• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Beta/Informer.rs

17.02.2016

09:35

DALIBOR JEVTIĆ: Postoji opasnost od eskalacije nasilja u Prištini!

Politika

DALIBOR JEVTIĆ: Postoji opasnost od eskalacije nasilja u Prištini!

Podeli vest

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je danas da postoji opasnost od nasilja na ulicama Prištine povodom obeležavanja samoproglašene nezavisnosti Kosova, za kada su najavljeni i protesti opozije, koja traži ostavku vlade i raspisivanje vanrednih izbora

- Policija je podigla na viši stepen bezbednosti i operativni plan je takav da se u sredinama u kojima žive Srbi broj policajaca poveća - rekao je Jevtić za televiziju Pink, komentarišući protest koji su za danas u Prištini najavili predstavnici pokreta Samoopredeljenje. 

Kako je najavljeno, pristalice tog opozicionog radikalnog pokreta okupiće se u Prištini kako bi izrazile protest zbog sporazuma vlade u Prištini o formiranju Zajednice srpskih opština na severu KiM i demarkacione granice sa Crnom Gorom. 

- U proteklih 48 sati policija je uhapsila nekoliko aktivista kao i pojedine funkcionere političke partije među kojima je šef poslaničke grupe Samoopredeljenje u skupštini Kosova Glauf Konjufca - naveo je Jevtić.

Prema njegovim rečima, demonstranti su najavili postavljanje šatora i bagera kako bi se u Prištini ponovio 5. oktobar.

- Problem opozicije nije zajednica srpskih opština. Ovde je čista borba za vlast - ocenio je Jevtić. 

DOKLE VIŠE?! SRAMOTA! Obijene dve crkve na Kosovu!

PLANIRALI MASAKR SRBA Deaktivirana bomba u Mušutištu

ĐURIĆ: Tražimo novu istragu o svim zločinima nad Srbima!

STRAH OD BOMBE Sumnjivi kofer u Mitrovici, policija blokirala ulicu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija