• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.02.2016

19:54

AMBASADOR ČEPURIN: Saradnja Srbije i Rusije primer za one koji ne žele sukobe

Politika

AMBASADOR ČEPURIN: Saradnja Srbije i Rusije primer za one koji ne žele sukobe

Podeli vest

U Ambasadi Rusije večeras je obeležen Dan branilaca otadžbine, uz poruku ambsadora Aleksandra Čepurina da odnosi Srbije i Rusije, predstavljaju dobar primer za one koji žele saradnju a ne konfrontaciju i zajednički doprinos budućnosti bezbedne Evrope bez linija razdvajanja

- Uzajamno delovanje, saradnja ruske i srpske vojske, jačaju korak po korak. Srbija namerava i dalje da se čvrsto pridržava politike neutralnosti, neučešća u vojnim blokovima, izbalansiranih odnosa sa Zapadom i Istokom, što mi je jutros još jednom nedvosmisleno potvrdio premijer Aleksandar Vučić- rekao je Čepurin.

Čepurin je rekao da je za Rusiju, isto kao za Srbiju vojska bila, jeste i biće, najvažniji oslonac državnosti, teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

"Naše zemlje imaju bogatu i slavnu istoriju. To je istorija strašnih iskušenja i velikih pobeda. Uvek kada smo bili zajedno, pobeđivali smo. Naši narodi i države postajali su jači. I to je istorijska činjenica," rekao je Čepurin.

VUČIĆ: Stav Srbije je da ostaje vojno neutralna zemlja!

Prema njegovim rečima, pretnje bezbednosti, stvaranje sukoba, obojene revolucije, Arapsko proleće, podsticanje terorizma, preusmeravanje ka Evropi tokova izbeglica, "mutan talas dezinformacija" - sve je to faktički nametanje nove runde suprotstavljanja na relaciji Istok - Zapad. 

"Ne sviđaju nam se takozvane, ''humanitarne intervencije''. Ne sviđaju nam se pokušaji da se Kosovo progura u međunarodne organizacije ili da se na Srbe stavi žig genocida, da se ucenjuju Haškim tribunalom" istakao je Čepurin.

On je naveo da se narednih sedmica očekuje usaglašavanje konkretnih rokova planirane posete premijera Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji. 

"To će biti važan događaj, prirodan, moćan podsticaj rusko-srpskim odnosima."

Takođe, Čepurin je podsetio da će ruski patrijarh Kiril 9. marta predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručiti visoko odlikovanje da će istog dana biti održan sastanak predsednika Srbije i predsednika Rusije.

Prijemu su prisustvovali predsednik Nikolić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutršnjih poslova Nebojša Stefanović, načelnik generalštaba Ljubiša Diković, drugi ministri, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici SPC, bajkeri "Noćni vukovi", strani vojni atašei i ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija