• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.02.2016

11:15

OTKAČILI IVICU! PUPS napušta koaliciju sa SPS - hoće sporazum sa Vučićem i naprednjacima!

Politika

OTKAČILI IVICU! PUPS napušta koaliciju sa SPS - hoće sporazum sa Vučićem i naprednjacima!

Podeli vest

Predsedništvo PUPS jednoglasno je danas zaključilo da se obrati premijeru Aleksandru Vučiću kako bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumom sa SNS

Ukoliko se ne postigne dogovor, PUPS će samostalno na izbore.

U saopštenju te stranke se navodi da je premijer taj koji je pokazao najveću posvećenost zajedničkim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera.

"Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi", navode iz PUPS i dodaju da su o svemu obavestili i aktuelnog koalicionog partnera, lidera SPS Ivicu Dačića.

Ukoliko, kako navode, u razgovorima bude konstatovano da takva vrsta saradnje nije moguća, Predsedništvo je čvrsto uvereno da je PUPS sposoban i za samostalni izlazak na predstojeće izbore.

U PUPS, naime, iz iskustva koje su imali sa aktuelnom vladom, smatraju da je to najbolji način da se u celosti ispune ciljevi te stranke.

A pre svega, dodaju, zaštita sociijalno-ekonomskog položaja penzionera, je da svoje buduće delovanje uskladi direktno sa političkom misijom premijera Vučića.

Inače, na današnjoj sednici Predsedništva PUPS razmatrana je informacija u vezi sa obavljenim razgovorima između predsednika Milana Krkobabića i predsednika SPS Ivice Dačića.

Tokom protekle dve godine, PUPS je, kako se navodi, istrajno podržavao politička zalaganja predsednika vlade da sačuva državu od bankrota, čime je, praktično, obezbeđena sigurnost i redovnost isplata penzija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Важно је задржати фотеље у ПОШТИ и УПРАВНИМ ОДБОРИМА...!! Старе "шлихтаре"....вечито им гладно дупе - фотеља и ... - пара...!! ПУПС је ТРИХИНЕЛА српске политике...! Само даље од њих...ако себи желимо ДОБРО....Па јесте ли свесни, ни у ПОРОДИЦИ нико више не гласа за ПУПС кад су схватли колико су то похлепни људи...Мала група на челу са Кекобабићима...."Трихинела" Србије = ПУПС...!! Једном сте зезнули пензионере...сада хоћете и пензионере и Вучића.. заједно...само ради очувања "стечених позиција" и апанаже коју то доноси...!! ПУПС је срамота за све пензионере часне и поштене....

joex

pre 8 godina

sve crnogorsko hercegovacke partije na dozivotnu robiju. crnogoraca u crnoj gori ima 35 posto ali znaju da drze vlast kriminalnu ali znaju ko pisne nema ga naucite nesto Srbi!\n

CIRINELA

pre 8 godina

Samo ako se najede bunike Vucic treba da udje u koaliciju sa njima. Oni samostalno ne mogu preci ni 1%.

lola

pre 8 godina

Sta je sa Zakonom o poreklu imovine koji je trebalo da se usvoji u Skupstini u septembru 2015?Sta je sa RESTITUCIJOM i vracanjem zemlje u Vojvodini?O TOME TREBA PISATI DA SE VIDI KOLIKO JE DRZAVA JAKA.

Penzioner

pre 8 godina

A PUPS je i do sada kao "brinuo i borio se boljitak penzionera" ??? Nemojmo vise da se lazemo!! Pa nije vise ni Ivica "naivan" !! Lazovi i prevaranti iz PUPS-a, samo su mislili kako sebe da "obezbede " !! KRKOBABICU kolika su ti licna primanja, PLATA i DODACI ??? Cime si to zasluzio, SRAMOTO Srbije !!! Kamo lepe srece da ih i SNS otkaci, pa da vidimo koliko ce penzionera da glasa za "svoju stranku PUPS" !!!

kentaur

pre 8 godina

Svima preko 65 godina zivota, sto je limit za penziju treba zabraniti da se bave politikom......naka idu na pecanje i zabavljaju se sa unucicima....prema tome PUPS kao politicka organizacija ne treba ni da postoji.....

milan

pre 8 godina

svaka stranka bi trebala izaci samostalno na izbore da se vidi kolika im je podrska u narodu a pod hitno doneti zakon zabrane preletanja posle izbora kao u fudbalu dok traje prelazni rok moze ,tako dok izbori ne zavrse neka lete a posle nema preletanja.

pera

pre 8 godina

Vecina clanova PUPSa je uz SPS. ali Krkobabic iz licnih interesa da bi ostao direktor poste udvara se SNSu.

pups

pre 8 godina

A Preds. Pokr.odbora , PUPS-a pokrajinski poslanik, sa 120 hilj.din. a rodjena sestra mu Republički poslanik sa istom platom od 120 hillj.

zoran

pre 7 godina

pitanje ,ko je ovde pametan da od zla izabere manje ?

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija