• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.02.2016

15:33

ČEDA BI DA SPAKUJE ŠEŠELJA: Saradnja sa Hagom je obaveza Srbije!

Politika

ČEDA BI DA SPAKUJE ŠEŠELJA: Saradnja sa Hagom je obaveza Srbije!

Podeli vest

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je saradnja sa Haškim tribunalom zakonska obaveza Srbije i način da se raskine sa politikom koja dve decenije uništava "Srbiju i sve oko nje"

- Iako je tokom suđenja (lideru SRS Vojislavu) Šešelju Haški sud ispoljio brojne slabosti i nespremnost da se nosi sa njegovom iracionalnom samoubilačkom taktikom, a tužilastvo lošim radom kompromitovalo rad ovog tribunala, Vlada Srbije u tome nikako ne sme tražiti alibi za aboliranje zločinaca i zločina - naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je kazao da želi da veruje "da će ovo biti poslednji put da Vojislav Šešelj kao tragičan i bizaran eksponent ove politike stoji izmedju Srbije i njene drugačije budućnosti".

Haški tribunal saopštio je da će 31. marta izreći presudu lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju i naložio Srbiji da preduzme sve mere da obezbedi prisustvo optuženog izricanju presude.

Šešelj koji je u novembru 2014. privremeno oslobođen do izricanja presude izjavio je više puta da neće dobrovoljno otići u Hag.

ZAHTEV HAŠKOM TRIBUNALU: Odložite presudu Šešelju za period posle izbora?!

ŠEŠELJ O HAŠKOJ PRESUDI: Dobrovoljno se ne vraćam!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SasaV

pre 8 godina

Mislim da ce pre Vojislav Seselj spakovati ovu boraniju u CZ gde mu je i mesto....

Bla

pre 8 godina

Tebe treba spakovati i prvim avionom poslati daleko od Srbije..

LILIT

pre 8 godina

Prvo Isplati radnicima plate pa tek onda "pametuj"..... Dok si bio student išao si u pocepanim patikama a sada. Vrati se u Bosnu

momir

pre 8 godina

I vrapci znaju da se pre presude niko ne može nazivati zločincem, pa bi to trebalo da zna i Čeda, danas veliki biznismen, koji je svoje veliko bogatstvo zaradio "pošteno"...nn

radoslava

pre 8 godina

ovakve neće ni Hag.Uvek pređe  cennzus pod sumnnjivim okolnostima.n

nada

pre 8 godina

Meni nije jasno kako mogu navodno amerikanci da podrzavaju Cedu koga niko ne podrzava?On meni najvise lici na Vuka Draskovica.Imaju neke male stranke bez clanova, a da su iole bili pametni mogli su da budu djinovi srpske politicke scene.On nema nikakvo moralno pravo da isporucuje Seselja.Ne bi smeo ni Seseljovo ime da izgovara.

ane

pre 8 godina

Obaveza Srbije je I da pohapsi kriminalce kao sto je Ceda. Zato mu I smeta Seselj koji nesto zna povezano sa Cedinim kriminalnim radnjama I o tome javno govori. Sto pre Seselj u Hag za Cedu jedna opasnost manje. Steta sto Srbija nema vise ljudi slicnih Seselju.

Ljubisa

pre 8 godina

Uskoro ćeš ti da se djelis sobu sa patriotom Legijom

pedja farma

pre 8 godina

Spakovao si pok.Premijera sad bi i Šešelja -izdajniče srpskoga roda

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija