsto slučajeva osuđeni nevini srpski političari, vojni komandanti i policijski oficiri - rekao je Šešelj.

On je istakao i da članovi Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, Petar Jović i Jovo Ostojić, čije izručenje traži Haški tribunal, dobrovoljno neće hteti da idu u Hag i da će ih SRS u tome maksimalno podržati.

- Ako neko bude pokušao nasilno da ih odvede mi ćemo upotrebiti sva demokratska sredstva van parlamentarne borbe da ga u tome sprečimo. Mislim da su i (premijer Srbije Aleksandar) Vučić i njegova vlada svesni da to ne smeju da rade jer bi to bila teška istorijska ljaga od koje ne bi mogli da se operu - rekao je Šešelj dodajući da troje radikala ne prave nikakve međunarodne probleme Srbiji te da se radi o poštenim i ispravnim građanima.

VUČIĆ: Hag mora da objasni zašto je pustio da Tolimir umre i zašto mu nije dozvolio da se leči!

Šešelj smatra da "Vučić neće da dozvoli da na njega padne strašno prokletstvo koje je zadesilo Zorana Ðinđića zbog isporuke Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunicu zbog isporuke Zdravka Tolimira, Borisa Tadića zbog isporuke Stojana Župljanina, Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Gorana Hadžića".

LJAJIĆ: Haški tribunal ne poštuje Srbiju!

Na pitanje da li to znači da i dalje ima poverenja u Vučića, Šešelj je odgovorio da nema poverenja, ali da je premijer, za razliku od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, rekao da bi odbio da ga izruči Haškom tribunalu.

Šešelj je istakao i da SRS traži da se srpski general Zdravko Tolimir sahrani uz sve drzavne i vojne počasti bez obzira što ga je Haški tribunal osudio.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
U Srbiji je

pre 8 godina

...V.Seselj br. pa onda velika praznina! Najblizi su mu Veliki Kusturica i jedna dama, Sanda Raskovic - Ivic. Toliko of mene, a vi objavite...

pavlos

pre 8 godina

upravo sam komentarisao izjavu aleksandra vucica ujedno zelim da se pridruzim predlozima vojislava seselja jer svakako je haski tribunal jedna sramna tvorevina politicki sud koji je totalno nepravedan .....

Lala iz Banata

pre 8 godina

То је класичан - Инквизиторски суд....Који не поштује ни презумпцију невиности нити странку (окривљеног) у поступку, нити његова права.... Лично бих пристао.... - ДА МИ СЕ СУДИ ПО БИЛО КОЈЕМ познатом НАЦИОНАЛНОМ ЗАКОНОДАВСТВУ ( па и законодавству САД-е пред њиховим судовима..!! ).... него пред "међународним", које је доживело апсолутан - дебакл...!! То ни не личи на правни поступак пред судом... Не личи - ни на шта...! Једна странпутица међународног права....која ће се изучавати у теорији државе и права - као "Ћорав сокак" (заблуда)

Milance

pre 8 godina

Kasno stize zahtev.Mi smo jedini posle drugog sv.rata i Nemaca,koji smo izrucili predsednike,generalstab,glavesine...pljunuli smo na sami sebe.A zahtevi ce stizati i dalje ko za stoku za odstrel.Seselj je u pravu za sve sto nam se desava danas.A pogresnu je vodio politiku 90.ih

Dragomir

pre 8 godina

Zašto mi srbi iz Srbije nismo svetu objasnili da ne želimo Veliku Srbiju?Da je to suluda ideja prekodrinskih srba koji su se sa Titom dovukli u oslobođenu Srbiju i svojim komunjarskim rabotama nas ojadili.JOŠ ŽIVE U SRBIJI PO OTETIM KUĆAMA I STANOVIMA?Od dana kada je Šešelj doveden u Srbiju sa robije zagorčavao nam je život i brukao srpski rod.U Hagu je bio oličenje prostakluka a što je uvek takav bio!Ko je sve u Hagu?Koga to pozivaju u Hag?Ima li među njima srba iz Srbije?

bosa

pre 8 godina

hag nije sud to je ustanova za egzekuciju srba.i njima će neko presuđivati.

dex

pre 8 godina

Vojo (vojvodo) neboj se Haga idi i pokazi im sta je srpski junak i verica treba da ide da pokaze sta je majka srpkinja i bog da vas pomogne nista ne traziti od IZDAJNIKA iz SNS rusija i bratska kina ce vama pomoci zivela rusija zivela kina zivele sve budale koje veruju da ce im pomoci. Vojo nebrukaj ni sebe ni ovo malo glasaca koji vam daju po neki glasic

Lala iz Banata

pre 8 godina

И сами смо криви...Сетите се Др.Зоран Ђинђић је погазио српски Устав само да би се додворио хашком Трибуналу и незаконито депортовао из властите земље Слободана Милошевића....Противно Уставу Србије - на који је ставио руку и заклео се.... ( после је донео "ону" .. Уредбу Владе - којом је суспендовао спорну одредницу Устава! Пазите Уредбу је донела Влада - да стави привремено "ван снаге" - Устав Србије...!!) Па шта после тога очекујете..? Да Вас неко у свету - поштује..?

Sramni Sud

pre 8 godina

Odmah da se prekine saradnja sa ovin nelegalnim sudom. Od UN da se trazi da se svci srpski pritvorenici vrate u Srbiju. Nikoga nesme da se isporuci jer ovaj sud je nelegalan . Sto je naj gore sudije haskog tribunala su ubice. Ubili su Milosevica sada i Generakla Tolimira i mnoge druge. Sad je dosta tog sramnog suda.

estrada

pre 8 godina

Nije moguce da radimo u ime i za Tacija da prekrije veo zaborava prodaju srpskih organa sa Kosova polja i sre.!?Hag je poceo istragu zlocina nad srbima i prodaju organa a dr Seselj i kompanija zele ukinuti Hag

Angela

pre 8 godina

Haski kazamat ce biti ukinut kada Seselj dodje na vlast! Jedini Srbin koji se borio protiv tog zlocinackog suda uzasnih 11 godina, je bio Seselj! Kad je bio na robiji sest godina, sud mu je nudio nagodbu (da prizna da je kriv!) i da ga puste kuci.Neki su na takav nacin dosli do slobode i vratili se kuci, ali ne i hrabri Seselj! Neka mu dragi Bog da zdravlja i snage da istraje u svojoj borbi i da njegova stranka dodje na vlast.

Srbija

pre 8 godina

Haski sud je osnovala U.S. oni ga finasiraju i oni postavljaju sudije i sve zaposlene. Oni su osnovali i Gvatenamo i druge sudove u kojima se sudi nevinima po njihovim zahtevima. Na taj nacin oni eliminisu one ljude koji se suprostavljaju zahtevima Vasingtona i koji joj pruzaju otpor i koji se bore za svoju zemlju i njeno oslobodjenje.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17