• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2016

19:07

AMBASADOR SIRIJE O FANTOMSKOM BOMBARDOVANJU: Bolnicu pogodili Amerikanci, a ne Rusi!

Politika

AMBASADOR SIRIJE O FANTOMSKOM BOMBARDOVANJU: Bolnicu pogodili Amerikanci, a ne Rusi!

Podeli vest

Vazdušne udare na bolnicu na severu Sirije, koja je radila uz podršku Lekara bez granica, izveli su američki avioni, izjavio je danas sirijski ambasador u Moskvi Rijad Hadad

- Bolnicu su uništile američke vazduhoplovne snage. Ruske snage nemaju nikakve veze sa tim - rekao je Hadad za rusku tv stanicu "Rusija 24", preneo je Rojters.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je ranije objavila da su napade izveli ruski avioni i da je bolnica uništena kao i da je devet osoba poginulo, a više ranjeno, navodi AFP.

SIRIJSKA TRAGEDIJA SVE VEĆA! U vazdušnim napadima pogodjena bolnica Lekara bez granica, devetoro mrtvih!

Istovremeno, šef Unicefa Entoni Lejk je saopštio da je užasnut izveštajima na četiri medicinske ustanove u Siriji, od kojih dve podržava ta agencija UN.

Lejk je naveo da je jedna od tih ustanova dečija bolnica i porodilište, gde su navodno poginula i deca, a na desetine osoba je evakuisano.

(VIDEO) DŽIHADISTI U OČAJU: Ruski bombarderi SU-34 satelitskim navođenjem kao snajperom pogađaju ciljeve!

Dva napada su se odigrala u Azazu, gradu na severu zemlje, a ostala dva u provinciji Idlib, gde je navodno jedna bolnica pogođena četiri puta, dodao je Lejk.

LEKARI BEZ GRANICA: Pogođena bolnica u Siriji, troje mrtvih

On je naveo da postoje izveštaji i da su dve škole napadnute u Azazu i da je šestoro dece navodno ubijeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
portal S

pre 8 godina

Naravno! Rusi imaju specijalne senzore za uocavanje dece i uopste ih ne pogadjaju! Rusi, jednostavno, ne pogadjaju civile! Nikad!

Miša Zemun

pre 8 godina

Da li ti zaista misliš da rusi ne prepoznaju objekte koje gađaju? Ne mogu da verujem da još postoje ljudi koji su tako naivni kao ti. Ova tvrdnja bi bila ok da je u pitanju neko skladište pa se tamo zatekli civili i poginuli kao kolateralna šteta. Al da baš rusi nemaju pojma šta gađaju - deluje mi više nego smešno.

vidan

pre 8 godina

Misle da im moze opet proci scenario iz Bosne i Kosova !! \n

amer

pre 8 godina

racak,merkale,merkale2.srebrica, a sada i ovo.gde je kraj lazima?

Lala iz Banata

pre 8 godina

Како не схватате - то је ЦИА метод...сетите се пијаца Маркале, улица Васе Мискина, сценарио Рачак, сценарио Сребреница ( који је после добио и шири карактер од ЦИА "планираног" масакра - да не падне Сарајево..!..да би се НАТО умешао...)...Иста "кухиња" исте "методе" ствара се клима ЈАВНОГ МЊЕЊА за евентуално мешање САД-е, а пре тога преба обезбедити "подршку " Јавног мњења које ваља добро "припремити" ( са разлогом!)..а после изманипулисати класичном "игром" на - просечног американца....на емоције...! То им је увек до сад "палило" и зашто би онда - мењали тактику..?!.... Подли американци...

Miša Zemun

pre 8 godina

Ta politika je palila kod malih i nemoćnih naroda da se odupru agresoru kakav je SAD. Čik da vidim kako će ta politika da prođe kod rusa. Bojim se da će se toliko opeći da će glavom bez obzira da pobegnu iz Sirije! Njima je jedina prava lekcija kada tovar vojnih kovčega se vrati u SAD i onda to mediji primete pa se svi upitaju šta oni zapravo traže u Siriji i da li takva politika vredi toliko izgubljenih života. A da bi se to desilo, rusi imaju korektivnu metodu ili odgovarajuće oružije koje mogu da poklone sirijcima kako bi urazumilo vojno vođstvo SAD.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija