• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

12.02.2016

08:56

SELAKOVIĆ: Protestna nota Hagu u toku dana

Politika

SELAKOVIĆ: Protestna nota Hagu u toku dana

Podeli vest

Srpski ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da će u toku dana premijer Aleksandar Vučić uputiti protestnu notu Haškom tribunalu zbog ponašanja pretresnog veća tog tribunala prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje troje članova Srpske radikalne stranke (SRS)


- Protestna nota će u toku dana otići. Bićete upoznati (sa sadržajem) kada ona stigne - kazao je Selaković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Povodom zahteva Tribunala za hapšenje članova SRS zbog sumnje da su uticali na svedoke tokom postupka koji se vodi protiv lidera SRS-a Vojislava Šešelja, on je ocenio da je vrlo čudnovato kako je Tribunal mesecima tražio način da se "otarasi Šešelja".

- Mnogi postupci Tribunala su nejasni. Kada pogledate slučaj Šešelja, imate dug proces, bez prvostepene presude, i sad je odjednom najveći problem sumnja za uticaj na svedoke, a nije problem što je čovek umro, iako je vlada dala garancije za tog čoveka - kazao je ministar.

DOKAZ! EVO KAKO UBIJAJU SRBE U HAGU! Premijer lično dao garancije za lečenje Tolimira u Srbiji, TRIBUNAL SE PRAVIO LUD!

On je podsetio da je u oktobru prošle godine Vlada Srbije dala garancije da osudjen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici Zdravko Tolimir zbog lošeg zdravstvenog stanja bude pušten na privremenu slobodu, ali da Haški tribunal nije razmatrao taj zahtev, zbog čega je Tolimir deveti Srbin koji je umro u tom tribunalu.

- Kada je reč o Srbiji, Srbija ima svoje obaveze i ona mora, poštujući svoje zakone i medjunarodno preuzete obaveze, da vodi računa o svojim gradjanima - rekao je Selaković.

VUČIĆ: Hag mora da objasni zašto je pustio da Tolimir umre i zašto mu nije dozvolio da se leči!

On je ponovio da je ponašanje Haškog tribunala prema predstavniku Srbije u tom telu Saši Obradoviću nedostojan način ponašanja prema jednoj zemlji.

Premijer Vučić izjavio je juče da Srbija nikome neće dozvoliti da je ponižava, pa ni sudijama Haškog tribunala, kao i da svi u Tribunalu treba da nauče da poštuju Srbiju.

Troje članova SRS-a - Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jovo Ostojić, osumnjičeni su za uticaj na svedoke i ometanje postupka koji se vodi protiv Šešelja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija